reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Lotinda - no jam mam niby w piatek dzwonic, ale nie wytrzymam i zadzwonie dzis.... Tak ja mialam transfer 2 zarodzeczkow, oba klasy A dwu dniowe i lekarka powiedzial mi ze naprawde powinno wszystko byc ok. A kiedy ty milas transfer i ilu dniowych zarodeczkow?

reklama
No też mi się nie podoba brak info od Roxii......
Ala- a jakie masz podejście jak będą bliźniaki?!?!?Bo my się ciągle zastanawiamy (oczywiście znając ryzyko ile zostanie udanych zarodków), ale gin powiedział, że więcej jak 2 napewno nie "wkładają" i powiedział, że decyzja należy do nas, a ja jako, że u mnie wszystko OK to jest duże prawdopodbieństwo, że po podaniu dwóch będą bliźniaki- OK, ale z drugiej strony, jest też ryzyko, że się nie uda....i tak o to mamy dylemat

sylha - no wiec tak ja juz nie dlugo skoncze 37 lat wiec ze wzgledu na wiek juz proponowali dwa, moglam tez trzy ale zwsze istnieje mozliwosc ze trojaczki bedea, a to nas oboje troszke przeroslo wiec zdecydowalismy ze dwa. Jakie podejscie hmmm ... napewno jest wiele obaw, dwoje to nie jedno ... ale mysle ze spokojnie dam rade:) i fajniutko by bylo bo dwujeczka odrazu:)

ala Nie ja leczę się Polsce ale moja lekarka leczy też w Niemczech i tak pomyślałam , że może joweg ją zna. Zapomniałam jak ona się nazywa (Ivone jakaś ) bym musiała na ich stronę wejść .

sylha Nie ma się czego obawiać , ja bym na Twoim miejscu wzięła 2 zarodki bo zawsze jest większa szansa. Przy ostatniej próbie ja miałam 4 podane i co i nic jak widać. Decyzja oczywiście należy do Was , ale szkoda jest mrozić zarodki bo nie wiadomo jak to będzie po odmrożeniu. Chyba że będziesz miała blastusie to wtedy chyba 1 lepiej żeby podali.

Jom- dlaczego przy blastusiach lepiej 1?!?!?!?U nas podawają właśnie blastusie i jak nie dorobię się hiperki to jutro punkcja, a w środę transfer....
Dla mnie z jednej strony też bym wolała od razu dwójkę, bo nie wiadomo czy nam będzie dane jeszcze mieć dzieci, a nie chciałabym mieć tylko 1, echhh dylematy, chciałabym żeby maluch miał rodzeństwo, ale obawy czy dam radę..
Ala- mój M za 2 miesiące będzie miał 38.....

Ostatnia edycja:
sylha Przy blastusiach jest większe prawdopodobieństwo , że się uda teoretycznie bo jeżeli zarodki przeżyły do 5 doby na szkiełku to znaczy że są silne. Wiadomo , że przy bliźniakach podwójne szczęście ale i podwójna robota . Nie martw się bo cokolwiek postanowisz będzie dobrze.

reklama
hej dziewczyny tak sobie Was czytam i stwierdzilam, ze fajnie macie w tych swoich kinikach..przynajmniej macie jakis wybor..nam jasno powiedzieli, ze zawsze podaja tylko jedno jajeczko, gdyz ponoc ciaza mnoga wiaze sie z dodatkowym ryzykiem dla matki i dzieci..tak, wiec jak wszystko dobrze pojdzie to kolo maja dostane jedno, oby szczesliwe:)

Do góry