reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja JuZ posadzilam;)
Jaka pogoda w szwecji? U mnie pochmurnie jak zazwyczaj Ale ostatnio bylo 26 stopni ze wszyscy chodzili w klapkach i koszullsch i wolali koniec swiata bo tutaj 26st to tylko w sierpniu jest ha ha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W święta śnieg i grad, wczoraj pięknie i słonecznie, dzisiaj 6° bez słońca i wieje jak cholera.
Doniczki już dokupilam [emoji3] kwiatki czekają , czekam na męża by mi ziemię przerzucil z auta do garażu. I do dzieła [emoji2] wczoraj zrobiłam dwie i tak mi się spodobały, że muszę mieć więcej
1492687160-aaaaaa.jpeg

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

reklama
Ilona 88 z tego co się orientuję Ty bierzesz prolutex mam zapisane 1op czyli 7ampulek to jest w strzykawkach czy trzeba dokupić osobno igły i strzykawki?
Kochana ja mam prolutex i musisz dokupić strzykawki i igły , wiem że to nie jet łatwe dla Ciebie ,ja też mam krwiaka jestem dziś w 11tc a zdiagnozowano go u mnie ok.6tc no i muszę lezeć, to jest najlepsze lekarstwo na te wstrętne krwiaki. Mi lekarka jeszcze zapisała relanium i nospe na to i raz nawet brałam wapno .

Chyba nie mogę powiedzieć tak do konca że jest dobrze bo krwawie dalej, krwiak jest bardzo duży na dole pod pecherzykami jest niestety spore ryzyko ale nadzieja i szanse też są. Dostałam antybiotyk bo podobno krwiaki lubią rozbić jakiś stan zapalny, dostałam też lek na zatrzymanie krwawienia i dostałam również prolutex żeby podnieść progesteron mimo że dawki już mam i tak spore...
Trzymam [emoji110] [emoji173]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

Dostałam antybiotyk Zinnat bo podobno krwiaki lubią robić jakiś stan zapalny i taki lek na zatrzymanie krwawienia cyclonamine, no i dostałam jeszcze dodatkowy progesteron w zastrzykach prolutex i leżeć i odpoczywać tylko mogę załatwić toaletę i pójść coś zjeść tak to leżeć cały czas. W piątek za tydzień wizyta kontrolna. Aha i dostałam też ta nospę mocna na receptę nie tą max tylko forte. Wiesz z tych nerwów nie zapytałam jakiej wielkości on jest. Ale z tego co doktorka mówiła to dość spory jest pod obydwoma pecherzykami.
Będzie dobrze, my tu wszystkie trzymamy kciuki za waszą trójkę!!!!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana ja mam prolutex i musisz dokupić strzykawki i igły , wiem że to nie jet łatwe dla Ciebie ,ja też mam krwiaka jestem dziś w 11tc a zdiagnozowano go u mnie ok.6tc no i muszę lezeć, to jest najlepsze lekarstwo na te wstrętne krwiaki. Mi lekarka jeszcze zapisała relanium i nospe na to i raz nawet brałam wapno .

A relanium kiedy bierzesz codziennie czy jak? Mi doktorka też mówiła o relanium mam jeszcze więc też mogę brać ale nie mówiła ile. A mogłabyś mi napisać czy po prostu w aptece wystarczy powiedzieć żeby dała do tego strzykawki i igły czy trzeba mówić jakieś strzykawki i jakie igły?

Dostałam antybiotyk Zinnat bo podobno krwiaki lubią robić jakiś stan zapalny i taki lek na zatrzymanie krwawienia cyclonamine, no i dostałam jeszcze dodatkowy progesteron w zastrzykach prolutex i leżeć i odpoczywać tylko mogę załatwić toaletę i pójść coś zjeść tak to leżeć cały czas. W piątek za tydzień wizyta kontrolna. Aha i dostałam też ta nospę mocna na receptę nie tą max tylko forte. Wiesz z tych nerwów nie zapytałam jakiej wielkości on jest. Ale z tego co doktorka mówiła to dość spory jest pod obydwoma pecherzykami.
Będzie dobrze ,leż nie stresuj się pij słaba melise .Trzymam kciuki !

Mrozaczkow nie mam wiec bede potrzebowac ogromnych kciukow !!;), najlepiej JuZ bym chciala zaczac Ale dam sobie czas a noz sie uda naturalnie [emoji102],poza tym Po cc rok czasu wskazany na przystanku czekac....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jak tylko lekarz da zielone światło po cc od razu działaj [emoji3] testy owulacje i mąż w gotowości a zapewne zajdziesz naturalnie [emoji173]
Moja koleżanka po udanym IVF poszła do lekarza ( kilka miesięcy po porodzie) bo jej się okres rozlegulowal a chcieli z mężem zacząć IVF by dać małej rodzeństwo bez dużej różnicy wieku. A tu dr mówi "Gratulacje jest pani w ciazy " . Lekarze na naturalne poczęcie przed IVF nie dawali im szans.

A relanium kiedy bierzesz codziennie czy jak? Mi doktorka też mówiła o relanium mam jeszcze więc też mogę brać ale nie mówiła ile. A mogłabyś mi napisać czy po prostu w aptece wystarczy powiedzieć żeby dała do tego strzykawki i igły czy trzeba mówić jakieś strzykawki i jakie igły?
Ja brałam relanium tak : 1/2 . 1/2 .1 co 8h miałam brać 3 dni dłużej jak się skończą plamienia (ale ja plamiłam na buro, nie krwawilam) to może 3×1 ale zadzwoń do lekarki najlepiej .a strzykawki takie małe,na igła chyba mam 27g 04×19 mm .

Ja brałam relanium tak : 1/2 . 1/2 .1 co 8h miałam brać 3 dni dłużej jak się skończą plamienia (ale ja plamiłam na buro, nie krwawilam) to może 3×1 ale zadzwoń do lekarki najlepiej .a strzykawki takie małe,na igła chyba mam 27g 04×19 mm .

To już nie plamisz? A pytam o te igły i strzykawki bo mój facet pojedzie po to do apteki to muszę dać mu wytyczne co i jak...
A stosujesz też ten cyclonamine?
To lekarka jak badała mnie na kozie to zaglądnela do środka i mówi mi że sporo jest takiej starej krwi ale też jest i świeża.

reklama
W Internecie znalazłam że tylko 20-40% osiąga stadium moruli nie sądziłam że takie małe szanse są [emoji22]

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

Do góry