reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej powiecie mi prosze co to wszystko oznacza te badania i czy moje AHM jest w porzadku?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Twoje amh jest podwyzszone, moze to oznaczac, ze masz zespol policystycznych jajnikow. Moje amh to 4 i mam to cholerstwo. W skrocie to znaczy ze bedziesz sie latwo stymulowac i latwo sie mozesz przestymulowac i miec hiperstymulacje.

reklama
Właśnie, teraz ciężko się stymuluje. W tym cyklu brałam już i mensinorm i teraz Ovaleap i pęcherzyki tylko 15 i 16 mm. A to już 16 dzień cyklu.

Jeszcze nie znam szczegółów. Teraz jeszcze iui i jeśli się nie uda to dołączę do Waszego grona, jeśli mnie przyjmijcie :-)

Ojej, sory. Na tematy iui sie nie wypowiadam. Nigdy nie mialam i nic na ten temat nie wiem. Moj komentarz tyczyl sie stymulacji do invitro. W cyklu naturalnym moje pecherzyki tez wolno rosna....;)

Dusia
A co jeśli można wiedzieć nie pasowało ci w Merciku ja jestem jego pacjetka
Nie dosc ze nic nie stwierdzil, skierowal mie na usuwanie cysty ktorej nie bylo jak sie poznien okazalo.
Ogolnie nic sie dowiedziec od niego nie umialam. "Probowac a jak nie wyjdzie to myslec nad in vitro"
A u dr Paligi calkiem inaczej. Taka ciepla , ludzka, mila babka. Wszystko wytlumaczyla, od razu wszystkie potrzebne badania kazala zrobic. Nic juz nie eksperymentowala, zrobilismy dwie inseminacje, teraz juz przygotowujemy sie do in vitro bo w moim przypadku 3 inseminacja nic nie zmieni.

Oska my również nie mieliśmy wątpliwości, jak tylko dowiedzielismy się że mąż ma tak słabe nasienie że naturalnie szans nie mamy to zdecydowaliśmy że nastepnym krokiem bedzie in vitro. Nie ma sie co przejmowac innymi, co mowią, najważniejsze co ty i mąż uważacie. I powiem Ci tak że przeciwni są i najwiecej mają do powiedzenia osoby ktorych to nie spotkało...Gdyby byli na naszym miejscu to zapewne co innego by mowili.My musimy niestety walczyć o nasze dzieciątka...a dla wielu in vitro to jedyna droga.

Kreatola świetne wieści, cudny synek :-)
Dziękuję :-)

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Kat_p czyki generalnie jesli Sue zle dziela tzn ze wina plemnikow??

Kreatola super !!!![emoji106][emoji106]lozysko trudno ....Ja mam przednie byle synek zdrowy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki. Dla mnie też oczywiście zdrowie Małego absolutnie najważniejsze.
Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dusia bo taka właśnie jest dr.Paliga ja przeszłam kilku lekarzy którzy robili eksperymenty zanim trafiłam do niej 2 lata doprowadzala mój organizm do porządku po tamtych lekarzach potem już poszło szybko badania moje I meza diagnoza nieplodnosc idiopatyczna iui brak ciąży i decyzja o ivf i teraz prawie koniec ciąży gdyby nie ona to pewnie dalej tylko bym marzyła o małym bobasku a będę miała dwa naraz :)

reklama
Dusia bo taka właśnie jest dr.Paliga ja przeszłam kilku lekarzy którzy robili eksperymenty zanim trafiłam do niej 2 lata doprowadzala mój organizm do porządku po tamtych lekarzach potem już poszło szybko badania moje I meza diagnoza nieplodnosc idiopatyczna iui brak ciąży i decyzja o ivf i teraz prawie koniec ciąży gdyby nie ona to pewnie dalej tylko bym marzyła o małym bobasku a będę miała dwa naraz :)

Ooo tymi dwoma naraz to mnie nie pocieszylas :D ale z drugiej strony zaczelam juz sie przyzwyczajają do mysli o blizniakach i nawet nawet.... chyba bym dala rade ;)

Do góry