reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

NIE WOLNO GO ROBIĆ WCALE!! :p
Może wyjść 5dpt już pozytywny ale jak miałaś jakiś zastrzyk z HCG typu ovitrelle czy pregnyl to jest opcja, że wyjdzie on fałszywie dodatni. Jak też negatyw na tym etapie nie oznacza braku ciąży więc bez sensu go w ogóle robić. Ja robię i później żałuję - u mnie zawsze jedna przebrzydła krecha a tak na prawdę to niczego nie przekreśla więc po co ryczeć już 3 dni przed betą jakby nam mało zmartwień było :p

reklama
Cześć dziewczyny

Jestem tu nowa. Wczoraj miałam transfer więc wiecie jak okrutne oczekiwanie mnie teraz czeka :) Planuję betę na czwartek, ktoś jeszcze będzie testował podobnie? razem raźniej

Jest to moja druga procedura i trzeci transfer, trzymajcie kciuki, w końcu do trzech raz sztuka :)

Mala, witamy :) Kciuki mocno zaciśnięte! Ma się udać!!! :)

Dzień dobry, moje drogie!

Trzymam za wszystkie kciuki, dziś i cały czas. Szczególnie bliskie są mi AniaCh, Gosia321, ema, BeataWarszawa, Koniczynka i Ewunka - powodzenia, kochane! :*:*:*

M@gda i Bertha - dziekuję, że zajmujecie się kalendarzem.

Trzymajcie kciuki, żeby mój Maluch wytrzymał w brzuchu do czerwca! Na pewno się pochwalę, gdy pojawi się na świecie.

Pozdrawiam serdecznie!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana ale zagladaj tu do nas od czasu do czasu bo bedzie nam ciebie brakowalo :*

Dziekuje za artykul. Wystraszhlam sie poniewaz poczatkowo doktor byl pozytywnie nastawiany, ze ciaza murowana a dzis nic tylko zwiekszona dawka Prolutexu. :(
Ja po pozytywnej becie mialam 30 i lekarze stwierdzili xmze za malo i podbili prolutexem do 50...nie martw sie prolutex to najlepoej wchlanialny progesteton...

cześć dziewczyny, nie było mnie parę dni a widzę że mam duże zaległości w nadrabianiu wiadomości :) u mnie bardzo dużo się czuje, od poniedzialku mam straszne mdłości i z tego powodu nie mam czasu wejść na komputer bo się bardzo źle czuję, całymi dniami leżę, wymiotuję i tak w kółko, boję się nawet do sklepu wyjść bo nie wiem czy zdaże wrócić do domu bez zygania po drodze :( :) no ale takie uroki ciąży, wczoraj byłam na wizycie u lekarza NFZ i powiem wam ze nie żałuje decyzji !!!!!!! facet miły, kompetentny, nie muszę o nic go pytać bo wszystko mi sam odpowiada wcześniej. Zrobił mi USG, okazało się że będą bliźniaki :) :) dwujajowe, dwukosmówkowe i dwoowodniowe :):) powiedział że jest duża szansa że oba się rozwijać będą dobrze, dzięki temu że są w dwóch woreczkach, na razie jestem w szoku :p widziałam dwa serduszka, termin porodu mam na 22.11.2017 :) nie załuję decyzji że poszłam do niego, przepisał mi skierowanie na badania - glukozę, toksoplazmę, morfologię i mocz. Bez problemu będę miała darmowe, a od kliniki u lekarza bym musiała za wszystko płacić ...;/ dał mi zaświadczenie o ciąży, bo potrzebuję do urzędu pracy i bez problemu będzie mi zapisywał luteinę też refundowaną, także jeżdżenie po klinikach nie ma sensu. Kolejne USG mam 10.04., jakby coś się działo, ale odpukać będę chodziła tutaj prywatnie w moim mieście, bo i tak bym nie była wstanie dojeżdżać tak daleko do kliniki... :( a teraz poczytam zaległości co u was się dzieje bo nie jestem w temacie :):) trzymajcie się !!!

NIE WOLNO GO ROBIĆ WCALE!! :p
Może wyjść 5dpt już pozytywny ale jak miałaś jakiś zastrzyk z HCG typu ovitrelle czy pregnyl to jest opcja, że wyjdzie on fałszywie dodatni. Jak też negatyw na tym etapie nie oznacza braku ciąży więc bez sensu go w ogóle robić. Ja robię i później żałuję - u mnie zawsze jedna przebrzydła krecha a tak na prawdę to niczego nie przekreśla więc po co ryczeć już 3 dni przed betą jakby nam mało zmartwień było :p
Dobrze, już dobrze ;) przekonalaś mnie
Może się nie wykończę psychicznie do czasu tej bety

reklama
cześć dziewczyny, nie było mnie parę dni a widzę że mam duże zaległości w nadrabianiu wiadomości :) u mnie bardzo dużo się czuje, od poniedzialku mam straszne mdłości i z tego powodu nie mam czasu wejść na komputer bo się bardzo źle czuję, całymi dniami leżę, wymiotuję i tak w kółko, boję się nawet do sklepu wyjść bo nie wiem czy zdaże wrócić do domu bez zygania po drodze :( :) no ale takie uroki ciąży, wczoraj byłam na wizycie u lekarza NFZ i powiem wam ze nie żałuje decyzji !!!!!!! facet miły, kompetentny, nie muszę o nic go pytać bo wszystko mi sam odpowiada wcześniej. Zrobił mi USG, okazało się że będą bliźniaki :) :) dwujajowe, dwukosmówkowe i dwoowodniowe :):) powiedział że jest duża szansa że oba się rozwijać będą dobrze, dzięki temu że są w dwóch woreczkach, na razie jestem w szoku :p widziałam dwa serduszka, termin porodu mam na 22.11.2017 :) nie załuję decyzji że poszłam do niego, przepisał mi skierowanie na badania - glukozę, toksoplazmę, morfologię i mocz. Bez problemu będę miała darmowe, a od kliniki u lekarza bym musiała za wszystko płacić ...;/ dał mi zaświadczenie o ciąży, bo potrzebuję do urzędu pracy i bez problemu będzie mi zapisywał luteinę też refundowaną, także jeżdżenie po klinikach nie ma sensu. Kolejne USG mam 10.04., jakby coś się działo, ale odpukać będę chodziła tutaj prywatnie w moim mieście, bo i tak bym nie była wstanie dojeżdżać tak daleko do kliniki... :( a teraz poczytam zaległości co u was się dzieje bo nie jestem w temacie :):) trzymajcie się !!![/QUO

Super. Gratuluję

Do góry