Roksii89
Fanka BB :)
Książeczka zdrowiaWłaśnie nie wiem czy miałam. Skąd mogę wyciągnąć takie informacje? Będzie coś w przychodni rodzinnej??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Książeczka zdrowiaWłaśnie nie wiem czy miałam. Skąd mogę wyciągnąć takie informacje? Będzie coś w przychodni rodzinnej??
Przykro miWczoraj z laboratorium dzwonili powiedzieli ze zarodek w 5 dobie zrobil maly postep i muszą go przetrzymac do 6 doby i dzis zadzwonili ze zatrzymal sie na stadium moruli i ze go nie zamroza. Co dalej to wiem tylko jedno program zakonczyl sie nie powodzeniem. Na konsultacje jade do innego lekaza i chce zasiegnac opini drugiego lekarza.
Ja leczę się z mężem w Fertimedica, u dr Dziadeckiego. Jesteśmy w zasadzie na początku drogi. Czekamy na okres, który powinien nadejść między 8 a 9 kwietnia i ruszamy ze stymulacją. Staramy się o dzidziusia rok, ale ze względu na bardzo słabe parametry nasienia męża (chyba wszystko jest nie tak, a leczenie dodatkowo pogorszyło te parametry), niełączenie się plemników z kwasem hialuronowym oraz umiarkowany (a nie dobry) potencjał płodności, jakie wykazało badanie DNA męża, zmusiły nas do podjęcia decyzji o IV, a konkretnie IMSI... Bardzo się boję, że się nie uda Ja teoretycznie jestem zdrowa, mamy po 27 lat, mam dobre AMH (ponad 4)... Ale to nasienie, boję się, że zarodki wcale się nie rozwiną albo że szybko poronię Tak bardzo pragniemy tego dzidziusia... Też będziemy na konferencji o IV w sobotęDziewczyny czy ktoras leczy sie w warszawie w Fertimedice?
Witamy!!! Coraz więcej nas tu z ferti... Super!!!Ja leczę się z mężem w Fertimedica, u dr Dziadeckiego. Jesteśmy w zasadzie na początku drogi. Czekamy na okres, który powinien nadejść między 8 a 9 kwietnia i ruszamy ze stymulacją. Staramy się o dzidziusia rok, ale ze względu na bardzo słabe parametry nasienia męża (chyba wszystko jest nie tak, a leczenie dodatkowo pogorszyło te parametry), niełączenie się plemników z kwasem hialuronowym oraz umiarkowany (a nie dobry) potencjał płodności, jakie wykazało badanie DNA męża, zmusiły nas do podjęcia decyzji o IV, a konkretnie IMSI... Bardzo się boję, że się nie uda Ja teoretycznie jestem zdrowa, mamy po 27 lat, mam dobre AMH (ponad 4)... Ale to nasienie, boję się, że zarodki wcale się nie rozwiną albo że szybko poronię Tak bardzo pragniemy tego dzidziusia... Też będziemy na konferencji o IV w sobotę
Ja nie słyszałam żadnych opinii o klinice i jej skuteczności. Wiem tylko tyle, że dr Dziadecki jest chwalony przez pacjentów zmagających się z problemem niepłodności. Mam nadzieję, że się uda... Wiedziałam tylko tyle, że nie chcemy iść do Novum ze względu na "taśmę produkcyjną" i opinie, że naciągają na niepotrzebne badania, żeby wyciągnąć kasę... A to wszystko i tak tyle kosztuje... Ja będę stymulowana Ovaleap (75j) oraz Cetrotide (1x 1 ampułka). A Ty jakie masz leki do stymulacji? Powodzenia!Witamy!!! Coraz więcej nas tu z ferti... Super!!!
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Kasia moj maz byl tez u niego on jest ponoc swietnym lekarzem. i tez mamy podobny porblem gdzie plemnikow malo, prawie wszystkie uszkodzone - 90 % no i nie wiaza sie z kwasem hialur... tez IMSI nam zalecił. też się boję ze sie nie uda. nam sie udalo rowno rok temu zajsc naturalnie, ale poronienie..pewnie dlatego ze te plemniki pouszkadzane takie.. ja mam AMH 0,9 i 38 lat. moj maz jest ode mnie 9 lat mlodszyJa leczę się z mężem w Fertimedica, u dr Dziadeckiego. Jesteśmy w zasadzie na początku drogi. Czekamy na okres, który powinien nadejść między 8 a 9 kwietnia i ruszamy ze stymulacją. Staramy się o dzidziusia rok, ale ze względu na bardzo słabe parametry nasienia męża (chyba wszystko jest nie tak, a leczenie dodatkowo pogorszyło te parametry), niełączenie się plemników z kwasem hialuronowym oraz umiarkowany (a nie dobry) potencjał płodności, jakie wykazało badanie DNA męża, zmusiły nas do podjęcia decyzji o IV, a konkretnie IMSI... Bardzo się boję, że się nie uda Ja teoretycznie jestem zdrowa, mamy po 27 lat, mam dobre AMH (ponad 4)... Ale to nasienie, boję się, że zarodki wcale się nie rozwiną albo że szybko poronię Tak bardzo pragniemy tego dzidziusia... Też będziemy na konferencji o IV w sobotę
mamy podobne terminy - u mnie okres 4 go i tez ruszamy ze stymulacją. Będę Cie wypatrywac w sobote i śledzić Twoje posty.Ja leczę się z mężem w Fertimedica, u dr Dziadeckiego. Jesteśmy w zasadzie na początku drogi. Czekamy na okres, który powinien nadejść między 8 a 9 kwietnia i ruszamy ze stymulacją. Staramy się o dzidziusia rok, ale ze względu na bardzo słabe parametry nasienia męża (chyba wszystko jest nie tak, a leczenie dodatkowo pogorszyło te parametry), niełączenie się plemników z kwasem hialuronowym oraz umiarkowany (a nie dobry) potencjał płodności, jakie wykazało badanie DNA męża, zmusiły nas do podjęcia decyzji o IV, a konkretnie IMSI... Bardzo się boję, że się nie uda Ja teoretycznie jestem zdrowa, mamy po 27 lat, mam dobre AMH (ponad 4)... Ale to nasienie, boję się, że zarodki wcale się nie rozwiną albo że szybko poronię Tak bardzo pragniemy tego dzidziusia... Też będziemy na konferencji o IV w sobotę
A kto was będzie prowadził w całej procedurze?? Ja Puregon i Organolutran!!! Mój mąż też był u dr i był zadowolony.Dziewczyny, mam może głupie pytanie, ale czy to prawda, że podczas stymulacji przed in vitro dużo się tyje? Wiadomo, że nie to jest najważniejsze, ale chciałabym nastawić się psychicznie na przytycie 8 czy 10kg..
Ja nie słyszałam żadnych opinii o klinice i jej skuteczności. Wiem tylko tyle, że dr Dziadecki jest chwalony przez pacjentów zmagających się z problemem niepłodności. Mam nadzieję, że się uda... Wiedziałam tylko tyle, że nie chcemy iść do Novum ze względu na "taśmę produkcyjną" i opinie, że naciągają na niepotrzebne badania, żeby wyciągnąć kasę... A to wszystko i tak tyle kosztuje... Ja będę stymulowana Ovaleap (75j) oraz Cetrotide (1x 1 ampułka). A Ty jakie masz leki do stymulacji? Powodzenia!
A ja Twoje! Musi się udać, musi!mamy podobne terminy - u mnie okres 4 go i tez ruszamy ze stymulacją. Będę Cie wypatrywac w sobote i śledzić Twoje posty.