reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, co do testow sikanych, ktorych oczywiscie nie polecam, a sama robie... To raz przeprowadzilam "sledztwo" na forach internetowych i dziewczyny polecaly jako najbardziej czuly test Facelle z Rosmanna. Ten paskowy a nie plytkowy. Mimo oznaczenia czulosci 20, ponoc wykrywa juz wczesniej, nawet ponizej 10. Ale ogolnie to testy sikane maja prawo nie wyjsc na tak wczesnym etapie, wiec polecam dla odwaznych. Ja robilam sikance codziennie i przy becie 150 nadal pokazywaly jedna kreske, tylko ze to byl jakis tani test z allegro.
Co do clexane u mnie w klinice zalecaja od punkcji, raz mialam nawet zlecone od dnia miesiaczki.
Co do bety to najwczesniej po transferze 5dniowych blastek powinna jakas minimalna wyjsc w 7dpt, ale jesliby nie wyszla to i tak NIE WOLNO odstawiac lekow, tylko trzebaby za 2 dni powtorzyc.
To czekanie na bete to chyba najtrudniejszy moment...
A klucia, brak kluc, bole jak na malpe, ich brak, napecznialy biust lub nie, to wszystko jest bardzo zwodnicze i nie da sie na tej podstawie wrozyc...

Dziewczyny możecie być ze mnie dumne. Właśnie zrobiłam sobie sama zastrzyk. Pierwszy w życiu :-) :-)

Super, podziwiam cie bardzo.
Ja strasznie sie boje samej mysli na temat zastrzykow i kto mi je bedzie podawal. Bo ja okropnie boje sie igiel, a moj maz stwierdzil ze on nie da rady mnie kloc :( zobaczymy jak juz przyjdzie czas na ich podawanie :)

Super, podziwiam cie bardzo.
Ja strasznie sie boje samej mysli na temat zastrzykow i kto mi je bedzie podawal. Bo ja okropnie boje sie igiel, a moj maz stwierdzil ze on nie da rady mnie kloc :( zobaczymy jak juz przyjdzie czas na ich podawanie :)
Ja też panicznie boję się igieł. Przy pierwszym zastrzyku który dawał mi mąż 4 miesiące temu o mało nie zemdlałam. Teraz nie miałam wyjścia. Ale jutro przy tym bolącym chyba uśmiechnę się do bratowej :-)

reklama
Kiedy masz dostać @ może będziemy miały w ten sam dzień transfer
U mnie wyglada , ze nie w tym cyklu ten transfer :szok:. Endometrium juz mialam w drugiej fazie i lekarz nie byl zadowolony. Mowil, ze "jakos to u mnie szybko" i ze "nie zareagowalam na ten estrofem tak jak on myslal ze zareaguje.
Dostalam Luteine na 10 dni dopochwowo 2 x dziennie i caly czas mam brac estrofem a w przyszlym cyklu zglosic sie w 8 - 9 dniu a nie jak tym razem w 15 dopiero!
Jesli wszystko bedzie regularnie to @ bede miala ok 20 marca, nastepna wizyta 28. Musze czekac.
A jakie wiesci u Ciebie roksii89?

Do góry