reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, jestem zalamana:( :( ;( w srode mieslismy punkcje, w ktorej pobrano 14 komorek jajowych, z ktorych 12 nadawalo sie do zapłodnienia. Mamy po 26 lat, ale maz ma translokacje w chromosomach, wiec moglismy zaplodnic wszystkie komorki. Uzyskano 11 zarodkow, ktore dotrwaly do 3 doby. Wszystkie trzymali az do 6 doby i od 3 do 6 nikt sie z nami nie kontaktowal... dzisiaj dowiedzielismy sie, ze do pgs zakwalifikowali tylko 2 zarodki, reszta zostala zutylizowana. Koszt PGS to 7800 zl plus koszt mrozenia 900 zl... przy wysylce do Hiszpanii na to badanie 2 zarodkow tylko koszty sa ogromne a szanse zerowe. Chcialam tranferowac dzis 6dniowe zarodki, bez mrożenia. Lekarz napiasal mi sms ze nie na to się umawialiśmy i ze zarodki zostaly zamrozone, a na badanie pgs będziemy czekac nawet ponad miesiąc, wiec ewentualny transfer moze byc za 2 miesiące lub pozniej. Zero empatii. Nie wiem, co robic, jestem zalamana, jesli zrobimy pgs to nie mamy juz pieniedzy na kolejne iv, a wiadomo, ze szanse ze pgs wskaże ze zarodki sa zdrowe beda bliskie 0... czuje sie jakby umarło 11 moich dzieci w ciagu kilku dni.. moze to glupie, ale zdążyłam je juz pokochać... ;(
W takim wypadku jesli zostaly 2 zarodki to mysle ze koncowe zdanie nalezy do przyszlych rodzicow czy chca zaryzykowac transfer bez badania pgs. I nikt was do tego badania zmusic nie moze zawsze mozecie sie wycofac

reklama
super, tylko ze u mnie dodatkowo ta beta jest bardzo niska. Transfer mialam 5 dniowych 29. 03 a dzis beta 540 tylko :( .
Ja tez jestem zdania że powinnaś leżeć w szpitalu na obserwacji. Z tymi wynikami pojedz jutro na ip, dam sobie rękę uciąć ze zostawia cię na oddziale.

[emoji127] 28.10.2017

@Dusia_88 iii ?

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
@Dusia_88 idę spać mam nadzieję Kochana, że z radości nie miałaś czasu napisać [emoji6] czekamy na wieści

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

Mnie tylko rozpycha trochę od środka :)

Mnie głównie kłuje w brzuch na dole albo po prawej albo po lewej stronie. Wczoraj jedynie wieczorem miałam problem włożyć lutinus do pochwy była jakby taka całkiem spuchnięta ale dziś już normalnie... Odczuwam jeszcze skurcze ale zauważyłam że jak się wysiusiam to przechodzi.

Mnie głównie kłuje w brzuch na dole albo po prawej albo po lewej stronie. Wczoraj jedynie wieczorem miałam problem włożyć lutinus do pochwy była jakby taka całkiem spuchnięta ale dziś już normalnie... Odczuwam jeszcze skurcze ale zauważyłam że jak się wysiusiam to przechodzi.
cewnikować <szaleństwo w oczach> hrhrhr ;) a tak serio to żartuje ;p

cewnikować <szaleństwo w oczach> hrhrhr ;) a tak serio to żartuje ;p

Miałam już kiedyś cewnik i dziękuję bardzo, strasznie mnie sisiorina piekła przez ten czas kiedy go miałam, ale potem jaka ulga jak mi go pielęgniarka wyjęła, ale potem chodziła co chwilę i pytała "pani Marto była pani się wysikać", chyba bała się że będzie mi musiała w nocy pościel przebierać hehh...

reklama
dlugi protokół z agonistą (gonapeptyl) to zupełnie inna bajka niż krótki z antagonistą (cetrotide). długi protokół ma wyciszanie poprzedzone "burzą" hormonalną,aż przysadka przestaje być wrażliwa na hormony. Ta burza czasem nie jest zbyt dobra dla jajek, dlatego morfologia embrionów potrafi być nieporównywalnie lepsza. A krótki protokół "wyłącza" przysadkę od razu i nastepuje stymulacja kontrolowna przez lekarzy.
Czyli ktory tak naprawde jest lepszy ?
Teraz mam miec priming estrogenowy przed i albo gonal f albo menopur i napewno cetrotide

Do góry