reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Super trzymam kciuki, ja już odliczam dni jakoś się taka nerwowa stałam, że nie mogę doczekać się tego 7 marca to będzie moja pierwsza wizyta przed crio. Napisałam sobie wszytkie pytania nauczyłam się ich ładnie i będę katowac lekarza wszystkimi pytaniami.
Ilu dniowy u Ciebie zarodek?
u mnie 3 dniowy.a jakie pytania masz przygotowane?moze jest cos o czym zapomnialam?jajuz przebimbalam dwa cykle i tez sie nie moglam doczekac...mam nadzieje ze sie uda...czy ktos sie zna na tych klasyfikacjach zarodkow?mowila ze ladne te zarodeczki ale nie dopytalam o szczegoly...

reklama
Ja po wizycie w 13dc.Endo 13. Pecherzyk jest i mam sie pojawic w sobote.Od jutra testy owulacyjne...jak na razie zapowiada sie dobrze:)rozmrazamy zarodeczek 14A cokolwiek to znaczy;)i jak wymazy beda ok to moze we wtorek transfer:)co do kleju to dr mowi ze w novum chyba jest w pakiecie...musze to sprawdzic...mam sie zastanowic nad nacieciem otoczki...jak myslicie?czy to moze pomoc?podchodze na naturalnym i zadnych lekow nie kazala brac...poprosze o wpisanie mnie na wizyte przed crio na sobote:)sciskam was wszystkie :rolleyes:
Hej, ja też jestem z Novum w Warszawie. Klej masz w pakiecie do każdego transferu w standardzie,bez dopłat.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas przed transferem bezpośrednio Pani dr pytała czy brałam nospe. Powiedziałam,że nie. Zadzwoniła po pielęgniarke i kazała przynieść i wziąć na jakieś 10 min przed transferem.
Potem brałam 3x1 zwykła Nospa.

czyli no spa i klej w pakiecie...oby mrozaczek polubil wiosne...:baffled:

u mnie 3 dniowy.a jakie pytania masz przygotowane?moze jest cos o czym zapomnialam?jajuz przebimbalam dwa cykle i tez sie nie moglam doczekac...mam nadzieje ze sie uda...czy ktos sie zna na tych klasyfikacjach zarodkow?mowila ze ladne te zarodeczki ale nie dopytalam o szczegoly...
Mi też zostały tylko dwa 3 dniowe.
I tak czytałam sobie o tych zarodkach i zazdroszczę tym dziewczyna które mają 5 dniowe przepraszam ale zawsze mówię prawdę :-) chce wierzyć bardzo w moje dwie fasolki 3 dniowe ale jestem osobą pesymistyczne nastawiona do życia staram się pisać i myśleć, że jest Oki ale gdy idę do łóżka to z godzinę myślę o tym wszystkim. Są dni, że mówię co ma być to będzie pary starają się kilka lat o dziecko z invitro a ty podchodzić pierwszy raz i zakochujesz się jak księżniczka, a drugi dzień jest taki wielki dół dlaczego to spotkało mnie itp. Przepraszam, że tak was męczę tym pisaniem ale muszę się gdzieś wyzalic męża już nie chce męczyć bo wiem, że mu ciężko.

Zmieniając trochę temat,więc moje pytania będą jak na swiezaka :-)
1)Czy moje zarodki są w dobre czy nie jakiej klasy
2) czy jest duża szansa, że źle się rozmrozi i nie będzie transferu
3) Czy przed zapłodnieniem dobrze sprawdzili nasienie męża, czy brali tylko żeby coś zapłodnic
4) dlaczego, aż 4 zostawili do 5 doby zamiast 2
5)czy można rozmrozic dwie komórki i je zapłodnic i podać np świeże 3 dniowe
6) o ten klej
7) czy będą nacinać otoczki moich zarodków jeśli dojdzie tych akurat do transferu
Naprawdę podziwiam was dziewczyny za to wszytko należy wam się wielki medal ja już nie daje rady może, że jestem osobą słaba psychicznie która bierze wszystko do siebie

U nas przed transferem bezpośrednio Pani dr pytała czy brałam nospe. Powiedziałam,że nie. Zadzwoniła po pielęgniarke i kazała przynieść i wziąć na jakieś 10 min przed transferem.
Potem brałam 3x1 zwykła Nospa.

Teraz mi przypomnialas ze rzeczywiscie w dniu transferu 30 min przed dostalam nospe...potem mialam brac przez kilka dni...ale bralam do bety

Mi też zostały tylko dwa 3 dniowe.
I tak czytałam sobie o tych zarodkach i zazdroszczę tym dziewczyna które mają 5 dniowe przepraszam ale zawsze mówię prawdę :-) chce wierzyć bardzo w moje dwie fasolki 3 dniowe ale jestem osobą pesymistyczne nastawiona do życia staram się pisać i myśleć, że jest Oki ale gdy idę do łóżka to z godzinę myślę o tym wszystkim. Są dni, że mówię co ma być to będzie pary starają się kilka lat o dziecko z invitro a ty podchodzić pierwszy raz i zakochujesz się jak księżniczka, a drugi dzień jest taki wielki dół dlaczego to spotkało mnie itp. Przepraszam, że tak was męczę tym pisaniem ale muszę się gdzieś wyzalic męża już nie chce męczyć bo wiem, że mu ciężko.

Zmieniając trochę temat,więc moje pytania będą jak na swiezaka :-)
1)Czy moje zarodki są w dobre czy nie jakiej klasy
2) czy jest duża szansa, że źle się rozmrozi i nie będzie transferu
3) Czy przed zapłodnieniem dobrze sprawdzili nasienie męża, czy brali tylko żeby coś zapłodnic
4) dlaczego, aż 4 zostawili do 5 doby zamiast 2
5)czy można rozmrozic dwie komórki i je zapłodnic i podać np świeże 3 dniowe
6) o ten klej
7) czy będą nacinać otoczki moich zarodków jeśli dojdzie tych akurat do transferu
Naprawdę podziwiam was dziewczyny za to wszytko należy wam się wielki medal ja już nie daje rady może, że jestem osobą słaba psychicznie która bierze wszystko do siebie
O tej klasyfikacji to ja dopiero dzis sie dowiedzialam...dojrzalam ze w karcie jest kazdy opisany.Klej na pewno w pakiecie bo doczytalam na stronie.Co do rozmnazania to bywa roznie i jesli sie nie rozmrozi dobrze to transfer jest w nastepnym cyklu.u mnie podali jeden swiezy a reszte zamrozili.Nie pytali czy trzymac do 5 doby.Nie wiem od czego to zalezy...i w ogole dr powiedziala zeby sie nie nastawiac bo to DOPIERO DRUGI TRANSFER...jakbym fabryke pieniedzy miala...:wściekła/y:wiec ok...niech im bedzie...bede na luzie i nie nastawiam sie:rofl::rofl::rofl:

reklama
Do góry