reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak właśnie, miałam badania hormonów z krwi żeby sprawdzić w jak dużej hiper jestem. Jeśli dużo to nawet dwa cykle czekania [emoji30][emoji33]Jak ja to zniosę to nie wiem ☹️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, miałam na myśli, że transferu od razu w tym cyklu raczej nie będzie.

Ale jak już pisałyśmy, sporo nas tu było po hiperce i tez musiały czekać. także spokojnie.

reklama
Dzieczyny przedatwiam wam mój orzeszek.
1491984478-aaaaaa.jpeg

Ma 4 mm i jest ladnie umiejscowiony.

Drugiego lekarz nie znalazl, ale tez nie szukal jakos bardzo.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj Orzeszku :D

Kurde sama nie wiem co ta beta mówi dzwoniłaś może do lekarza?
Tak, kazal brac dalej leki i we wtorek znow zrobic bete , twierdzi ze wazny jest przyfost nie wartosc, ale tu zadna z Was nie ma tak niskich wartosci . Nie plamilam i nie plamie w ogole, brzuch czasem zakluje , czasem jzaboli jak na okres, piersi wielkie i napompowane, ale to chyba przez prolutex, czasem zakreci mi sie w glowie. Juz sama nie wiem czy miec nadzieje ze bedzie ok , czy juz przygotowac sie na porazke :(

Specjalnie dla nowych dziewczyn link do kalendarza i instrukcja obsługi.
Link do: Kalendarz

Ponieważ część z was ma problem z wpisaniem się do kalendarza, wstawiam instrukcje ze zdjęciami.

1 krok: Ściągnij aplikacje
2 krok: Otwórz link do kalendarza

Jeśli kalendarz nie otworzy się w arkuszach otwórz opcje (trzy kwadraciki w prawym górnym rogu)
1491727890-aaaaaa.jpeg

I wybierz "Open with"
1491727918-aaaaaa.jpeg

I od razu stamtąd przekieruje was do aplikacji arkusze google na telefonie.
1491728003-aaaaaa.jpeg

Tam już działa się bardzo prosto i intuicyjnie.
Kalendarz podlinkuje się wam do apce i kolejny raz możecie już przez sama apke wchodzić.

Prosilabym o:
1. Samodzielne uzupełnianie kalendarza o terminy wizyt, bet, usg, porodów
2. Trzymanie chronologiczne dodawanie wizyt

Dajcie mi znać, czy potrzebujecie podobnej instrukcji jak dodawać linie w w kalendarzu.
Piszcie też w razie problemów z użytkowaniem - postaram się pomóc w miarę możliwości.

Tak, kazal brac dalej leki i we wtorek znow zrobic bete , twierdzi ze wazny jest przyfost nie wartosc, ale tu zadna z Was nie ma tak niskich wartosci . Nie plamilam i nie plamie w ogole, brzuch czasem zakluje , czasem jzaboli jak na okres, piersi wielkie i napompowane, ale to chyba przez prolutex, czasem zakreci mi sie w glowie. Juz sama nie wiem czy miec nadzieje ze bedzie ok , czy juz przygotowac sie na porazke :(

Zrobiłam małą symulację jakbyś za 2 dni miała bete 40 i wyszło w dolnej granicy, ale nadal w normie.
Pobaw się tym kalkulatorem, może on Ci pomoże.
http://belly best friend.pl/kalkulator-hcg.html

musisz usunąć spacje, bo inaczej nie pokazuje linku

Ostatnia edycja:
i wlasnie o to chodzi!!!walczyc trzeba ,nie wolno sie poddawac:tak:
Po tylu latach... Płaczu, nerwów , zwątpienia, smutku i oczekiwania na pozytywny test ale też wiary i nadziei.. choć różne miałam myśli to chyba już jestem silniejsza ... Teraz już wiem że się uda ! Mój ukochany mąż nigdy nie stracił nadziei ... On wierzy ,że wkoncu się musi udać...
Przecież nie może być inaczej... :-)

Po tylu latach... Płaczu, nerwów , zwątpienia, smutku i oczekiwania na pozytywny test ale też wiary i nadziei.. choć różne miałam myśli to chyba już jestem silniejsza ... Teraz już wiem że się uda ! Mój ukochany mąż nigdy nie stracił nadziei ... On wierzy ,że wkoncu się musi udać...
Przecież nie może być inaczej... :-)
Dokładnie!!

reklama
No to pewnie będę go od Was potrzebowała i to dużo [emoji3][emoji51]. Nie mówiłam o tym nikomu. Wiemy tylko ja mój maż i Wy. Nie chce pózniej widzieć w oczach znajomych czy rodziny litości czy żalu. Nie będę sie umiała pozbierać po tym. A tak nikt nie bedzie wiedział i jakos to bedzie. A z reszta może wcale źle nie bedzie. Może sie uda za pierwszym razem. Tu tak dziewczyny szaleją z tymi pozytywami ostatnio! Oby tak dalej. Zbieram sie powoli na moja wizytę u lekarza, zobaczymy na kiedy wyznaczy mi punkcję.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mam podobne podejście. A kiedy zaczęłaś stymulację? Masz krótki czy długi protokół?

Do góry