reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja biore ale u mnie z tak niskim amh wyszly tylko 2 komorki z czego jedna sie zaplodnila i zatrzymala sie w 5 dobie.
Ja za pierwszym razem miałam 7 komórek a ani jednego zarodka. Od 21 dnia cyklu Suprecur ( spray do nosa) 2x3 przez 14 dni a następnie 11 dni Bemfola 300 i Suprecur 1x3.
Druga stymulacja tak jak wyżej ale dodano zastrzyk Menopur ( nie pamiętam dawki). 6 jajeczek, 5 zarodkow , 2 podano w drugiej dobie 4AA, 2 przetrwały do blastki.
Przy drugiej stymulacji już 10 dnia komórki były dojrzałe.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

Mam pytanie do dziewczyn u ktorych beta wychodzila pozytywna jednak nie przyrastala odpowiednio, dzis ide na ostateczna bete, ostatnio juz zwiekszyla sid ponizej normy, co dzieje sie potem? Czy kaze mi odstawic leki i czekac az samo sie wszystko oczysci? Czy dostane cos na oczyszczenie, czy zabieg? I kiedy po czyms takim mozna podejsc do kolejnego transferu?

Kochane podpowiwdzcie mi jak to bylo u was.
Poprzednie dwie moje stymulacje to byl dlugi protokol.
1 stymulacja na minimalnych dawkach menopuru 7 dojrzalych zaplodnionych pecherzykow
2 stymulacja na wiekszych dawkach 16 pobranych i 7 zaplodnionych
Jak to wyglada przy krotkim protokole z antagonista slyszalam ze jajek jest mniej i przeraza mnie to troche. Jak bylo u was ile mialyscie komorek i zarodkow na krotkim protokole
Ja na krótkim z gonapeptylem i cetrotide miałam 20 pecholi z czego było 18 komórek jajowych, z czego 6 zapłodnionych blastocyst

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Tam wiecej bylo, nie tylko rozyczka, myslalam ze do iui takie badania sa potrzebne. Kurczaczki, leze e lozku, nie chce mi sie dzis nigdzie schodzic po schodach po moja teczke z historia leczenia, ale jutro popatrze, chociaz tez chyba nie wszystko.tam zebralam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak się czujesz Madziula?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanie do dziewczyn u ktorych beta wychodzila pozytywna jednak nie przyrastala odpowiednio, dzis ide na ostateczna bete, ostatnio juz zwiekszyla sid ponizej normy, co dzieje sie potem? Czy kaze mi odstawic leki i czekac az samo sie wszystko oczysci? Czy dostane cos na oczyszczenie, czy zabieg? I kiedy po czyms takim mozna podejsc do kolejnego transferu?
Mogę Ci powiedzieć jak to wyglądało u mnie przy naturalnych ciazach a też brałam leki na podtrzymanie.
Tak, lekarz kazał odstawić wszystkie leki (luteine, heparyne ) i czekaliśmy na oczyszczenie organizmu samoistne. Musiałam sprawdzać betę czy spada, w ciągu max 2 tyg przychodziła @. Następny cykl był już pod znakiem starań. Raz beta po kilku spadkowych wynikach nagle wystrzelila pięciokrotnie w górę i wtedy położył mnie lekarz do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej . Kilka dni obserwacji i beta znowu spadała. Rozwazano podanie metotrexatu a gdyby to nie pomogło to zabieg.
Natomiast moja koleżanka była czyszczona za każdym razem - zależy od lekarza. Im mniej ingerencji w macice tym mniej w niej zrostow i większe szanse na implantacje następnym razem.

[emoji127] 28.10.2017

Mogę Ci powiedzieć jak to wyglądało u mnie przy naturalnych ciazach a też brałam leki na podtrzymanie.
Tak, lekarz kazał odstawić wszystkie leki (luteine, heparyne ) i czekaliśmy na oczyszczenie organizmu samoistne. Musiałam sprawdzać betę czy spada, w ciągu max 2 tyg przychodziła @. Następny cykl był już pod znakiem starań. Raz beta po kilku spadkowych wynikach nagle wystrzelila pięciokrotnie w górę i wtedy położył mnie lekarz do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej . Kilka dni obserwacji i beta znowu spadała. Rozwazano podanie metotrexatu a gdyby to nie pomogło to zabieg.
Natomiast moja koleżanka była czyszczona za każdym razem - zależy od lekarza. Im mniej ingerencji w macice tym mniej w niej zrostow i większe szanse na implantacje następnym razem.

[emoji127] 28.10.2017
Ok , dziekuje. Jade oddac krew :(

reklama
No hej kochane,ja juz jakos sie ogarnelam po przykrych wiadomosciach,ze sie nie udalo i nabieramy sil zeby walczyc dalej:)
mam pytanko we wtorek wieczorem nie wzielam juz leków(ze wzgledu na to ze beta byla negatywna) i dzisiaj juz mi sie zaczela @.Jestem troche w szoku ze tak szybko???3 dzien po odstawieniu lekow i juz?

Do góry