reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochane podpowiwdzcie mi jak to bylo u was.
Poprzednie dwie moje stymulacje to byl dlugi protokol.
1 stymulacja na minimalnych dawkach menopuru 7 dojrzalych zaplodnionych pecherzykow
2 stymulacja na wiekszych dawkach 16 pobranych i 7 zaplodnionych
Jak to wyglada przy krotkim protokole z antagonista slyszalam ze jajek jest mniej i przeraza mnie to troche. Jak bylo u was ile mialyscie komorek i zarodkow na krotkim protokole
Ja przy 1 procedurze miałam krótki protokół miałam 12 pęcherzyków 6 zapłodnili i tylko jeden dotrwac do stadium blastocysty o bardzo dobrej morfologii ,i teraz mi tu lata po pokoju 3 latek i mówi bzitka mama;);)

reklama
No hej kochane,ja juz jakos sie ogarnelam po przykrych wiadomosciach,ze sie nie udalo i nabieramy sil zeby walczyc dalej:)
mam pytanko we wtorek wieczorem nie wzielam juz leków(ze wzgledu na to ze beta byla negatywna) i dzisiaj juz mi sie zaczela @.Jestem troche w szoku ze tak szybko???3 dzien po odstawieniu lekow i juz?
U mnie 3 dni po odstawieniu już był początek;) który dzień cyklu u ciebie, wdrożyłas estrofen, pochodzisz od razu do crio?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana jak wodac w twoim przypadku te mutacje nie wykluczaja zajscia w ciaze :) tak wlasnie powiedziala mi genetyk. To potwierdzenie dla tych dziewczyn ktore zalamuja sie jak widza dodatnie wyniki tych testow :)
Te mutacje tak naprawde sa grozniejsze dla nas bo moga doprowadzic do wczesnego zawalu udaru zakrzepicy. Dlatego profilaktycznie w trakcie ciazy podawany jest clexan choc nie zawsze aby zapobiec ewentualnej zakrzepicy i rozrzedzic krew ktora w ciazy a tym bardziej wspomaganej lekami zageszcza progesreron ktory my dostajemy jeszcze dodatkowo w tabsach czopkach czy zastrzykach. Takze glowa do gory spokojnie czekaj na wizyte u genetyka.

Dziękuję Tobie Gosienko za odpowiedz :)robiliśmy genetyke na nfz i dopiero przyszły wyniki i spanikowalam., kariotypy mieliśmy już wcześniej ale jak widać to nie wszystko. Dam znać po wizycie co powie mi genetyczka .Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam oczywiście

Dziewczyny beta 9dpt dwoch 5 dniowych mrozakow 286 [emoji7][emoji7][emoji7] siedze i becze ze szczescia!!!!!!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ojej super sie cieszę!!!
Tak czekałam na dobre wiadomości od ciebie :)
Pewnie nie pamiętasz ale jakoś podobnie miałyśmy pierwszy (nieudany ) transfer:no2:
Teraz tez juz przygotowuje się do crio.....
Daj boże będzie podobnie:):)

@gosia321 ja na krótkim protokole słabo wpadłam może dlatego że podobno nie jest zalecany dla kobiet z pcos., a więc na krótkim osiągnęłam wynik 11 komórek 3 dojrzałe z czego 1 dotrwala do 3 doby bardzo slabiutka i transfer sie nie przyjął., na długim protokole 27 komórek 6 dojrzałych., 4 przetrwały do blastocysty., 1 w brzuchu , 1 nie została że mną, 2 na zimowisku .Także u mnie zdecydowanie długi protokół.

reklama
Do góry