reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Poczytuje Was kobiety. Trzymam kciuki za Was wszystkie. Za rosnące bety, wchłaniajace się krwiaki i owocne stymulacje. Mnie niestety dopadł dół, to taki ze nawet sensu w transferze moich dwóch blastek nie widzę. Widzę dzieci i płaczę, nie z zazdrości a ze smutku nad moimi wszystkimi ciazami. Życie. W ubiegłym roku kupilismy dom z ogromnym ogrodem by dzieci miały gdzie biegać. Nawet okolice wybieralismy pod tym kątem, by było bezpiecznie. [emoji23] przynajmniej psy mają ubaw. Teraz już się nie nastawiam na sukces, co ma być to będzie. I chyba już testów wcześniej robić nie będę. Ściskam Was mocno.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja
Kochana. Każda z nas to przeżywa. Ja przeszłam depresję. Leczyłam się ponad pół roku. Teraz niby beta jest ok. Pęcherzyk jest, ale co z tego. To jest mega stres. Po naszych przeżyciach to każdy dzień po becie, usg jest wyzwaniem.

Ja tez jestem w szoku! Przez lata brałam kwas foliowy, zwykły z rożnych firm, jakies zestawy witamin dla starających sie itp. Pozniej metafolin z solgara, pozniej przerwa i na początku stycznia zaczęłam B-Right z Jarrow Formulas i takie cuda wyszły

U nas podobnie, budujemy dom z myślą o większej ilości dzieci, a jak się nie uda i będziemy we troje to nie chce tam mieszkać w ogóle. Nikt mnie nie rozumie, a ja nie mam ochoty zajmować się wykończeniem itp, co ja w tych pokojach bede robić ...

Przejrzałam kalendarz i widze , ze troche nas tu będzie transferujących w marcu.
Czas szybciej minie czekając na te bety ;)

Dziewczyny, okazało się , ze moje zarodki zamrożone są w parach... przysięgam , ze nie pamietam żeby mnie ktoś o to pytał! Wcześniej podaliśmy dwa, teraz rozważałam podanie 1, a mi dr mówi, ze po dwa są... No kurde! Nienawidzę jak ktoś mnie stawia przed faktem, bez możliwości wyboru.

Przy ponad 30dniowych cyklach , będzie ok umówić się na kontrole 13-14 dzień? Czy lepiej 11-12? To w ogóle jedna wizyta i umówi na transfer czy więcej tych podglądów będzie ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam o Waszych domkach i jakos mi sie smutno zrobilo. Ja z mezem ustalilismy, ze dopiero zaczynamy cos budowac jak bedzie pewnosc, ze bobasek przyjdzie na swiat. Dla nas 2 na razie wiecej nie potrzebujemy [emoji17] a z dobrych wiadomosci to zrobilam dzisiaj bete i od poniedzialku (12dpt) z 736,4 wzrosla dzisiaj do 3525

Czytam o Waszych domkach i jakos mi sie smutno zrobilo. Ja z mezem ustalilismy, ze dopiero zaczynamy cos budowac jak bedzie pewnosc, ze bobasek przyjdzie na swiat. Dla nas 2 na razie wiecej nie potrzebujemy [emoji17] a z dobrych wiadomosci to zrobilam dzisiaj bete i od poniedzialku (12dpt) z 736,4 wzrosla dzisiaj do 3525

Kikuli. Brawo.

Mi też się wydaje, że przez to czekanie dostaje do głowy :-/
W niedzielę jadę do rodziny na obiad i kuzynka będzie w 7 miesiącu ciąży już myślę co tu powiedzieć, żeby nie jechać
Zawsze mozesz powiedziec ze prądkujesz paskudnie i ciezarnej nie chcesz zarazić. ;)
A tak seroio to ja bym jechala, darmowy obiad wokol ktorego nie rzeba palcem kiwnac nie jest zly i osobiscie nigdy nie pogardzę. Zawsze mozna sie zajac dokladką jak by atmosdera była nie teges.

A tak calkiem serio postaraj sie nie stresowac tak dziecmi. Jak kuzynka jest w 7 miesiacu bedziesz miala po niej mase zabawek i ubranek dla swojego, tak mysl.

Super!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry