reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Spierac sie nie bede, bo ekspertem zadnym nie jestem, ale znam 3 przypadki kobiet, ktore maja dzieci z ivf, bo przez endometrioze nie mogly zajsc w ciaze naturalnie i wszytskie 3 maja drugie pociechy z naturalnych staran w przeciagu mniej niz roku po porodzie. W tych 3 konkretnych przypadkach ciaza zaleczyla endomende i dala szanse na potomstwo bez ingerencji lekarzy. Nie ukrywam, ze skrycie licze na to, ze tez mi sie tak uda...
A plamienia u Yplocka mogly, ale tez nie musialy miec zwiazku z endometrioza...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Też znam mnóstwo przypadków że ciąża " zaleczyla " endo nie mowie tylko o zajściu w druga ciążę ale o polepszeniu komfortu życia. Zniknęły bóle

reklama
Dziewczyny a jak to jest z endometriozą w ciąży. Czy ona może powodować dolegliwości bólowe i plamienia? Niby progesteron powinien niwelowac skutki ale estrofem...
A bierzesz heparyne lub acard . Plamic /krwawic możesz od tego. No i biorąc 24 szt luteiny (chyba już więcej ) to porostu może być podrażnienie. Zapytaj może o zmianę prog na zastrzyki wtedy podaje się 1 ( czasem słyszałam o 2 ) i podrażnienia zadrapania są wykluczone.
A jeżeli miałaś zrosty w macicy czy jelitach bóle mogą być od ich rozciągania i to spore (mogą ale nie muszą )
Jak dziś sytuacja. ?

A bierzesz heparyne lub acard . Plamic /krwawic możesz od tego. No i biorąc 24 szt luteiny (chyba już więcej ) to porostu może być podrażnienie. Zapytaj może o zmianę prog na zastrzyki wtedy podaje się 1 ( czasem słyszałam o 2 ) i podrażnienia zadrapania są wykluczone.
A jeżeli miałaś zrosty w macicy czy jelitach bóle mogą być od ich rozciągania i to spore (mogą ale nie muszą )
Jak dziś sytuacja. ?

Mi właśnie kazał odstawić acard ze względu na te krwawienia.

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Odpoczywamy!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

Gratulacje dla Rybki i jej słodkich chłopców! Życzymy dużo zdrowia!

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już luty - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakończony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

27.02 - Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27.02 - Emilianka6966 - kontrola w czasie stymulacji
27.02 - adunnia90 - kontrola w czasie stymulacji
27.02 - AnetaB-stok - betowanie 1
27.02 - Koniczyna82 - betowanie 1
28.02 - ambicja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę

01.03 - BeataWarszawa - badania prenatalne 2
01.03 - zanetaanna - transfer
02.03 - dusia88 - kontrola przed punkcją
03.-04.03 - Emilianka6966 - punkcja
04.-06.03 - adunnia90 - punkcja
06.03 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
06.03 - Joko86 - pierwsza wizyta przed podejściem
07.03 - Żanka1410 - wizyta przed podejściem
09.03 - karolina1984 - kontrola przed transferem
14.03 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
16.03 - Peugeotka36 - USG
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wlasnie przez endometrioze 4cm mam zalecenie do invitro.
Duzo słyszałam ze ciaza ma pozytywny wplyw na wszystkie dolegliwości, wiec miejmy nadzieje ze zniknie po ciazy :)
Mnie sie strasznie czas dluzy... 2.03 mam dopiero wizyte kontrolną przed punkcja. Aktualnie jestem na zastrzykach.
W międzyczasie okazalo sie mam jakies napady padaczkowe, i musialam isc do neurologa zapytac czy moge wogole byc stymulowana i znieczulana do punkcji. Balam sie strasznie ze mi zabroni, ale powiedzial ze narazie nie widzi podstaw zeby mnie leczyc, przeciwskazan do znieczulenia nie widzi i zyczy powodzenia :)

Cześć Ropuszka, ta immunologia to chodzi o przeciwciała czy to tematyka bardziej rozszerzona ?, gdzieś już coś slyszalalam, Ja nie zachodzę w ciążę z niewiadomej przyczyny, teraz jestem przed ivf, sama myślę że problem tkwi gdzieś głębiej i też się boje że na tym etapie też może pójść coś nie tak, kto kierował Cię na badania? I jakie mniej więcej? Byłabym wdzięczna za jakieś info

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :)

U mnie była walka o te badania w Bocianie nie chcieli o tym słuchać bo stwierdzili że dwa transfery to statystycznie mało komu się udaje ale Ja wiedziałam ze coś nie tak jest i zmieniłam klinikę i troszkę wymusiłam te badania ale na innym forum dziewczyny poleciły mi takiego lekarza który drąży temat i wysłucha i faktycznie tak było . Skierował Mnie do Łodzi do dr. Paśnika i powiem Ci ze to chyba jeden z najbardziej konkretnych lekarzy jakich spotkałam. Zrobił Mi cały pakiet wydałam 2000 zł No i wyszło ze mam przeciwciała TPOA czyli hashimoto i za dużo komórek NK do tego jeszcze cytokiny na maksa rozregulowane. Dał wytyczne dla endokrynologa i kliniki jak maja mnie prowadzić i jak mam dostawać leki , troszkę tego jest ale Ja wierze ze to mi pomoże doczekać upragnionego dziecka [emoji846][emoji846][emoji846]

Dzień dobry :-) powodzenia dzisiaj dziewczyny ;-)

Proszę o wpisanie mnie do kalendarza na 7 marca pierwsza wizyta przed crio transferem :-)

Hej :)

U mnie była walka o te badania w Bocianie nie chcieli o tym słuchać bo stwierdzili że dwa transfery to statystycznie mało komu się udaje ale Ja wiedziałam ze coś nie tak jest i zmieniłam klinikę i troszkę wymusiłam te badania ale na innym forum dziewczyny poleciły mi takiego lekarza który drąży temat i wysłucha i faktycznie tak było . Skierował Mnie do Łodzi do dr. Paśnika i powiem Ci ze to chyba jeden z najbardziej konkretnych lekarzy jakich spotkałam. Zrobił Mi cały pakiet wydałam 2000 zł No i wyszło ze mam przeciwciała TPOA czyli hashimoto i za dużo komórek NK do tego jeszcze cytokiny na maksa rozregulowane. Dał wytyczne dla endokrynologa i kliniki jak maja mnie prowadzić i jak mam dostawać leki , troszkę tego jest ale Ja wierze ze to mi pomoże doczekać upragnionego dziecka [emoji846][emoji846][emoji846]

Dziękuję za odpowiedź, tez miałam te badania,a szczególnie w kierunku hashimoto, bo miałam chwilową niedoczynność, na szczęście teraz jest ok:) Powiem ci że moja siostra zaszła naturalnie w ciąże,tarczyca ok przed ciążą,natomiast w trzecim miesiącu stwiredzono hashimoto, było bardzo trudno leczyć niedoczynność w ciąży, brała leki znikome dawki,jeździła do dr Papikian w Warszawie,dzięki niej donosiła bez problemu i rodziła naturalnie mimo ogromnej woli wokół szyi.

reklama
Dziękuję za odpowiedź, tez miałam te badania,a szczególnie w kierunku hashimoto, bo miałam chwilową niedoczynność, na szczęście teraz jest ok:) Powiem ci że moja siostra zaszła naturalnie w ciąże,tarczyca ok przed ciążą,natomiast w trzecim miesiącu stwiredzono hashimoto, było bardzo trudno leczyć niedoczynność w ciąży, brała leki znikome dawki,jeździła do dr Papikian w Warszawie,dzięki niej donosiła bez problemu i rodziła naturalnie mimo ogromnej woli wokół szyi.
Ja tez mialam te wszystkie tsh ft3 ft4 i anty tpo wiec tez mam spokojna glowe

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry