reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A co w końcu wyszło z tym Twoim usg? Z tymi pęcherzykami?bylas gdzieś na konsultacji? Bo to Ty pokazywałeś to zdjecie tak?

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Tak tak, to ja. Na usg w piatek okragly pecherzyk przeobraził się w bardziej podłużną czarną plamę. Dr przypuszcza ze moze to byc plyn w macicy, i ze to nic groznego, ale raczej histero, choc moze zejdzie wraz z @.. Dlugo ogladal, ale wiecej nic nie powiedzial, a ja juz nie dopytywalam, bo i tak na tą histero musze isc.
Owu mialam w czwartek, zastanawiam sie teraz czy w ogole jest szansa ze w takim srodowisku, potencjalnie z jakims plynem, cokolwiek daloby rade sie zagniezdzic - licze na cud przedinvitrowy...

A z drugiej strony zastanawiam sie czy jakby to zeszlo wraz z @, to czy nie mogliby mi darować tej histero i bym zaczela juz stymulacje.... co byscie zrobily?..

reklama
Ale dlaczego lekarz nie zwiększył Twoich szans dając progesteron? Troszkę dziwne podejście bo biorąc pod uwagę koszta, obciążenie psychiczne przy całej procedurze i ten nawał leków jaki jest w nas pakowany chociażby przy stymulacji, to ta luteina to najmniejszy problem? Wkurzylam się.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Bo ja naturaln szłam, z ciałkiem zółtym swoim. Sprawdzal 3 razy jakie mam hormony. Moj organizm progesteron produkowal.

Tak tak, to ja. Na usg w piatek okragly pecherzyk przeobraził się w bardziej podłużną czarną plamę. Dr przypuszcza ze moze to byc plyn w macicy, i ze to nic groznego, ale raczej histero, choc moze zejdzie wraz z @.. Dlugo ogladal, ale wiecej nic nie powiedzial, a ja juz nie dopytywalam, bo i tak na tą histero musze isc.
Owu mialam w czwartek, zastanawiam sie teraz czy w ogole jest szansa ze w takim srodowisku, potencjalnie z jakims plynem, cokolwiek daloby rade sie zagniezdzic - licze na cud przedinvitrowy...

A z drugiej strony zastanawiam sie czy jakby to zeszlo wraz z @, to czy nie mogliby mi darować tej histero i bym zaczela juz stymulacje.... co byscie zrobily?..

Ja mialam histero bo wlasnie dr podejrzewal jakies polipy czy cos i jezeli jest cos do usuniecia to ma to podobno dzialanie podobne do scrachingu, tylko nie wiem w ktorej fazie cyklu trzeba to zrobic. Wiec ja sie troche z mojej histero cieszylam. Ale pozniej okazalo sie, ze lek nie musial nic skrobac tylko wyjal to cos histeroskopem, no ale mialam pewnosc, ze wszystko tam ladnie wyglada

Wszystkie kobietki, ktorym dzisiaj nie poszlo tak jak mialo pojsc - trzymam za Was kciuki jeszcze mocniej, a tym, u ktorych wszystko dobrze gratuluje!!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz ja przed ivf tez byłam stymulowana clo plus pregnyl, było ciałko żółte ale luteine 2x1 po 100 dostawałam zawsze. To zależy od lekarza ale postaraj się z nim coś ustalić na kolejne podejście.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Szczerze to nie wierze zeby w moim przypadku progesteron podawany na t cyklu cos dal.
Ja nie bylam stymulowana wcale, mialam obserwowany moj naturalny cykl, jajko samo pekło, hormony byly idealne naturalnie. Lh, progesteron, estradiol. Pamietaj zr in vitro przy najlepszych wiatrach to szanse pol na pol. Nie mozna powiedziec ze jak bym dostala wiecej progesteronu to by zaskoczylo, szczerze watpie...

W kolejnym cyklu chyba bede chciala plan z wspomaganiem progesteronem. W tym miesiacu plan byl inny

Szczerze to nie wierze zeby w moim przypadku progesteron podawany na t cyklu cos dal.
Ja nie bylam stymulowana wcale, mialam obserwowany moj naturalny cykl, jajko samo pekło, hormony byly idealne naturalnie. Lh, progesteron, estradiol. Pamietaj zr in vitro przy najlepszych wiatrach to szanse pol na pol. Nie mozna powiedziec ze jak bym dostala wiecej progesteronu to by zaskoczylo, szczerze watpie...

W kolejnym cyklu chyba bede chciala plan z wspomaganiem progesteronem. W tym miesiacu plan byl inny
co racja to racja ..mi hormonow nie badali...

Ja już po wizycie uwielbiam wizyty u ginekologa posłucham sobie serduszko jakiegoś bobasa i mówię sobie tak za dwa miesiące będę słuchać serducha mojego dziecka. Zrobiła mi doktor cytologie i wymazy żeby były dobre do transferu, usg Oki nie ma torbieli delikatnie jeszcze prawy jajnik powiększony. I dostałam dobra rada od lekarki, żebym o tym nie myślała do tranferu mam podejść jak by to było rutynowe badanie ginekologiczne bo im więcej myślę i się stresuje to dziecko nie zostanie ze mną i mówi do mnie, że ma bardzo dużo kobiet z Invimedu z Wrocławia, więc jakoś mi się lepiej zrobiło. Ale jak tu nie myśleć o tym wszystkim no jak :-/

reklama
Do góry