sylha jak tam sie czujesz???? boli cie cos??? mnie czasem cos zakluje ale ostatnio bardziej brzuch mnie bolal wiec nie wiem czy to dobrze czy zle... i glowa mnie boli mysle ze to od tego progesteronu a tak to probuje zajmowac sie wszystkim byle nie myslec he he he
reklama
sylha
mama bliźniakowa
Minie- &&&&&&&&&&&&&& za poniedziałek!!!!!
Mimi- ja całkiem OK dzisiaj tak parę razy mnie zakuło w jajnikach, ale nie wiem co mam na ten temat myśleć......
Mimi- ja całkiem OK dzisiaj tak parę razy mnie zakuło w jajnikach, ale nie wiem co mam na ten temat myśleć......
Dziewczyny zanalazłam stronkę na której jest kalkulator przyrostu hcg. Mozna sobie tam obliczyć czy przyrost jest prawidłowy. Z tego co tam wyczytałam to prawidłowy przyrost bhcg powinien być min. 66% co 48 godzin, moze być oczywiscie więcej ale to jest minimum. I jeszcze jest tam napisane że ten hormon powinien podwoić swoją wartość po 48-72 godzin. Mi w szpitalu pielęgniarka liczyła ze beta powinna sie podwajać co 48 godzin i takie oni normy przyjmóją. I faktycznie wdług ich wyliczeń moja beta jest za niska, ale według tego co tam jest napisane jest prawidłowa. Wyszło mi że mój przyrost bety co 48 godzin wynosi 74% a jak wcześniej pisałam min to 66%. No i w ogóle kiedy wprowadziłam dane żeby obliczyło to wyszło mi ze poziom wzrasta prawidłowo Juz sama nie wiem co o tym myśleć, trochę się ucieszyłam jak zobaczyłam wynik, ale coś niechce mi się wierzyć żeby w szpitalu sie mylili, przeciez na codzien mają z tym do czynienia więc chyba wiedzą jak to liczyć Co o tym myślicie???
HCG Calculator and hCG Level Tool | BabyMed.com tu jest link do tej stronki;-)
HCG Calculator and hCG Level Tool | BabyMed.com tu jest link do tej stronki;-)
Magdusia 31
Fanka BB :)
Minie2011 mnie w klinice kazali zrobić jedna betę, a ja zrobiłam druga po 4 dniach i trzecia przed samą wizytą u gina-chyba bardziej bym sie stresowała jeśli bym ich nie zrobila, bo tak to wiedziałam jak rośnie.Oczywiście po 1 becie test i wyszła blada druga kreska i za jakis czas drugi żeby mieć pamiatkę z tymi wymarzonymi dwoma ciemnymi krechami:-)
sylha
mama bliźniakowa
Mi embriolog powiedziała, żeby zrobić 2 bety w odstępie 2-3 dni dla sprawdzenia czy prawidłowo przyrasta.
Madzia- ilu dniowy miałaś zarodek (nie pamiętam już), że ta krecha Ci blada wyszła po becie?!?!?Kurde to ja może w środę nie będę jeszcze testować...
Madzia- ilu dniowy miałaś zarodek (nie pamiętam już), że ta krecha Ci blada wyszła po becie?!?!?Kurde to ja może w środę nie będę jeszcze testować...
Lilu19
Roxii- ja juz Ci pisalam ze twoja beta jest prawidłowa, i przyrost tez wydawał mi sie poprawny.... moim zdaniem pielegniarka zle obliczyla sobie i tylko strachu napędziła ( a ze sama mieszlam w IRL i tutaj lekarze są mniej wiecej tacy sami jak w UK i powiem tylko tyle ze to tępaki a nie lekarze,uwierz mi juz nie raz się na własnej skórze o tym przekonałam )
Magdusia 31
Sylha ja miałam 3 dniowy zarodek i betę zrobiłam w 10dpt i potem dopiero test i jeszcze była blada kreska, ale już widoczna:-)
reklama
Magdusia 31
joweg kochana mam nadzieje, że bedzie dobrze-opiekuj się mężem-trzymajcie się kochani
Podziel się: