reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny byłam u tego dentysty, szczerze odniosłam wrażenie że on jest tam po to na tych dyżurach żeby zęby wyrywać, jeszcze dobrze na fotel nie siadlam on mi zęba chce wyrywać i se myślę "no chyba nie" poczekam do wtorku może mnie mój dentysta przyjmie. Tu mi truje że w ciąży to nie takie proste najlepiej wyrwać bo nie trzeba żadnych antybiotyków itd a u mnie niestety nie jest to takie proste gdyż jako dziecko w szpitalu zarazili mnie gronkowcem i teraz każda rana wymaga antybiotyku i od razu robi się stan zapalny i goi się tygodniami...
Dlatego podziękowałam, przeprosilam za kłopot i poszłam do domu...Aż tak mnie nie boli tylko czuje przy przygryzaniu...Do wtorku dam rady.

reklama
Zdrowych i spokojnych Świąt dla wszystkich.

Dzisiaj odebrałam wyniki z 3. weryfikacji po in vitro z pgd i beta w 10dpt 5-dniowej blastocysty wyniosła 12. Jestem na cyklu sztucznym z pregnylem w dniu transferu i w 3dpt -miało wspomóc sztuczne ciałko żółte. Śmiech przez łzy...
Mam jeszcze sprawdzić betę w środę tak dla pewności ale nadzieja mała.
Już przed transferem czułam jakby lekkie skurcze lub ciężar w dole jak przed okresem... Po transferze odpoczywałam 3 dni z relanium i no-spą. Jest mi smutno.
Nie mam więcej zarodków. Miałam nawet scratching endometrium.
Miał być prezent na urodziny i święta...
Smutno..

Zdrowych i spokojnych Świąt dla wszystkich.

Dzisiaj odebrałam wyniki z 3. weryfikacji po in vitro z pgd i beta w 10dpt 5-dniowej blastocysty wyniosła 12. Jestem na cyklu sztucznym z pregnylem w dniu transferu i w 3dpt -miało wspomóc sztuczne ciałko żółte. Śmiech przez łzy...
Mam jeszcze sprawdzić betę w środę tak dla pewności ale nadzieja mała.
Już przed transferem czułam jakby lekkie skurcze lub ciężar w dole jak przed okresem... Po transferze odpoczywałam 3 dni z relanium i no-spą. Jest mi smutno.
Nie mam więcej zarodków. Miałam nawet scratching endometrium.
Miał być prezent na urodziny i święta...
Smutno..
Czemu juz sie poddajesz? Moze pozniej sie zagniezdzily? Wierz do konca, ja wierze i dopoki beta rosnie wierze w moje bąbelki, ze jeszcze wszystko bedzie dobrze. Jest powyzej 5 a to juz im daje szanse. Nie kazdy organizm jest taki sam , gdyby okreslona beta swiadczyla tylko o ciazy to nie podawane by byly przedzialy bety od... do.... wiec troszke wiary w swoje zarodki dziewczyny Wam zycze.

Mnie spotkał dzisiaj wielki pech auto nam siadlo i musieliśmy wziąć stare które się tak trzęsie wibracje cały czas i musiałam jechać takim autem 170 km po dziurach moje dzieci to miały takie wibracje i wyboje przez dwie godziny boli mnie teraz brzuch okropnie błagam, żeby tylko nie zaszkodziło im wszystko przeciwko mnie płaczę jak głupia tak się boję, a rodzina nie wie o co chodzi

Roksii mnie też coś dziś brzuch boli :-(
Leżę i odpoczywam...

Czemu juz sie poddajesz? Moze pozniej sie zagniezdzily? Wierz do konca, ja wierze i dopoki beta rosnie wierze w moje bąbelki, ze jeszcze wszystko bedzie dobrze. Jest powyzej 5 a to juz im daje szanse. Nie kazdy organizm jest taki sam , gdyby okreslona beta swiadczyla tylko o ciazy to nie podawane by byly przedzialy bety od... do.... wiec troszke wiary w swoje zarodki dziewczyny Wam zycze.

Dziękuję za odpowiedź
Moja beta spada - dostałam pregnyl.
W 3dpt było 60
W 6dpt było 40
Dzisiaj w 10dpt jest 12..

Poczekam do środy..

Dziewczyny byłam u tego dentysty, szczerze odniosłam wrażenie że on jest tam po to na tych dyżurach żeby zęby wyrywać, jeszcze dobrze na fotel nie siadlam on mi zęba chce wyrywać i se myślę "no chyba nie" poczekam do wtorku może mnie mój dentysta przyjmie. Tu mi truje że w ciąży to nie takie proste najlepiej wyrwać bo nie trzeba żadnych antybiotyków itd a u mnie niestety nie jest to takie proste gdyż jako dziecko w szpitalu zarazili mnie gronkowcem i teraz każda rana wymaga antybiotyku i od razu robi się stan zapalny i goi się tygodniami...
Dlatego podziękowałam, przeprosilam za kłopot i poszłam do domu...Aż tak mnie nie boli tylko czuje przy przygryzaniu...Do wtorku dam rady.
Tez wolałabym ratować ząb ale będąc w ciąży nie licz na znieczulenie inne niż żelem chlodzacym.

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Do góry