reklama
kreatola
Fanka BB :)
Hej,Cześć dziewczyny!
Weźcie mnie też do swojego grona Jestem po trzech nieudanych IUI i w kwietniu startuję z in vitro. Z mężem zastanawiamy się ile zarodków byśmy chcieli mieć podanych za pierwszym razem. A jak to było u Was i co z tego wyszło? Czemu akurat taka decyzja a nie inna?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Ja za pierwszym razem miałam podane 2, miałam wtedy 32 lata, został jeden.
Teraz mam 36 i podano mi jeden (mieszkam w Austrii i zmieniły się przepisy - poza wyjątkowymi przypadkami nie podają więcej) i też został.
Powodzenia!
Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
ambicja1987
Za wszystkie wielkie kciuki!
Kreatola możesz wpisać mnie na 4 kwietnia na połówkowe.
Kreatola możesz wpisać mnie na 4 kwietnia na połówkowe.
zanetaanna
Kreatola [emoji173] wpisz mnie proszę 9.03 na betę będzie to 8dpt.
A i 10.03 omówienie wyniku z Dr tzn wizyta
Buziak
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A i 10.03 omówienie wyniku z Dr tzn wizyta
Buziak
M@gda
Moderatorka
My tez po raz pierwszy podchodzimy do ivf z tym ze od razu do krio bo nie moglam miec podanych swiezych. Mam jeszcze chwile zeby zdrcysowac czy rozmazamy jeden czy dwa i chyba na dwa sie zsecydujemy.Cześć dziewczyny!
Weźcie mnie też do swojego grona Jestem po trzech nieudanych IUI i w kwietniu startuję z in vitro. Z mężem zastanawiamy się ile zarodków byśmy chcieli mieć podanych za pierwszym razem. A jak to było u Was i co z tego wyszło? Czemu akurat taka decyzja a nie inna?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Roksii89
Jestem w takiej samej sytuacji jak ty:-) też pierwszy raz i też crio transfer. Na mnie czekają dwie 3 dniowe fasoleczkiMy tez po raz pierwszy podchodzimy do ivf z tym ze od razu do krio bo nie moglam miec podanych swiezych. Mam jeszcze chwile zeby zdrcysowac czy rozmazamy jeden czy dwa i chyba na dwa sie zsecydujemy.
M@gda
Moderatorka
Mnie dwie 5-6dniowe. Lekarz mowil ze przy podanu dwoch prawdopodobienstwo ciazy wzrasta o 80%, a prawdopodobienstwo ciazy mnogiej rosnie do 15%. Ja tam mige miec blizniaki... Tyle czekalam a zawsze chcialam miec duza rodzine...Jestem w takiej samej sytuacji jak ty:-) też pierwszy raz i też crio transfer. Na mnie czekają dwie 3 dniowe fasoleczki
AniaCh83
Nam lekarz zaproponował 2 zarodki. Wziął pod uwagę mój wiek (33), historię leczenia i sam zasugerował transfer 2 zarodków. Przy krio chcieliśmy brać 1, ale okazało się, że były mrożone po 2. Trochę się wtedy wkurzyliśmy. Nam świeży transfer się nie udał, po krio ciąża pojedyncza, został z nami 1 zarodek.
O to widze , ze nie tylko mnie i Ewelinę takie cos spotkało, ze bez pytania zamrozili dwa. Taka jestem za to zła ...
ludek
Hej,
Ja za pierwszym razem miałam podane 2, miałam wtedy 32 lata, został jeden.
Teraz mam 36 i podano mi jeden (mieszkam w Austrii i zmieniły się przepisy - poza wyjątkowymi przypadkami nie podają więcej) i też został.
Powodzenia!
Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję! Pięknie, już będziesz miała niedługo dwójkę
reklama
Jaskolcia
My też byliśmy źli, zwłaszcza, że do krio były tylko te 2 zarodki. Musieliśmy zdecydować czy chcemy rozmrozić 2 i zdecydować się na podanie dwóch albo podanie jednego i ponowne zamrożenie drugiego. Baliśmy się, że zarodek może nie przetrwać ponownego mrożenia i późniejszego rozmrażania.O to widze , ze nie tylko mnie i Ewelinę takie cos spotkało, ze bez pytania zamrozili dwa. Taka jestem za to zła ...
Teraz wiem, że w umowie z kliniką trzeba było dodać i wyraźnie zastrzec zapisy dotyczące mrożenia zarodków.
Podziel się: