reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziekuje Wam dziewczyny!
Jaskolcia to godzinowo mam identycznie - zastrzyk o 19 a wizyta półtora dnia pozniej na 8. Super, uspokoilyscie mnie :).

Zaczynam sie stresować niepotrzebnie bo młyn w pracy teraz jak podchodzimy do in vitro i nie mogę sie nawet odprężyć...Tylko, ze w pracy nigdy nie ma dogodnego terminu a przecież nie będe wszystkiego przesuwać i planować pod prace bo i tak finalnie nikt mi nie podziękuje :/.
ja tez mialam mlyn jakies 3 tyg przed ivf. wszystko sie rypało, projekt rozłaził w palcach. I pracowałam jak głupia , żeby go dostarczyć i to nie byle jak, ale tak, żebym wiedziała, że jest dobrze. I co?? Dostałam roczną ocenę pracy, w której napisali mi "wrong attitude", bo w połowie roku śmialam powiedzieć, że zmiany, które robią są bez sensu, przemyślne bardzo powierzchownie, przez kogoś kto nigdy projektów nie wykonywał. A wszystko co się spier**** w moim projekcie, spier**** się tam, gdzie były wprowadzone to wspaniałe zmiany. Zablokowało mi to awans.

Więc miałam ich w dupie, odmówiłam podpisania oceny rocznej, dając bardzo długie wyjaśnienie czemu mojemu bezpośredniemu przełożonemu i poszłam na L4 po transferze. Mam ich nadal w 4 literach i pomimo, że wiem, że właśnie teraz moje doświadczenie by się przydało w firmie, to siedzę w domu. Nie będę się szarpać i starać się naprawić to co spieprzyli. Teraz moje dziecko jest najważniejsze.

reklama
Raczej 5 mg. Ja brałam od dnia transferu przez 3 lub 4 dni po 2 tabletki na dobę, rano i wieczorem. Chyba ze jesteś bardzo drobniutka i waży np 50 kg.

[emoji127] 28.10.2017
Aż tak drobniutka to nie jestem, bylam szczuplejsza 5 kilo ale jakieś 4 lata temu, zanim zaczęłam łykać hormony garściami, teraz 64 kg - dziękuję za info;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Hej wszystkim! Powolutku zaczynam przygotowania do pierwszego podejścia do IVF. Denerwuję się tym trochę. Proszę powiedzcie, czy jadłyście jakieś szczególne posiłki/przyjmowałyście suplementy przed przystąpieniem do procedury (i ew. w trakcie)? Ja biorę z suplementów wit. D (mam ledwo ponad normę), wit. E+Q10, kwas foliowy metylowany (mutacja mthfr). Mam bardzo niskie AMH, także chcę zrobić wszystko, żeby jakoś je podbić (słyszałam o przypadkach, że da się to podbić). Jem orzechy brazylijskie, staram się ogólnie w miarę zdrowo odżywiać. Czy możecie coś polecić jeszcze?

Dziewczyny jutro transfer o 15tej. Jest z nami jedna morula i mam nadzieję że do jutra nic złego się nie wydarzy

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się
Niech szczęście sie do ciebie usmiechnie jutro. Trzymam mocno [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Skoro już nakladlas sobie do głowy zmartwień to nie lepiej jest pójść jak najszybciej? Jak masz możliwość to ja bym poszła dziś a najpóźniej jutro z rana (taki wynik typowo dla ciebie) a we wtorek na spokojnie dla kliniki.

[emoji127] 28.10.2017

No właśnie nie dam rady jutro :( wracam już do pracy a żadne laboratorium nie jest otwarte przed :( a we wtorek sie zwolnie w pracy i bede mogla pojechac dopiero.

Kochana sikance sa dla kobiet o mocnych nerwach. Jak kto ktoras dziewczyna pisala sikance-oszukance. Idz jutro na bete a ja trzymam mocno kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem co mnie podkusilo zeby go dzis zrobic, strasznie zaluje :(

reklama
Hej wszystkim! Powolutku zaczynam przygotowania do pierwszego podejścia do IVF. Denerwuję się tym trochę. Proszę powiedzcie, czy jadłyście jakieś szczególne posiłki/przyjmowałyście suplementy przed przystąpieniem do procedury (i ew. w trakcie)? Ja biorę z suplementów wit. D (mam ledwo ponad normę), wit. E+Q10, kwas foliowy metylowany (mutacja mthfr). Mam bardzo niskie AMH, także chcę zrobić wszystko, żeby jakoś je podbić (słyszałam o przypadkach, że da się to podbić). Jem orzechy brazylijskie, staram się ogólnie w miarę zdrowo odżywiać. Czy możecie coś polecić jeszcze?

Witaj!

Fajnie, że do nas piszesz.

Ja nie przechodziłam na żadną dietę przed podejściem, ale też dołączyłam do forum po stymulacji. Pamiętam, że dziewczyny jadły ananasa i piły białko dla sportowców, białko szczególnie jak podczas stymulacji narosło im dużo jajeczek, żeby zmniejszyć ryzyko hiperkstymulacji.

Dziewczyny, ktoś coś?
Jakieś inne rady?

Do góry