reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochane. Dziś 6dpt i wypływa ze mnie żel crinone z czarnymi grudkami. Brzuch boli jak na okres wzięłam nospe. Czy ktoś tak mial ?
ja tak miałam w późniejszym etapie, bo miałam krwawienia i plamienia.
Na ulotce z tego co pamiętam, była również informacja, że ten lek może skutkować grudkową brązową/beżową wydzieliną z pochwy.

reklama
Ja też nie zapomniałam, choć wszystko było idealnie nie wyszło, u mnie 6 dc także dwa tygodnie do transferu, podchodzisz od razu? Co Twój lekarz powiedział na niepowodzenie pierwszego transferu?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja już kilka dni przed transferem czułam taki ciężar w dole jakby przed okresem. Po transferze żarłam nospe i relanium przez 2 dni, ale wydawało mi się że czuję skurcze? Gin powiedziała że trzeba sprawdzić subpopulacje i kurczliwość macicy. Nie wiem...

Jest mi niesamowicie przykro,że ci się nie udało :(
Ale jeszcze będziesz walczyć, prawda??
Będę!!! Zakupiłam baterię witamin
Najgorsze jest to że na wszystko się tak długo czeka.
Potem dużo się dzieje, a potem albo sukces i martwisz się dalej czy będzie dobrze, albo porażka i zostajesz z pustką...

Dziewczyny a ile godzin przed punkcją miałyście zastrzyk ovitrelle? I ile trwa cały proces przygotowania do punkcji (pewnie jakaś rozmowa i papier od anestezjologa itp.). Mam byc w klinice 37 godzin po zastrzyku i mam jakieś obawy
, ze to za późno i pecherzyki popękają zanim sie to wszystko zacznie . No ale zaufam lekarzowi, powinien wiedzieć co robi...Makijaz delikatny można mieć? Zycze Wam spokojnej niedzieli i za wszystkie trzymam kciuki!

Dziewczyny a ile godzin przed punkcją miałyście zastrzyk ovitrelle? I ile trwa cały proces przygotowania do punkcji (pewnie jakaś rozmowa i papier od anestezjologa itp.). Mam byc w klinice 37 godzin po zastrzyku i mam jakieś obawy
, ze to za późno i pecherzyki popękają zanim sie to wszystko zacznie . No ale zaufam lekarzowi, powinien wiedzieć co robi...Makijaz delikatny można mieć? Zycze Wam spokojnej niedzieli i za wszystkie trzymam kciuki!
Ma być 36 godzin przed. Jest ok. Nie pękają. Dojrzewają

Ja miałam zastrzyk Np. W niedziele o 21 a punkcję we wtorek o 9 rano .co klinika to inaczej powinnaś pytać dziewczyn co są w tej samej klinice . Ja miałam w dwóch i w każdej było inaczej . W jednej luz na maksa nikt się nie interesował niczym ani makijażem ani hybryda na paznokciach po 15 minut mogłam wstać i pójść do domu, szczerze to taka masówka była . W tej teraz miałam totalny zakaz na wszystko , nawet jeść dzień wczzeaniej od 18 już nie mogłam a po punkcji dwie godziny musiałam leżeć w sumie od 8 rano do 12 tam byłam .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie wiem czy się martwić czy nie, od czwartku jak pojawiło się to krwawienie, potem diagnoza krwiak to w sumie jedynie co się zmieniło to że leki zatrzymały mi krwawienie i brzuch miesiączkowo już tak nie boli wieczorami... Ale mimo wszystko go czuje taki dziwny ból nie wiem do czego go porównać jakbym miała jakieś kamienie w brzuchu taki ciężki się mi wydaje może takie jakieś rozpychanie i częste kłucie to w samym brzuchu to zaś po prawej lub po lewej stronie macie tak też? I mimo przytrzymanie i masowania bardzo bolą mnie miejsca po wstrzyknięciu prolutex... :oo::unsure:

reklama
Ja miałam zastrzyk ovitrelle o 19 w środę, w piątek miałam się stawić o 8 w klinice. Punkcję miałam ok. 10, czyli 39 godzin po. Miałam minimalny makijaż tj. trochę podkładu. No i miałam zakaz jedzenia i picia przed zabiegiem, nawet żucia gumy.

Do góry