reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

My jedno :)
Czynnik jajowodowy
Powodzenia
X
Sol, a jak się czułaś po transferze? Miałaś jakieś przeczucia co do tego czy się udało czy nie? Jakieś objawy ze fasolka się zadomowiła u mamusi? :)
u nas tez czynnik jajowodowy Wiec tak podpytuje... ;)
tak bym chciała tez być w gronie tych Szczęściar którym się udało za 1szym ehhh

reklama
cześć dziewczyny, nie było mnie parę dni a widzę że mam duże zaległości w nadrabianiu wiadomości :) u mnie bardzo dużo się czuje, od poniedzialku mam straszne mdłości i z tego powodu nie mam czasu wejść na komputer bo się bardzo źle czuję, całymi dniami leżę, wymiotuję i tak w kółko, boję się nawet do sklepu wyjść bo nie wiem czy zdaże wrócić do domu bez zygania po drodze :( :) no ale takie uroki ciąży, wczoraj byłam na wizycie u lekarza NFZ i powiem wam ze nie żałuje decyzji !!!!!!! facet miły, kompetentny, nie muszę o nic go pytać bo wszystko mi sam odpowiada wcześniej. Zrobił mi USG, okazało się że będą bliźniaki :) :) dwujajowe, dwukosmówkowe i dwoowodniowe :):) powiedział że jest duża szansa że oba się rozwijać będą dobrze, dzięki temu że są w dwóch woreczkach, na razie jestem w szoku :p widziałam dwa serduszka, termin porodu mam na 22.11.2017 :) nie załuję decyzji że poszłam do niego, przepisał mi skierowanie na badania - glukozę, toksoplazmę, morfologię i mocz. Bez problemu będę miała darmowe, a od kliniki u lekarza bym musiała za wszystko płacić ...;/ dał mi zaświadczenie o ciąży, bo potrzebuję do urzędu pracy i bez problemu będzie mi zapisywał luteinę też refundowaną, także jeżdżenie po klinikach nie ma sensu. Kolejne USG mam 10.04., jakby coś się działo, ale odpukać będę chodziła tutaj prywatnie w moim mieście, bo i tak bym nie była wstanie dojeżdżać tak daleko do kliniki... :( a teraz poczytam zaległości co u was się dzieje bo nie jestem w temacie :):) trzymajcie się !!!
Gratulacje są ❤❤serduszka dbajcie o siebie !!

Sol - ogółem jakaś słaba dzisiaj jestem, żołądek mnie boli tylko coś zjem i ciągle leżę bo jakoś w głowie się mi zawraca ale jakoś daję radę :unsure:
Mam nadzieję że to dobry znak bo kurczę to już moje trzecie podejście i staram się jak mogę odpoczywać, już więcej nie wiem co mogłabym zrobić, badania już mam wszystkie z możliwych, jestem po szczepieniach w Łodzi(limfocytami partnera), dwa wlewy z intralipidu, embrio glue, wlew z atozibanu, jem sterydy, witaminki, jem świeżego ananaska normalnie staram się jak mogę...Więc mam nadzieję że tak jak piszesz to dobry znak...:unsure:

Mam takie pytanko pewnie głupie, myjecie się w normalnych żelach pod prysznic czy jakiś innych, boję się żeby nie zaszkodzić kropeczką... Od dnia transferu tam na dole przemywania się tylko wodą, ale nie wiem jak z resztą mam taki żel z ziaji bez alergenów i sztucznych dodatków zapachowych myślicie nie zaszkodzi? :sorry:

cześć dziewczyny, nie było mnie parę dni a widzę że mam duże zaległości w nadrabianiu wiadomości :) u mnie bardzo dużo się czuje, od poniedzialku mam straszne mdłości i z tego powodu nie mam czasu wejść na komputer bo się bardzo źle czuję, całymi dniami leżę, wymiotuję i tak w kółko, boję się nawet do sklepu wyjść bo nie wiem czy zdaże wrócić do domu bez zygania po drodze :( :) no ale takie uroki ciąży, wczoraj byłam na wizycie u lekarza NFZ i powiem wam ze nie żałuje decyzji !!!!!!! facet miły, kompetentny, nie muszę o nic go pytać bo wszystko mi sam odpowiada wcześniej. Zrobił mi USG, okazało się że będą bliźniaki :) :) dwujajowe, dwukosmówkowe i dwoowodniowe :):) powiedział że jest duża szansa że oba się rozwijać będą dobrze, dzięki temu że są w dwóch woreczkach, na razie jestem w szoku :p widziałam dwa serduszka, termin porodu mam na 22.11.2017 :) nie załuję decyzji że poszłam do niego, przepisał mi skierowanie na badania - glukozę, toksoplazmę, morfologię i mocz. Bez problemu będę miała darmowe, a od kliniki u lekarza bym musiała za wszystko płacić ...;/ dał mi zaświadczenie o ciąży, bo potrzebuję do urzędu pracy i bez problemu będzie mi zapisywał luteinę też refundowaną, także jeżdżenie po klinikach nie ma sensu. Kolejne USG mam 10.04., jakby coś się działo, ale odpukać będę chodziła tutaj prywatnie w moim mieście, bo i tak bym nie była wstanie dojeżdżać tak daleko do kliniki... :( a teraz poczytam zaległości co u was się dzieje bo nie jestem w temacie :):) trzymajcie się !!!
Wow ale super! Gratulacje! Świetne wieści :)

cześć dziewczyny, nie było mnie parę dni a widzę że mam duże zaległości w nadrabianiu wiadomości :) u mnie bardzo dużo się czuje, od poniedzialku mam straszne mdłości i z tego powodu nie mam czasu wejść na komputer bo się bardzo źle czuję, całymi dniami leżę, wymiotuję i tak w kółko, boję się nawet do sklepu wyjść bo nie wiem czy zdaże wrócić do domu bez zygania po drodze :( :) no ale takie uroki ciąży, wczoraj byłam na wizycie u lekarza NFZ i powiem wam ze nie żałuje decyzji !!!!!!! facet miły, kompetentny, nie muszę o nic go pytać bo wszystko mi sam odpowiada wcześniej. Zrobił mi USG, okazało się że będą bliźniaki :) :) dwujajowe, dwukosmówkowe i dwoowodniowe :):) powiedział że jest duża szansa że oba się rozwijać będą dobrze, dzięki temu że są w dwóch woreczkach, na razie jestem w szoku [emoji14] widziałam dwa serduszka, termin porodu mam na 22.11.2017 :) nie załuję decyzji że poszłam do niego, przepisał mi skierowanie na badania - glukozę, toksoplazmę, morfologię i mocz. Bez problemu będę miała darmowe, a od kliniki u lekarza bym musiała za wszystko płacić ...;/ dał mi zaświadczenie o ciąży, bo potrzebuję do urzędu pracy i bez problemu będzie mi zapisywał luteinę też refundowaną, także jeżdżenie po klinikach nie ma sensu. Kolejne USG mam 10.04., jakby coś się działo, ale odpukać będę chodziła tutaj prywatnie w moim mieście, bo i tak bym nie była wstanie dojeżdżać tak daleko do kliniki... :( a teraz poczytam zaległości co u was się dzieje bo nie jestem w temacie :):) trzymajcie się !!!
Gratulacje[emoji4] niech maluchy rosną w siłę.

Mam takie pytanko pewnie głupie, myjecie się w normalnych żelach pod prysznic czy jakiś innych, boję się żeby nie zaszkodzić kropeczką... Od dnia transferu tam na dole przemywania się tylko wodą, ale nie wiem jak z resztą mam taki żel z ziaji bez alergenów i sztucznych dodatków zapachowych myślicie nie zaszkodzi? :sorry:
Ja myje żelem do higieny intymnej

Sol, a jak się czułaś po transferze? Miałaś jakieś przeczucia co do tego czy się udało czy nie? Jakieś objawy ze fasolka się zadomowiła u mamusi? :)
u nas tez czynnik jajowodowy Wiec tak podpytuje... ;)
tak bym chciała tez być w gronie tych Szczęściar którym się udało za 1szym ehhh
Kurczę wiesz co sama nie pamiętam bo malutka ma już prawie 2 latka. Teraz podchodzimy do crio w poniedziałek.
Z tego co kojarzę to nie wierzyłam do końca, że zobaczę 2 kreski na teście- nie robiłam bety. Bolał mnie brzuch pamiętam tak jak na okres, plecy, cycochy miałam jak banki i plamilam troszkę więc żadne to objawy tak na prawdę.
Teraz postaram się podejść do tego z rezerwa, boję się nastawić.
Dbaj o siebie Kochana. Z całego serca życzę żeby udało się za pierwszym razem.

Sol - ogółem jakaś słaba dzisiaj jestem, żołądek mnie boli tylko coś zjem i ciągle leżę bo jakoś w głowie się mi zawraca ale jakoś daję radę :unsure:
Mam nadzieję że to dobry znak bo kurczę to już moje trzecie podejście i staram się jak mogę odpoczywać, już więcej nie wiem co mogłabym zrobić, badania już mam wszystkie z możliwych, jestem po szczepieniach w Łodzi(limfocytami partnera), dwa wlewy z intralipidu, embrio glue, wlew z atozibanu, jem sterydy, witaminki, jem świeżego ananaska normalnie staram się jak mogę...Więc mam nadzieję że tak jak piszesz to dobry znak...:unsure:
Jejuuuu na prawdę tyle przeszłas, że teraz musi się udać! Trzymam mocno kciuki. Dbaj dalej o siebie i nie trac wiary. Na pewno niedługo będziesz mamą.Wierzę,że to sa same dobre znaki x :blink:

reklama
Ja mylam sie specjalnym zelem do higieny intymnej z AA Help

Do góry