reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie bo niby mam mieć transfer na naturalnym cyklu,czyli jakoś pod koniec marca. Moje pytanie jest takie jeśli moje dwie fasolki 3 dniowe po odmrozeniu nie będą się nadawać to, czy będę mogła zaraz podejść na sztucznym, żeby mogli moje komórki po odmrozeniu zapłodnic i podać świeże? nie znam się na tym i panikuje boję się, że pojadę na transfer, a oni powiedz, że lipa i mam jechać do domu nie wiem jak to wszystko wygląda :-/
Nie wiem jak to napisać dokładnie.ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :p

reklama
Dziewczyny mam pytanie bo niby mam mieć transfer na naturalnym cyklu,czyli jakoś pod koniec marca. Moje pytanie jest takie jeśli moje dwie fasolki 3 dniowe po odróżnieniu nie będą się nadawać to, czy będę mogła zaraz podejść na sztucznym, żeby mogli moje komórki po odróżnieniu zapłodnic i podać świeże? nie znam się na tym i panikuje boję się, że pojadę na transfer, a oni powiedz, że lipa i mam jechać do domu nie wiem jak to wszystko wygląda :-/
Nie wiem jak to napisać dokładnie.ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :p
Roksii jak bedziesz podchodzic z 3 dniowymi to transfer trzeba zrobic 3 dni po owulacji. No I twoja macica bedzie kompatybilna dla starszych zarodkow. Jak by zaplodnili od razu zamrozone komorki w razie nie romrozenia sie zarodkow to one beda o te 3 dni za mlodevdla twojej macicy w tym cyklu. Tak mi sie wydaje.

Lepiej w razie czeko przeczekac cykl do konca I podejsc na nowym. Na cyklu sztucznym okienko implantacyjne faktycznie jest troche szersze no ale nie az tak, moim zdaniem szkoda zarodkow. Trzeba do każdego zarodka podejsc tak, zeby warunki byly jak najlepsze dla niego. Są zbyt cenne...

Moj mi czesto mowi ze zaadoptujemy jakas parke najlepiej 25latkow po studiach I świetną perspektywą zatrudnienoa zeby nas staruszkow wysylali na karaiby na wakacje ;)

Albo każe mi zbierac wszystkie faktury nieplodnosciowe zeby potem mlodemu rachunek wystawic jak bedzie pyskował ;) ;) ;)
A przynajmniej zeby zobaczyl jak bardzo był chciany

Wczoraj mialam refleksje ze w tygodniu co my mialysmy transfer bylo ich w sumie 5. Moja beta <1, 3 biochemiczne I teraz ty. Bardzo trzymam kciuki żeby jednak to nie bylo to ale podłamalam sie naprawdę.

Ale nic, mamy mrozaczki, zbierzemy sie do kupy I walczymy dalej :*
O takiej samej adopcji myślę i faktury też zbieram ;)
Ja 13.02 dostałam ostatnie zielone światło od onkologa.
Wczoraj 14.02 :) zaczęłam :D
Czas stary akcjia szukanie złotego jaja rozpoczęta :)

Wrociłam z powtornej wizyty przed crio. Dziś endometrium 89mm czyli już może być. Rewelacji nie ma ale jest minimum przekroczone.W dalszym ciągu mam brać estrofem 4x1 doustnie (lekarz mowił ze tak lepiej bo unikne podrażnień a ,,dowcipnie'' i tak bedzie luteina),estradot 100plastry i doszła luteina 2x200mg.Transfer w poniedziałek o ile się nasza jedyna blastka rozmrozi.Proszę więc o dopisanie do kalendarza na poniedziałek - 20.02.

Pixie-Dixie mam nadzieje że u Ciebie wszystko okaże się jednak w porzadku.
Yplocka u Ciebie tak samo żeby wszystko było dobrze i tylko się skończyło na strachu.
Czyli startujemy razem :)

Dziewczyny, dzisiaj dostałam wyniki wymazu z pochwy i cytologi. Cytologia ok, grupa I, a w wymazie wyszedl paciorkowiec. Czy to przed procedurą in vitro musi byc wyleczone, czy to sie tylko przed porodem antybiotykiem traktuje?

Koniczyna na to wychodzi że jak wszystko dobrze pojdzie to transfer powinnyśmy mieć w tym samym dniu :-) We dwie zawsze razniej :-)

reklama
Do góry