reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czesc Dziewczyny
Ja jutro mam punkcje, ósmą. Czasem sie zastanawiam czy ktos w Polsce mial wiecej, pewnie tak, ale nie specjalnie mi z tym dobrze. Z 6tej mam dziewczynke. U mnie niestety prawie za kazdym razem trzeba sie stymulowac na nowo, bo do mrozenia nic nie zostaje, a nieraz i na swiezo nie ma dobrych zarodkow...
W listopadzie tu u Was pisalam, ale nie mialam pozniej sily sie odezwac, ze sie nie udalo.
Teraz mam ok 12 komorek, oby choc jedna blastka z nich wyszla. Tak bardzo marzy mi sie rodzenstwo.. no zobaczymy.
Oluska: nie martw sie kluciem jajnikow, ono jest zupelnie normalne, to przez leki, nic nie peka. Wydaje mi sie, ze pekania to i tak bys nie poczula. To klucie jajnikow to i pozniej moze byc po transferze, az nie odstawisz lekow.
Powodzenia! Moze bedziesz miala kilka mrozaczkow z tej 8 punkcji i moze to juz bedzie ostatnia. Trzymamy kciuki.

reklama
Dziewczyny od zastrzyków zrobiły mi się guzki pod skóra. Nie mam już gdzie ich dawać. Macie jakiś sposób, by guzki się rozeszły? Biorę clexan już drugi miesiąc i jeszcze na pewno przez kolejny też będę musiała i nie wiem jak sobie pomóc.

hej dziewczyny dzwonili dzisiaj do mnie z kliniki ze jutro na 12 transfer... i normalnie mnie jakas panika ogarnela - mysl ze z tych 5 ktore sie zaplodnily w sobote do jutra nie dotrwa ani jedna :( do jutra to ja chyba oszaleje. Powiedzcie mi czy czesto zdarza sie ze zadne komorki nie przezyja ?
Przezyja, przezyja :) Na pewno wszystkie albo wiekszosc! Rzedko sie zdarza aby z pieciu zaplodnionych mialy wszystkie nie dotrwac, jeszcze nie slyszalam. Bedzie dobrze! Wiem, ze latwiej jest mowic ale sprobuj sie zrelaksowac. Juz jutro niekotre beda pod kolderka w brzuszku. :)

Przezyja, przezyja :) Na pewno wszystkie albo wiekszosc! Rzedko sie zdarza aby z pieciu zaplodnionych mialy wszystkie nie dotrwac, jeszcze nie slyszalam. Bedzie dobrze! Wiem, ze latwiej jest mowic ale sprobuj sie zrelaksowac. Juz jutro niekotre beda pod kolderka w brzuszku. :)
Kochana dziękuję wogole dziękuję wam wszystkim dziewczyny za dobre słowa i oparcie i ciesze się ze natrafiłam na wasze forum razem zawsze raźniej

Dziewczyny, pytacie o terminy sikańców i bety. Ja jak już pisałam test robiłam 7 dpt blastocysty wieczorem (ten z rosmana) i wyszedł pozytywny, a 8 dpt rano beta 102. Jak nie możecie wytrzymać, siusiajcie jutro :-)

Nie ... tylko luteina, dupek, estrofem, acard,nawet do No spy sie nie przyznałam [emoji12]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Myślisz, że to będzie z mojej strony bardzo nieodpowiedzialne Z mojej strony jak będę brała clexane? kurde po co jak mam to w domu Teraz będę tylko o tym myśleć :-/

reklama
Myślisz, że to będzie z mojej strony bardzo nieodpowiedzialne Z mojej strony jak będę brała clexane? kurde po co jak mam to w domu Teraz będę tylko o tym myśleć :-/

Ja biorę clexane przez hiperstymulację (biorę go drugi miesiąc, a jeszcze miesiąc mam brać). Mam zbyt dużo płytek, a zastrzyk jest przeciwzakrzepowy. Na Twoim miejscu nie brałabym nic na własną rękę.

Do góry