cześć dziewczyny, nie było mnie parę dni a widzę że mam duże zaległości w nadrabianiu wiadomości
u mnie bardzo dużo się czuje, od poniedzialku mam straszne mdłości i z tego powodu nie mam czasu wejść na komputer bo się bardzo źle czuję, całymi dniami leżę, wymiotuję i tak w kółko, boję się nawet do sklepu wyjść bo nie wiem czy zdaże wrócić do domu bez zygania po drodze
no ale takie uroki ciąży, wczoraj byłam na wizycie u lekarza NFZ i powiem wam ze nie żałuje decyzji !!!!!!! facet miły, kompetentny, nie muszę o nic go pytać bo wszystko mi sam odpowiada wcześniej. Zrobił mi USG, okazało się że będą bliźniaki
dwujajowe, dwukosmówkowe i dwoowodniowe
powiedział że jest duża szansa że oba się rozwijać będą dobrze, dzięki temu że są w dwóch woreczkach, na razie jestem w szoku [emoji14] widziałam dwa serduszka, termin porodu mam na 22.11.2017
nie załuję decyzji że poszłam do niego, przepisał mi skierowanie na badania - glukozę, toksoplazmę, morfologię i mocz. Bez problemu będę miała darmowe, a od kliniki u lekarza bym musiała za wszystko płacić ...;/ dał mi zaświadczenie o ciąży, bo potrzebuję do urzędu pracy i bez problemu będzie mi zapisywał luteinę też refundowaną, także jeżdżenie po klinikach nie ma sensu. Kolejne USG mam 10.04., jakby coś się działo, ale odpukać będę chodziła tutaj prywatnie w moim mieście, bo i tak bym nie była wstanie dojeżdżać tak daleko do kliniki...
a teraz poczytam zaległości co u was się dzieje bo nie jestem w temacie
trzymajcie się !!!