reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No niestety u mnie ciąża się zakończyła. Nadzieje odeszły tak szybko jak się pojawiły. W 12 dpt HCG 11,3. W 14 dpt hcg =29, w 17 dpt hcg = 113, w 19 dpt hcg = 204, dzień później pojawił się ból brzucha, krwawienie, które przeszło w brązowe plamienie, na USG nie widać było nigdzie pęcherzyka, a wczoraj hcg spadło już na 142,5. Lekarz kazał odstawić leki i czekać na miesiączkę. Ciężko....:-(
Prawdopodobnie ciąża biochemiczna. Boję się, żeby nie była tylko pozamaciczna. Na razie nie mam sił myśleć o kolejnych próbach. Ile czasu wy (te które miały podobną sytuację) czekałyście na kolejny transfer?
Bardzo mi przykro...tule...

reklama
No niestety u mnie ciąża się zakończyła. Nadzieje odeszły tak szybko jak się pojawiły. W 12 dpt HCG 11,3. W 14 dpt hcg =29, w 17 dpt hcg = 113, w 19 dpt hcg = 204, dzień później pojawił się ból brzucha, krwawienie, które przeszło w brązowe plamienie, na USG nie widać było nigdzie pęcherzyka, a wczoraj hcg spadło już na 142,5. Lekarz kazał odstawić leki i czekać na miesiączkę. Ciężko....:-(
Prawdopodobnie ciąża biochemiczna. Boję się, żeby nie była tylko pozamaciczna. Na razie nie mam sił myśleć o kolejnych próbach. Ile czasu wy (te które miały podobną sytuację) czekałyście na kolejny transfer?
❤ Kochama
.. Ja jestem po 3 inseminacjach, 2 in vitro
Nigdy beta mi nie wzrosla... Wiem jak ja to przezywalm. Rozimiem Ciebie i lacze sie Toba ❤ Teraz jestem po 3 i czekam

Ostatnia edycja:
"Warto walczyc o marzenia. Nie poddawac sie. Niezależnie ile by to kosztowalo i jak bardzo odbijało sie to na Twoiej psychice. Nie przestawaj walczyc. O wiele blizej masz do wygranej. Probuj trzy razy,siedem razy,nawet 10 razy. Uda sie. W koncu poczujesz satysfakcje, staniesz i zrozumiesz ze podczas walki odpuszczaja tylko slabi. Bo wstyd nie jest probowac, ale w ogole nie sprobowac "

Hej dziewczynki [emoji173].. jestem tu nowa. Jeatwm po 3 in vitro . 2 in vitro.zero.reakcji. Beta 0.
8.lutego mialam ttansfer 5 dniowej blastocysty
6 dpt beta 8.86
9 dtp beta 20.05.
Radosc niesamowita. Ale zadzwonila.doktor i kazala powtorzyc bede 12 dpt. Bo jej zdaniem.za malo urosla i mozliwe.ze sie zayrzymala....
Hej. Trzymam kciuki za Twoja betę.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

ja po biochemicznej nie zdecydowalalm sie na transfer w nastepnym cyklu,potrzebowalam czasu na pozbieranie sie do kupy...w nastepnym niestety wypadlo ze wyjechalam i dopiero teraz mam nadzieje ze sie uda.caly ten czas czytam forum i bardzo pomaga mi ono w zrozumieniu wszystkich mechanizmow invitro,co spowodowalo ze nastepne podejscie bedzie bardziej swiadome.zbieraj sily i do boju!!!

Przykro mi bardzo

Przykro mi bardzo [emoji17]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

reklama
My juz po wizycie. Musimy zbadać nasienie za 2 tygodnie, seminogram, chhromatyna met. cytometrii przepływowej i hba. Gdzie we Wrocławiu zrobimy ta chromatyne i hba?
Ja niestety musze jeszcze miec histeroskopie. Takze miesiąc w plecy.

Z pozytywów, bede miała krotki protokół. :)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Do góry