Gratuluje i trzymam oba kciuki, aby wszystko juz do konca bylo dobrzeDziewczyny bardzo Wam wszystkim dziękuję sama w to jeszcze nie wierze. za 2 tygodnie mam iść na wizytę dostałam mała zrabke od doktorka bo mialam zrobić tylko betę a zrobiłam jeszcze inne badane. Ale i tak się ucieszył, mówil że super wiadomość z rana
reklama
AniaCh83
Fanka BB :)
@AniaCh83 umow sie do lekarza u siebie na konsultacje w sprawie progesteronu i czy musisz brac clexan przy mutacji po pozytywnym tesciw
Rozmawiałam z innym lekarzem, powiedział , ze warto brać Clexane. Kurde ja taka zamotana jestem... to mam Acard brać jak biorę i clexane do tego ?
@AniaCh83
Czy jest jakiś graniczny poziom progesteronu do utrzymania ciąży?
Poziom progesteronu jest odzwierciedleniem stanu ciąży.
Przy ocenie poziomu progesteronu ważna jest informacja w jaki sposób
zaszła Pani w ciążę, czy był to cykl naturalny, stymulowany, czy
np. był to kriotransfer w cyklu bezowulacyjnym. W zależności od
tego może być oceniony stan ciąży, dodatkowo w umiarkowany sposób
można wpłynąć na jej rozwój, stosując suplementację
progesteronu w przypadku jego niskiego poziomu. Trzeba przy tym
pamiętać, że w cyklu bezowulacyjnym poziomy progesteronu są
niższe w ciąży niż np. w cyklu naturalnym po owulacji lub w cyklu
stymulowanym. W cyklu bezowulacyjnym bowiem nie ma ciałka żółtego,
które powstaje naturalnie po owulacji z pęcherzyka jajnikowego i
produkuje progesteronEmbriolog nOvum
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
O jak ładnie , mądrze i prosto napisane, gdyby mi moj dr wczoraj tak wytłumaczył to bie wpadłabym w taka panikę. Konsultowałam sie z innym, zalecił dodać po jednej dawce Duphastonu i utrogestanu , czyli z 20 duphastonu i 400 utrogestanu, mam brać 30 pierwszego i 600 drugiego. Mówił ze po IVF standard to 600 Utrogestanu , dziwił sie ze miałam mniej.
(...)Az sie ciesze jak do niej jade. Odpisuje zawsze na maile, nawet jak wskoczyłam do niej o cos zapytac w sobote miedzy pacjentami to miala usmiech na twarzy.
Ufam jej i wierze ze nam sie uda
Dusia zazdroszcze lekarza.
Dzień dobry dziewczynki. Proszę napiszcie mi w którym dniu cyklu przystepowalyscie do crio transferu przy estrofemie?
Mam wizytę w 10 dniu cyklu i zastanawiam się ile lekarz będzie mnie trzymał i czy między wizyta z transferem będzie chciał mnie jeszcze podglądać?
Dziękuję bardzo x
Sol, w 12 dc miałam podglad, a w 15dc transfer . Wizyta byla krótka, zmierzył tylko endo i wypisał leki i dostałam date i godzinę transferu.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
AniaCh83
Ja mam przekichane, bo nie mam swojego prawdziwego lekarza. do Bociana chodzę tylko zeby zajść w ciąże, w poprzedniej krótkiej ciazy chodziłam do akurat dostępnego dla mnie polskiego gin w Londynie. Pierwsza wizytę z położna i usg z NHS ciężarne maja dopiero w 12tc. Nie mam z kim sie skonsultować jak cos sie dzieje. Musze znaleźć sobie teraz jakiegoś do tego w Pl i tutaj zeby był na 'wyciągnięcie ręki ' do natychmiastowej konsultacji .
gosia321
Aniu jesli lekarz powiedzial ze warto brac to bierz szkoda ryzykowacRozmawiałam z innym lekarzem, powiedział , ze warto brać Clexane. Kurde ja taka zamotana jestem... to mam Acard brać jak biorę i clexane do tego ?
O jak ładnie , mądrze i prosto napisane, gdyby mi moj dr wczoraj tak wytłumaczył to bie wpadłabym w taka panikę. Konsultowałam sie z innym, zalecił dodać po jednej dawce Duphastonu i utrogestanu , czyli z 20 duphastonu i 400 utrogestanu, mam brać 30 pierwszego i 600 drugiego. Mówił ze po IVF standard to 600 Utrogestanu , dziwił sie ze miałam mniej.
Dusia zazdroszcze lekarza.
Sol, w 12 dc miałam podglad, a w 15dc transfer . Wizyta byla krótka, zmierzył tylko endo i wypisał leki i dostałam date i godzinę transferu.
acard i clexan jeden lek rano drugi wieczorem musi byc minimum 8 h odstepu.
Ilona 88
Super,gratulacjeCiesz się że taki duży !!!mam wynik 637.1mIU/ml 14 dni po transferze. czemu taki duzy????
Julita1234
Gratuluję supermam wynik 637.1mIU/ml 14 dni po transferze. czemu taki duzy????
reklama
Cześć dziewczyny byłam rano w klinice z tym moim okresem, który przyszedł 16dpt, lekarz wszystko sprawdził i nic niepokojącego nie widzi.... czasem podobno tak jest ze w czasie w jakim miała być to się pojawia krwawienie... ech teraz w pt usg i może już coś będzie widać
Podziel się: