Czekamy. Trzymam kciuki[emoji8]no witajcie dziewczyny po Swietach.Ja dzisiaj jade bete zrobic,od 8 moja klinika jest otwarta wiec kolo 8 pojade.Jestem cala w nerwach![]()
reklama
M@gda
Moderatorka
Delikatne rozpieranie, to jest to co czuje teraz, delikatnie czulam to tez wczesniej. Wiec chyba dobrze.Trzymam mocno dziewczyny kciuki za dzisiejszy dzień :-) oby każda dostała dobre wieści :-)
U mnie dziewczyny dziś 6dpt. Wczoraj wieczorem rozbolało mnie podbrzusze,taki dziwny ból,takie niby rozpieranie, trochę podobny jak miesiaczkowy ale zdecydowanie mniej bolesny. Bolało dopoki nie zasnęlam a dziś rano już cisza. Jak myślicie może to być dobry objaw czy raczej zły? Dodam że dziś jest moj 21dc bo punkcję miałam robioną w 10dc a transfer był w 15dc.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Koniczyna82
Fanka BB :)
Dziewczyny, a z jakiej przyczyny i w jakich klinikach miałyście robione PDG? Ile zarodków miałyście przebadanych i ile udało się transferować, a ile "odpadło"? Za którym razem się udało? My przenieśliśmy się do Invimedu, ze względu na translokację w chromosomach męża będziemy pewnie skazani na PDG, ale mając np. jeden zarodek pozytywnie oceniony przez embriologa, nie wiem czy będzie sens go wysyłać do Walencji (w Invimedzie nie robią PDG na miejscu), boję się, że w transporcie coś mu się stanie![]()
![]()
![]()
Hej dziewczyny, wszystkiego Najlepszego z okazji zakończenia Świąt
Dawno mnie nie bylo, mam masę zaleglosci ale nie mam czasu nadrabiac.
Ja jestem w Warszawskim Invimedzie. Mialam PGS ze wzgledu na. Trisomię w poprzedniej ciąży. Sprostuję troszkę. Zarodki nie są wysylane do Walencji. Wysyłany jest materiał pobrany z ich biopsji. Biopsja jest robiona przed zamrozeniem zarodków w 5 dniu, kiedy juz jest blastocysta. Na stronie Invimedu byly informacje ze to sie robi w 3 dniu i mozna transferowac na świeżo ale to przestarzale info. Punkcja jest w 5 dobie. Transpott nie jest ryzykiem. Ale trzeba pamietac, ze wiele zarodkow nie dotrwa do 5 doby na szkle, biopsja tez jest jakims ryzykiem no i moga sie mrozaczki nie rozmrozic prawidlowo. Radze nie dawac podpisanej zgody na PGS do ostatniej chwili. Znaczy lepiej zobaczyc jak chodowla przebiegga i ile zarodkow jest, ile dotrwa do 3doby. I na tej podstawie podjac dwcyzje czy trzymac do 5 i czy robic biopsje. U nas z 15 dojzalych jajek zaplodnilo sie 13, ale w 5 dobie bylo 7zarodkow i zaden nie byl blastka, przestaly sie dzielic. Pitrzali jeszcze dzien, na szczescie zarodki ruszyly dalej. Do pgs poszlo 5, 4 sa prawidlowe.
U mnie, gdy byłam w szpitalu w 5 tyg 6 dniu już było widać bijące serduszka, ale trzeba się było mocno przypatrzec.5ty?? Jeszcze nie ma serduszka. A doktor na pytanie jaka mam ciąże liczyć powiedział, że policzymy wstecznie na następnej wizycie.
Mruch
Zagladam codziennie. Nie udzielam sie ale jakos jestem emocjonalnie zwiazana z tym wątkiem.
Kochana trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno!!!!
Mąż chce podejść do procedury jeszcze raz, ale musimy odłożyć kasę i zobaczymy jak amh sie zmieni i wtedy skonsultujemy z lekarzem.
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
No i dobrze ze maż chce jeszcze raz podejść do procedury. Nie wolno sie poddawać. A teraz odpuść sobie chwilkę, ciesz sie życiem, zadbaj o siebie i ciesz sie seksem. Może stanie sie cud i okaże sie ze druga procedura nie będzie Wam potrzebna [emoji3]. Życzę Ci tego z całego serca.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hej dziewczyny!!!!
Ja dziś znowu oczywiście pół nocy nie spałam tak mnie brzuch bolał mocno!!! Ale po no spie przeszło. Teraz jak leżę i się nie ruszam to nic nie boli... Leż i ryczę bo czuję że jutro beta mnie załamie!!!
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dziś znowu oczywiście pół nocy nie spałam tak mnie brzuch bolał mocno!!! Ale po no spie przeszło. Teraz jak leżę i się nie ruszam to nic nie boli... Leż i ryczę bo czuję że jutro beta mnie załamie!!!
Mnie też wszystko bolało przed beta. A jeden wieczór plecy tak mi dały popalić, ze myślałam, ze uszkodziłam kręgosłup. Beta wyszla wtedy ponad 111. Nie martw się na zapas. Jutro beta i wtedy będziemy myśleć, a teraz spokojnie[emoji8]Hej dziewczyny!!!!
M@gda
Moderatorka
Spokojnie, bol brzucha niczego nie przesadza... Mnie tez pobolewalo. Wzielas no spe, to dobrze. Teraz leż. Moze sie jeszcze przespij. Placzem nie pomozesz, a zly nastroj moze zaazkodzic.Hej dziewczyny!!!!
My wszystkie trzymamy za ciebie kciuki.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak piszecie o badaniu zarodkow i nie daje mi to spokoju. U nas pierwsza ciąża zakończyła się z powodu wad genetycznych i naszego Synka. Wtedy mieliśmy badania, z których wynika, ze był to czysty przypadek i lekarz, który nas prowadzi nie kazał się nam martwić. To samo mówili lekarze w Anglii, którzy robili mam biopsję i zabieg. Mimo wszystko jednak strach jest. Myślicie, ze powinnam się martwić?
reklama
anetka303
Po co płakać za wczasu? Gdy się smucisz lub złościsz Twoj organizm produkuje kortyzol, który niezwykle szkodliwie wpływa na zarodek. Dlatego piszę wciaz o pozytywnym nastawieniu. Czasami mam wrażenie ze my same robimy sobie krzywdę. ... Głowa głód góry, wyjdź na spacer, przytul psa, męża, przyjaciółkę ale nie zamartwiaj się gdy jeszcze nie masz powodu.Hej dziewczyny!!!!
[emoji127] 28.10.2017
Podziel się: