reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja dzisiaj ponura jak pogoda. Troche brzuch odczuwam, ale to dopiero początek stymulacji, jestem po drugim zastrzyku z gonalu,powiedzcie mi dziewczyny byłyście obolałe pod koniec stymulacji, jak tych pęcherzyków było faktycznie więcej? Jaki czas przed punkcją trzeba powstrzymać się od współżycia z mężem?Miałyście jakieś wytyczne? Przed IUI najmniej 48 h, a w przypadku ivf nie wiem...Pączka jednego wsunęłam z rana i na tym koniec, po tym cholernym encortonie jestem 4 k do przodu, jeszcze trochę i pączek:)

reklama
A ja dzisiaj ponura jak pogoda. Troche brzuch odczuwam, ale to dopiero początek stymulacji, jestem po drugim zastrzyku z gonalu,powiedzcie mi dziewczyny byłyście obolałe pod koniec stymulacji, jak tych pęcherzyków było faktycznie więcej? Jaki czas przed punkcją trzeba powstrzymać się od współżycia z mężem?Miałyście jakieś wytyczne? Przed IUI najmniej 48 h, a w przypadku ivf nie wiem...Pączka jednego wsunęłam z rana i na tym koniec, po tym cholernym encortonie jestem 4 k do przodu, jeszcze trochę i pączek:)
Ja jeszcze ani jednego ale dla tradycji zjem chociaz za slodyczami nie przepadam [emoji6]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny,
przepraszam, że przez jakiś czas się nie odzywałam, ale mocno przeżywałam to co się działo i jakoś nie miałam siły się udzielać
Jest już lepiej, na chwilę obecną nie mam krwawień, plamień, krwiaków. Do tego moje łożysko wygląda o niebo lepiej, może nie jest wzorcowe jak to określił lekarz, ale spełnia swoją funkcję.
U mnie leci 18 tc, dziecko waży już 177 g :), najprawdopodobniej (na 90%) jest to dziewczynka.
Teraz żyję od usg do usg, mój M mówi, że uspokaja mnie ono na 24 h :), a później już czekam na następne.
Poproszę o wpisanie mnie do kalendarza na 13.03, wizyta w trakcie ciąży.

Też czułam bardziej pod koniec stymulacji musiałam co chwile chodzić siusiu bo wszytko było tak wielkie, że na powiększony pęcherz nke było miejsca. Ja nie kochalam się z mężem też się o to pytałam dziewczyn i mówiły, że lepiej nie kochać się już pod sam koniec :-) ja łącznie przytyłam 4,5 kg, teraz już straciłam 1,5 kg :-)

Hej dziewczyny. Dziś 9 dni po iui i zrobiłam test. Druga kreska jasna po ponad pół godziny. Czy to możliwe??? Może to zastrzyk na pęknięcie jeszcze działa. Ale poprzednio też wczesniej robiłam i nic nie pokazywalo. Ludzie!! Zwariuje zaraz!!!!!
Zalecam betę chociaż zastrzyki na pęknięcie mogą zaburzyć wynik nawet na 12 dni po przyjęciu iniekcji

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, dziś jest 6 doba po transferze "eskimoska" , rano robiłam test i niestety jeszcze jedna krecha ... Ale mam nadzieję że w poniedziałek wynik bety mnie zaskoczy....

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :-) pozdrawiam
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Też czułam bardziej pod koniec stymulacji musiałam co chwile chodzić siusiu bo wszytko było tak wielkie, że na powiększony pęcherz nke było miejsca. Ja nie kochalam się z mężem też się o to pytałam dziewczyn i mówiły, że lepiej nie kochać się już pod sam koniec :-) ja łącznie przytyłam 4,5 kg, teraz już straciłam 1,5 kg :-)
Ale po stymulacji do ivf przytyłaś czy ogólnie przez pewien okres? Ja zaczełam tyć po encortonie ewidentnie, pilnuje diety, nic nie zmieniłam, i zaczęłam puchnąć, trzy miesiące brałam encorton, teraz lekarz kazał odstawić i tylko femibion przy stymulacji. Może uda mi się coś zrzucić

A bierzesz heparyne lub acard . Plamic /krwawic możesz od tego. No i biorąc 24 szt luteiny (chyba już więcej ) to porostu może być podrażnienie. Zapytaj może o zmianę prog na zastrzyki wtedy podaje się 1 ( czasem słyszałam o 2 ) i podrażnienia zadrapania są wykluczone.
A jeżeli miałaś zrosty w macicy czy jelitach bóle mogą być od ich rozciągania i to spore (mogą ale nie muszą )
Jak dziś sytuacja. ?
Ewunka, teraz biorę 18 lutein i 6 estrofemów. Biore clexanne i acesan 50. Plamień nie ma cały dzień. Pojawiają się dopiero wieczorem, gdy luteina wypływa. Sorry za opis.

Emilianka
ja przed punkcja ani w trakcie brania zastrzyków nie kochałam bo sie zle czulam slyszalam ze pod kniec stymulacji sie niepowinno zeby czasem pecherzyki nie popekaly za wczesnie

reklama

Ale po stymulacji do ivf przytyłaś czy ogólnie przez pewien okres? Ja zaczełam tyć po encortonie ewidentnie, pilnuje diety, nic nie zmieniłam, i zaczęłam puchnąć, trzy miesiące brałam encorton, teraz lekarz kazał odstawić i tylko femibion przy stymulacji. Może uda mi się coś zrzucić
W trakcie stymulacji wydaje mi się, że przez to białko dla sportowców bo piłam dwa razy dziennie i dużo białka przyjmowałam nie ćwiczylam nie robiłam nic tyle co w pracy chodziłam. Wszytko mi w brzuch poszło :-/ teraz staram się trzymać diety i ćwiczę chce wrócić do starej wagi :-) ale dzisiaj już zjadłam 4 pączki :p

Do góry