reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja JuZ posadzilam;)
Jaka pogoda w szwecji? U mnie pochmurnie jak zazwyczaj Ale ostatnio bylo 26 stopni ze wszyscy chodzili w klapkach i koszullsch i wolali koniec swiata bo tutaj 26st to tylko w sierpniu jest ha ha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W święta śnieg i grad, wczoraj pięknie i słonecznie, dzisiaj 6° bez słońca i wieje jak cholera.
Doniczki już dokupilam [emoji3] kwiatki czekają , czekam na męża by mi ziemię przerzucil z auta do garażu. I do dzieła [emoji2] wczoraj zrobiłam dwie i tak mi się spodobały, że muszę mieć więcej
1492687160-aaaaaa.jpeg

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

reklama
Ilona 88 z tego co się orientuję Ty bierzesz prolutex mam zapisane 1op czyli 7ampulek to jest w strzykawkach czy trzeba dokupić osobno igły i strzykawki?
Kochana ja mam prolutex i musisz dokupić strzykawki i igły , wiem że to nie jet łatwe dla Ciebie ,ja też mam krwiaka jestem dziś w 11tc a zdiagnozowano go u mnie ok.6tc no i muszę lezeć, to jest najlepsze lekarstwo na te wstrętne krwiaki. Mi lekarka jeszcze zapisała relanium i nospe na to i raz nawet brałam wapno .

Chyba nie mogę powiedzieć tak do konca że jest dobrze bo krwawie dalej, krwiak jest bardzo duży na dole pod pecherzykami jest niestety spore ryzyko ale nadzieja i szanse też są. Dostałam antybiotyk bo podobno krwiaki lubią rozbić jakiś stan zapalny, dostałam też lek na zatrzymanie krwawienia i dostałam również prolutex żeby podnieść progesteron mimo że dawki już mam i tak spore...
Trzymam [emoji110] [emoji173]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

Dostałam antybiotyk Zinnat bo podobno krwiaki lubią robić jakiś stan zapalny i taki lek na zatrzymanie krwawienia cyclonamine, no i dostałam jeszcze dodatkowy progesteron w zastrzykach prolutex i leżeć i odpoczywać tylko mogę załatwić toaletę i pójść coś zjeść tak to leżeć cały czas. W piątek za tydzień wizyta kontrolna. Aha i dostałam też ta nospę mocna na receptę nie tą max tylko forte. Wiesz z tych nerwów nie zapytałam jakiej wielkości on jest. Ale z tego co doktorka mówiła to dość spory jest pod obydwoma pecherzykami.
Będzie dobrze, my tu wszystkie trzymamy kciuki za waszą trójkę!!!!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana ja mam prolutex i musisz dokupić strzykawki i igły , wiem że to nie jet łatwe dla Ciebie ,ja też mam krwiaka jestem dziś w 11tc a zdiagnozowano go u mnie ok.6tc no i muszę lezeć, to jest najlepsze lekarstwo na te wstrętne krwiaki. Mi lekarka jeszcze zapisała relanium i nospe na to i raz nawet brałam wapno .

A relanium kiedy bierzesz codziennie czy jak? Mi doktorka też mówiła o relanium mam jeszcze więc też mogę brać ale nie mówiła ile. A mogłabyś mi napisać czy po prostu w aptece wystarczy powiedzieć żeby dała do tego strzykawki i igły czy trzeba mówić jakieś strzykawki i jakie igły?

Dostałam antybiotyk Zinnat bo podobno krwiaki lubią robić jakiś stan zapalny i taki lek na zatrzymanie krwawienia cyclonamine, no i dostałam jeszcze dodatkowy progesteron w zastrzykach prolutex i leżeć i odpoczywać tylko mogę załatwić toaletę i pójść coś zjeść tak to leżeć cały czas. W piątek za tydzień wizyta kontrolna. Aha i dostałam też ta nospę mocna na receptę nie tą max tylko forte. Wiesz z tych nerwów nie zapytałam jakiej wielkości on jest. Ale z tego co doktorka mówiła to dość spory jest pod obydwoma pecherzykami.
Będzie dobrze ,leż nie stresuj się pij słaba melise .Trzymam kciuki !

Mrozaczkow nie mam wiec bede potrzebowac ogromnych kciukow !!;), najlepiej JuZ bym chciala zaczac Ale dam sobie czas a noz sie uda naturalnie [emoji102],poza tym Po cc rok czasu wskazany na przystanku czekac....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jak tylko lekarz da zielone światło po cc od razu działaj [emoji3] testy owulacje i mąż w gotowości a zapewne zajdziesz naturalnie [emoji173]
Moja koleżanka po udanym IVF poszła do lekarza ( kilka miesięcy po porodzie) bo jej się okres rozlegulowal a chcieli z mężem zacząć IVF by dać małej rodzeństwo bez dużej różnicy wieku. A tu dr mówi "Gratulacje jest pani w ciazy " . Lekarze na naturalne poczęcie przed IVF nie dawali im szans.

A relanium kiedy bierzesz codziennie czy jak? Mi doktorka też mówiła o relanium mam jeszcze więc też mogę brać ale nie mówiła ile. A mogłabyś mi napisać czy po prostu w aptece wystarczy powiedzieć żeby dała do tego strzykawki i igły czy trzeba mówić jakieś strzykawki i jakie igły?
Ja brałam relanium tak : 1/2 . 1/2 .1 co 8h miałam brać 3 dni dłużej jak się skończą plamienia (ale ja plamiłam na buro, nie krwawilam) to może 3×1 ale zadzwoń do lekarki najlepiej .a strzykawki takie małe,na igła chyba mam 27g 04×19 mm .

Ja brałam relanium tak : 1/2 . 1/2 .1 co 8h miałam brać 3 dni dłużej jak się skończą plamienia (ale ja plamiłam na buro, nie krwawilam) to może 3×1 ale zadzwoń do lekarki najlepiej .a strzykawki takie małe,na igła chyba mam 27g 04×19 mm .

To już nie plamisz? A pytam o te igły i strzykawki bo mój facet pojedzie po to do apteki to muszę dać mu wytyczne co i jak...
A stosujesz też ten cyclonamine?
To lekarka jak badała mnie na kozie to zaglądnela do środka i mówi mi że sporo jest takiej starej krwi ale też jest i świeża.

reklama
W Internecie znalazłam że tylko 20-40% osiąga stadium moruli nie sądziłam że takie małe szanse są [emoji22]

wszystko się może zdarzyć, gdy głowa pełna marzeń, gdy bardzo czegoś chcesz...wszystko może zdarzyć się

Do góry