reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziwi mnie pozostawianie do stadium blastocysty...
ja tez miałam tylko jeden z 6
Moj ze mną nie zostal.
Twój napewno zostanie [emoji173]️[emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A ty na jakim etapie jesteś i jaki u was problem?
A ten twój jaki był? Bo te dwa które zostawili do 5 doby to były słabe już w dniu transferu więc w sumie już wtedy mówili że one niezbyt rokuja. Jednak ten który jest ze mną teraz podobno był bardzo dobry

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kalendarz ten z invitro pokazał mi takie coś :-)
Gratulacje!
Ty jesteś 4 tygodnie i 3 dni w ciąży!
Jeśli masz jedno dziecko, Twój szacunkowy termin to 15 grudnia 2017 roku
Jeśli spodziewasz się bliźniaków, szacunkowa data wymagalności to 24 listopada 2017 roku
A jeśli to trojga, szacunkowa data jej ważności to 27 października 2017 roku

Kalendarz ten z invitro pokazał mi takie coś :-)
Gratulacje!
Ty jesteś 4 tygodnie i 3 dni w ciąży!
Jeśli masz jedno dziecko, Twój szacunkowy termin to 15 grudnia 2017 roku
Jeśli spodziewasz się bliźniaków, szacunkowa data wymagalności to 24 listopada 2017 roku
A jeśli to trojga, szacunkowa data jej ważności to 27 października 2017 roku

No Roksi, mnie pokazuje o jeden dzień wcześniej :)

Dziewczyny beta 10,87. Juz sama nie wiem co myslec. Moze jestem jakims wyjatkiem z niska beta??? Czy ktoras miala taka sytuacje. Z kalkulatora wynika ze wzrost bety e normie, ale czemu taka niska ;(
Powodzenia wszystkim
Ja przy 4 naturalnych miałam bardzo niskie wartości bety.... nigdy nie wrozylo ton nic dobrego ale na wielu forach wtedy czytałam ze dziewczyny z takimi wartościami potrafiły donosic do 9. miesiąca

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Cześć dziewczyny. Na tym forum jestem nowa wiec opowiem krótko swoją historie, jestem mama 6 latki poczętej droga naturalna. Od 4 lat staramy sie z mężem o rodzeństwo dla niej bez skutku. Jesteśmy po kilku stymulowanych cyklach i próbach naturalnych nawet z dwoma jajeczkami - niestety bez odzewu. Zdecydowaliśmy sie na Inseminację, ale niestety również bez skutku. Zdecydowaliśmy sie wiec na inv. Brałam przez 2 miesiące antykoncepcję. Teraz jestem w trakcie stymulacji, dzisiaj byłam na wizycie i okazuje sie ze mam z 30 pęcherzyków. Dość sporo transferu w tym miesiącu raczej nie będzie bo lekarz obawia sie stymulacji. Leczę sie w InviMed we Wrocławiu u dr Żurawkiego. Pisze ponieważ chce sie Was trochę poradzić i podpytać jak sprawa u Was wyglada. Lekarz mówi o zapłodnieniu wszystkich zdolnych jajeczek. Dla mnie zapłodnienie 20 szt to strasznie dużo. I zamrożenie ich oczywiście. Tylko my z mężem chcemy mieć jedno ze względu na to ze mam dość duża bliznę po cesarce pierwszej prawdopodobnie nie donoszę bliźniaków- tak tez stwierdził lekarz. Myśl ze pozostałe 19 szt zostanie przekazane do dawstwa trochę mnie przeraża. Nie będę wiedziała kto co ile. Gdzies na świecie bedą moje dzieci. Czy miałyście takie dylematy. Można zapłodnić jedno oczywiście i zamrozić jajeczka, ale wtedy trzeba płacić za procedurę embrionalna za każdym razem 4000 zł. Powiedzcie mi proszę czy miałyście podobne dylematy?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie wszystkie pobrane kumulusy będą zawierały dojrzałe komórki jajowe, kolejny etap selekcji to : nie wszystkie się zaplodnia i na pewno jeszcze mniej rozwinie się do 5 doby. Raczej byłabym spokojna o nadmiar. Ale oczywiście możesz zazyczyc sobie zaplodnienie kilku komórek a nawet jednej. To jest wasza decyzja a lekarz może jedynie radzić

[emoji127] 28.10.2017

Do góry