reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A który dpt w pon będzie u ciebie? A ruchliwosc jaka plemniorow była u Was?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie z ta ruchliwoscia nie pamietam dokladnie, nie chce wprowadzic cie w blad. Jutro spojrze w dokumentacje. Ale rewelacji nie bylo. Chociaz ruchliwosc to nie wiem jak sie ma do tego calego in vitro, bo plemnik jest wprowadZany.
W pon bedzie 19 dpt.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wlasnie z ta ruchliwoscia nie pamietam dokladnie, nie chce wprowadzic cie w blad. Jutro spojrze w dokumentacje. Ale rewelacji nie bylo. Chociaz ruchliwosc to nie wiem jak sie ma do tego calego in vitro, bo plemnik jest wprowadZany.
W pon bedzie 19 dpt.

To już będziesz wiedziała co i jak?! Oby było wszystko dobrze!

Ale mieliście usg jąder, badania hormonów itp.? Trzymam za Was mocno kciuki! Ja to już bym się bała, że jak jedna jest to się źle rozmrozi a u Was pięknie dała radę więc twardzielka :)

Byly przerozne badania, ale nie wiem czy wszystkie mozliwe i krew i sperma i usg. M bral roZne suplementy, i nawet niedawno pytal lekarza o jakis inny, ktorego jeszcze nie stosowal, ale lek powiedzial, ze jak suplement nie poprawi plemnikow w 3 m-ce to, ze nie ma co wydawac pieniedzy na inne niepotrzebnie.

My na kazdym etapie stres, najpierw przed punkcja, pozniej czy sie zaplodni, pozniej ile przetrwa, czy sie zamrozi, czy sie rozmrozi, a jak sie rozmrozi to w jakim stanie, czy sie zagniezdzi, jaka beta, w miedzyczasie pominelam leki, bo dla lekarzy to takie wszystko oczywiste i kazdy ma sie domyslac. Bardzo staram sie zdystansowac do tego, zeby sie nie zawiesc, ale po kazdym sukcesie nadzieja rosnie [emoji847] pocieszam sie tym, że ze mna wszystko jest w porzadku (chyba)

To już będziesz wiedziała co i jak?! Oby było wszystko dobrze!

Chyba na serduszko jeszcze za wczesnie. Na karcie informacyjnej mam napisane, ze w pon bedzie potwierdzenie ciazy i wtedy umowimy sie na usg sprawdzajace akcje serca. O ile wszystko bedzie dobrze

U nas tez problem z nasieniem, duzo lekow, zmian zadnych. Mam nadzieje, ze u Was leczenie poprawi kondycje plemnikow. Natomiast spermatogeneza trwa ok 3 m-cy i tyle trzeba czekac na poprawe wynikow [emoji19]

Moj mąż robił tą kurację. Wlaściwie to dopiero ja konczy, ale lekarz nie widzial przeciwwskazań, żeby już w połowie leczenia była punkcja. 5 na 6 się zspłodniło z czego 2 dotrwały do 6 doby i tak zostały zamrożone.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Koniczyna jak się czujesz? W poniedziałek wielki dzień! Trzymam kciukasy!

Pixi jak u Ciebie bylas na kolejnej wizycie? Jakmsie czujesz? Lezakujesz?

Byly przerozne badania, ale nie wiem czy wszystkie mozliwe i krew i sperma i usg. M bral roZne suplementy, i nawet niedawno pytal lekarza o jakis inny, ktorego jeszcze nie stosowal, ale lek powiedzial, ze jak suplement nie poprawi plemnikow w 3 m-ce to, ze nie ma co wydawac pieniedzy na inne niepotrzebnie.

My na kazdym etapie stres, najpierw przed punkcja, pozniej czy sie zaplodni, pozniej ile przetrwa, czy sie zamrozi, czy sie rozmrozi, a jak sie rozmrozi to w jakim stanie, czy sie zagniezdzi, jaka beta, w miedzyczasie pominelam leki, bo dla lekarzy to takie wszystko oczywiste i kazdy ma sie domyslac. Bardzo staram sie zdystansowac do tego, zeby sie nie zawiesc, ale po kazdym sukcesie nadzieja rosnie [emoji847] pocieszam sie tym, że ze mna wszystko jest w porzadku (chyba)

To u nas bardzo podobnie. Też mam obawy jak to będzie na poszczególnych etapach no ale u nas jeszcze nawet początku nie było...Mieliśmy zaczynać stymulację w marcu no ale nie wiem czy nie przesunie się przez tą bakterię więc pierwsza obawa kiedy zaczniemy i czy w ogóle będą plemniki...U mnie też wygląda wszystko ok.

To u nas bardzo podobnie. Też mam obawy jak to będzie na poszczególnych etapach no ale u nas jeszcze nawet początku nie było...Mieliśmy zaczynać stymulację w marcu no ale nie wiem czy nie przesunie się przez tą bakterię więc pierwsza obawa kiedy zaczniemy i czy w ogóle będą plemniki...U mnie też wygląda wszystko ok.

Zanim trafilismy do gamety, moja ginekolog stwierdzila u mnie pcos, jakas lagodna forme, ale jak nasz obecny lek zobaczyl moje wyniki to kazal mi to wszystko odstawic. Ale z tylu glowy to jednak siedzi i tak sobie czasem mysle czy to nie bedzie mialo wplywu na ciaze

reklama
Czytam o Waszych domkach i jakos mi sie smutno zrobilo. Ja z mezem ustalilismy, ze dopiero zaczynamy cos budowac jak bedzie pewnosc, ze bobasek przyjdzie na swiat. Dla nas 2 na razie wiecej nie potrzebujemy [emoji17] a z dobrych wiadomosci to zrobilam dzisiaj bete i od poniedzialku (12dpt) z 736,4 wzrosla dzisiaj do 3525

Brawo Kikuli ! [emoji173][emoji173][emoji173]
Wiesz chyba lepiej kupować dom gdy ma się pełna już rodzinę niż oglądać puste pokoje.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

Do góry