reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny powiedzcie mi czy odczuwałyście jakiś ból podczas stymulacji ? Jestem w 8 dniu stymulacji i zaczyna mi dosyć mocno doskwierać ból brzucha... ciągle mi się chce siku a podczas toalet ból też się pojawia. Przy siadaniu także mnie czasami boli. Czy to możliwe że to przez ten zespół hiperstymulacyjny ? Byłam w sobotę na badaniu i lekarz mówił że wszystko jest w jak najlepszym pożądku.
To musi stwierdzic lekarz. Ale stymulacja sprawia ze w jajnikach dojrzewa sporo jajeczek na raz i sie powiekszaja, wiec brzuch moze pobolewac. Jesli jednak nardzo boli cie brzuch lepiej to skonsultowac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To musi stwierdzic lekarz. Ale stymulacja sprawia ze w jajnikach dojrzewa sporo jajeczek na raz i sie powiekszaja, wiec brzuch moze pobolewac. Jesli jednak nardzo boli cie brzuch lepiej to skonsultowac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To nie jest stały ból i nie jakiś bardzo nie do zniesienia. Jutro jadę na wizyte więc sprawdze czy wszystko jest ok ;)

Ja miałam nadzieję, że od razu w następnym cyklu... ciekawe jak to będzie. Jestem okropnie niecierpliwa :(

Ja tez miałam taka nadzieje, ale mój lekarz nie przepisał mi nic ze stwierdzeniami 'zobaczymy' No i z tego zobaczymy niestety nici. Ja wyprodukowała około 45 pęcherzyków z czego pobrali aż 37 komórek, tylko 21 nadawało sie do zapłodnienia. Cykl po stymulacji jest zupełnie jałowy. Jak to lekarz stwierdził wszystko dochodzi do siebie, jajniki bez pęcherzyka przewodzącego. Endometrium praktycznie zerowe. No i dopiero w następnym cyklu. Lekarz stwierdził ze podamy leki od drugiego dnia cyklu. Wiec podchodzę na sztucznym. Oby u Ciebie było inaczej czego Co życzę, ale nie nastawiaj sie mocno bo mi było bardzo przykro po tej informacji, tak jakby kolejne niepowodzenie :-(.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny powiedzcie mi czy odczuwałyście jakiś ból podczas stymulacji ? Jestem w 8 dniu stymulacji i zaczyna mi dosyć mocno doskwierać ból brzucha... ciągle mi się chce siku a podczas toalet ból też się pojawia. Przy siadaniu także mnie czasami boli. Czy to możliwe że to przez ten zespół hiperstymulacyjny ? Byłam w sobotę na badaniu i lekarz mówił że wszystko jest w jak najlepszym pożądku.

Możesz odczuwać bóle, ile masz pęcherzyków? Jeśli dużo to może tak być.

Cześć Wam wszystkim! Podczytuje was co jakiś czas już w sumie rok z przerwami:-) (tzn. było podejście-czytałam, potem porażka -przestawałam zaglądać i tak 2razy), ale tym razem czuję że potrzebuje "Was" wszystkich żeby łatwiej przez to przechodzić i dlatego postanowiłam do was dołączyć, dzielić się doświadczeniami, radościami i smutkami.
Moja historia to dwa lata walki pod okiem kliniki: 3 inseminacje, jedno invitro i jeden criotransfer - wszystko zakończone niepowodzeniem... Teraz jestem na Dianie żeby uspokoić jajniki przed stymulacją i jak dobrze pójdzie myślę że na początku czerwca będzie transfer.

Cześć :-), Witamy w szeregach. Historia spora ale z cała pewnością zakończy sie happy endem :-).

reklama
Ja tez miałam taka nadzieje, ale mój lekarz nie przepisał mi nic ze stwierdzeniami 'zobaczymy' No i z tego zobaczymy niestety nici. Ja wyprodukowała około 45 pęcherzyków z czego pobrali aż 37 komórek, tylko 21 nadawało sie do zapłodnienia. Cykl po stymulacji jest zupełnie jałowy. Jak to lekarz stwierdził wszystko dochodzi do siebie, jajniki bez pęcherzyka przewodzącego. Endometrium praktycznie zerowe. No i dopiero w następnym cyklu. Lekarz stwierdził ze podamy leki od drugiego dnia cyklu. Wiec podchodzę na sztucznym. Oby u Ciebie było inaczej czego Co życzę, ale nie nastawiaj sie mocno bo mi było bardzo przykro po tej informacji, tak jakby kolejne niepowodzenie :-(.

mi lekarz już powiedział, że na 100% po punkcji nie bedzie transferu. Ale mam nadzieję, że nie będę musiała czekać dłużej niż jeden cykl. Endometrium też ponoć mam bardzo ładne. Cokolwiek to znaczy ;) nie znam się na tym wszystkim...

Do góry