reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane podpowiwdzcie mi jak to bylo u was.
Poprzednie dwie moje stymulacje to byl dlugi protokol.
1 stymulacja na minimalnych dawkach menopuru 7 dojrzalych zaplodnionych pecherzykow
2 stymulacja na wiekszych dawkach 16 pobranych i 7 zaplodnionych
Jak to wyglada przy krotkim protokole z antagonista slyszalam ze jajek jest mniej i przeraza mnie to troche. Jak bylo u was ile mialyscie komorek i zarodkow na krotkim protokole
Ja przy 1 procedurze miałam krótki protokół miałam 12 pęcherzyków 6 zapłodnili i tylko jeden dotrwac do stadium blastocysty o bardzo dobrej morfologii ,i teraz mi tu lata po pokoju 3 latek i mówi bzitka mama;);)

reklama
No hej kochane,ja juz jakos sie ogarnelam po przykrych wiadomosciach,ze sie nie udalo i nabieramy sil zeby walczyc dalej:)
mam pytanko we wtorek wieczorem nie wzielam juz leków(ze wzgledu na to ze beta byla negatywna) i dzisiaj juz mi sie zaczela @.Jestem troche w szoku ze tak szybko???3 dzien po odstawieniu lekow i juz?
U mnie 3 dni po odstawieniu już był początek;) który dzień cyklu u ciebie, wdrożyłas estrofen, pochodzisz od razu do crio?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana jak wodac w twoim przypadku te mutacje nie wykluczaja zajscia w ciaze :) tak wlasnie powiedziala mi genetyk. To potwierdzenie dla tych dziewczyn ktore zalamuja sie jak widza dodatnie wyniki tych testow :)
Te mutacje tak naprawde sa grozniejsze dla nas bo moga doprowadzic do wczesnego zawalu udaru zakrzepicy. Dlatego profilaktycznie w trakcie ciazy podawany jest clexan choc nie zawsze aby zapobiec ewentualnej zakrzepicy i rozrzedzic krew ktora w ciazy a tym bardziej wspomaganej lekami zageszcza progesreron ktory my dostajemy jeszcze dodatkowo w tabsach czopkach czy zastrzykach. Takze glowa do gory spokojnie czekaj na wizyte u genetyka.

Dziękuję Tobie Gosienko za odpowiedz :)robiliśmy genetyke na nfz i dopiero przyszły wyniki i spanikowalam., kariotypy mieliśmy już wcześniej ale jak widać to nie wszystko. Dam znać po wizycie co powie mi genetyczka .Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam oczywiście

Dziewczyny beta 9dpt dwoch 5 dniowych mrozakow 286 [emoji7][emoji7][emoji7] siedze i becze ze szczescia!!!!!!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ojej super sie cieszę!!!
Tak czekałam na dobre wiadomości od ciebie :)
Pewnie nie pamiętasz ale jakoś podobnie miałyśmy pierwszy (nieudany ) transfer:no2:
Teraz tez juz przygotowuje się do crio.....
Daj boże będzie podobnie:):)

@gosia321 ja na krótkim protokole słabo wpadłam może dlatego że podobno nie jest zalecany dla kobiet z pcos., a więc na krótkim osiągnęłam wynik 11 komórek 3 dojrzałe z czego 1 dotrwala do 3 doby bardzo slabiutka i transfer sie nie przyjął., na długim protokole 27 komórek 6 dojrzałych., 4 przetrwały do blastocysty., 1 w brzuchu , 1 nie została że mną, 2 na zimowisku .Także u mnie zdecydowanie długi protokół.

reklama
Do góry