reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Roxii- Ja mieszkam w IRL i jestem po dwóch ciazach pozamacicznych, powiem Ci ze przy takiej ciazy beta raz rosnie raz spada i na odwrót, ale np w moim przypadku beta rosła prawidłowo :szok: w 27 dpo miałam bete 6988.
Co do wykrywaniw ciazy pozamacicznej na wyspach, powiem tylko tyle ze to partacze, ja pojechalam do szpitala ze zdjeciem usg gdzie widac bylo gdzie jest ciaza ( w jajowodzie ) usg robilam prywatnie u polskiego gina, po czym stwierdzili ze oni tez muszą to zobaczyc i wyobraz sobie ze mi jej nie znalezli podczas usg :shocked2: i chcieli mnie wyslac do domu :sorry: pamietam ze moj chlopak tam ostrą awanturę zrobil i po tym dopiero zostawili mnie na oddziale i poznym popoludniem zdecydowali sie zrobic laparotomie. opisalam Ci moj drugi przypadek ciazy pozamacicznej, za 1 razem mniej wiecej bylo podobnie tylko ze do szpitala trafilam zwijajaca sie z bólu z podejrzeniem wyrostka :wściekła/y: po pozytynej becie stwierdzili ze pewnie jestem w bardzo wczesniej ciazy a ciaza czasem boli :szok: bylam wtedy juz w rozpoczętym 9 tygodniu a moje dziecie mialo 14mm, znalezli je dopiero po ok 6 usg,stracilam wtedy jajowód i omal nie straciłam macice !

Ostatnia edycja:
reklama
Ewa_81 - niestety nie ma pojęcia co to za kroplówka , którą Ci podali.
Trzymam kciuki za stymulację i oby były super zarodeczki.:-DDaj znać co nowego po kolejnej wizycie.

Z tego co sie dowiedzialam to ta kroplowka dziala na uklad immunologiczny... Chyba zmniejsza prawdopodobienstwo odrzucenia zarodkow poprzez lepsze przygotowanie endometrium na ich przyjecie. Mam nadzieje, ze nic nie pomylilam.
Ja tym razem bede miala dlugi protokol, poprzednio byl krotki.

Ewa - jak wiadomo co klinika to jakieś inne leki mają. Ważne żeby dobrze działały. Dobrze , że już niedługo zaczynasz bo jak już się coś dzieje to jakoś czas szybciej leci. Życzę Ci powodzenia

Oj dziewczyny jak Was tak czytam to współczuję Wam już samego tego stresu i niepewności jaka Wam towarzyszy tam za granicą. Ja miałam napisane, że mam betę zrobić w 9 i 12dc (piątek, poniedziałek), ważne to było, bo po jej przyroście właśnie sprawdzają, czy ciąża jest prawidłowa czy nie, i natychmiast miałam ich o wyniku poinformować (chyba się pochwalić, bo oni sami z labo również dostają informacje), jeżeli wszystko OK to pierwsze USG w 10 dni po ostatniej becie, jeżeli nie to od razu kolejne badania i czynności....Przykro mi, że tego nie macie, bo to daje jednak pewien rodzaj bezpieczeństwa...

Witam na forum Oliwia80 :-)

Roxii, kochana, trzymaj sie.Mocno CIe sciskam.
Czytajac Was dziewczynki jak wyglada lecznictwo na wyspach to mnie sie wlos jezy!!!! A to zapewne dlatego,ze budzetowka i nikomu nie chce sie wysilac. Na dodatek trzeba tak dlugo czekac na rozpoczecie samej procedury in vitro.

Agapl- ale zobacz jakie to jest dla nas starających się ogromne przeżycie i stres, a oni jeszcze tak obojętnie to traktują, jakby te pary były jakimiś bezdusznymi marionetkami....

Dziewczyny dzis zaczęło mnie brać jakies choróbsko i gardło mnie boli. Czy wiecie czy na poczatku ciazy można brać rutinoscorbin??
Jak tak czytam o tych ciazach pozamacicznych itd to mnie ciarki przechodzą i juz sama sobie wkrecam nie wiadomo co a 1 USG dopiero za 9 dni....

hej dziewczyny u mnie malo objawow i w sumie nastawiam sie na @...
nie chce smecic wiec sie nie udzielam...
9.3 jak @ nie przyjdzie to moze zrobie bete w 9dpt.zeby mniec jasnosc...
pozdrawiam MInie

Lilu19 no własnie tego sie boje, że oni tu za bardzo wszystko lekceważą, a potem sa nieodwracalne skutki:sorry: Badają byle jak, nie sprawdzają i odsyłają do domu. Moim zdaniem w takim przypadku powinno sie pacjętke zostawić w szpitalu i robić wszystkie możliwe badania żeby wykluczyć lub potwierdzic ciąże pozamaciczną. Wcale się nie zdziwię jak jutro znów na usg nic nie zobaczą i odeślą mnie do domu:eek: Szok normalnie co oni tu wyprawiają:no:
Lola chyba można ruthinoskorbin, ale wiesz ja bym była ostrozna, ja na początku ciąży tez złapałam infekcje i byłam przeziębiona, zrobiłam sobie syrop z cebuli i piłam duuuzo herbaty z miodem i cytryną, no i pomogło po kilku dniach byłam zdrowa jak ryba:tak:

reklama
Lola- a robiłaś drugą betę?!?!?Mi powiedzieli, że po jej przyroście mogą ocenić czy ciąża jest prawidłowa czy nie.
Minie- babolku luzik mnie też bolało podbrzusze jak na @ także proszę mi dalej pozytywnie myśleć:-)
Ależ spać mi się zachciało:szok:, chyba sobie dzisiaj mózg na świeżym powietrzu przelteniłam..

Do góry