reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Aha to już za późno. Ale czytam ze robi się badania na wady genetyczne zarodka przed podaniem do macicy. Właśnie o tym mówili mi w szpitalu ze za 3 razem to robią ale myślę że ja powinnam mieć od razu. Ale nie jestem królewna wiec musze jak inni odpowiednio "wystac się w kolejce" zapytam o wszystko na wizycie. Bo tyle zachodu wiec warto było by już być pewnym. Z tego wnioskuję ze zdrowe zarodki się przyjmują a chore nie. Ale wiadomo sądząc po statystykach jest inaczej.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
To badanie polega na pobraniu czesci komorek z zarodka I zbadaniu ich. Badanie trwa. Zeby pobrac te komowki zarodek noe moze byc zamrozony. A po rozmrozeniu troche za malo czasu, trzeba szybko podac do macicy. A ze zamrazanie I rozmrazanie jest dla zarodkow ryzykowne raczej unika sie mrozenia po kilka razy

reklama
Oska my również nie mieliśmy wątpliwości, jak tylko dowiedzielismy się że mąż ma tak słabe nasienie że naturalnie szans nie mamy to zdecydowaliśmy że nastepnym krokiem bedzie in vitro. Nie ma sie co przejmowac innymi, co mowią, najważniejsze co ty i mąż uważacie. I powiem Ci tak że przeciwni są i najwiecej mają do powiedzenia osoby ktorych to nie spotkało...Gdyby byli na naszym miejscu to zapewne co innego by mowili.My musimy niestety walczyć o nasze dzieciątka...a dla wielu in vitro to jedyna droga.

Kreatola świetne wieści, cudny synek :-)

Kurcze aż się nakrecilam czemu ja o takim czymś wcześniej nie wiedziałam. Myślałam że oni wiedzą co robią mowilam ze w rodzinie mam tak i tak. Myślałam że jak będzie chory gen to ze się nie zapłodni. Wiem ze nic nie wiem na temat ivf. Naprawdę

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Moim zdaniem kariotypy mogą nakreślić sytuacje. Nas sie nikt nie pytal czy mamy choroby jakies w rodzinie. W 3 klinika h kazali zrobic i tyle. Mąż jeszcze dodatkowa gentyka CFTR AZF. Te badania sa wystarczające żeby określi ryzyko. Natomiast jest ono zawsze ! Ja jestem zdania ze dobrze takie badania zrobic. W przypadku "poważnych" problemów wyjaśnia co nie co i nakresla co dalej. Czasem konczy sie na nasieniu dawcy. Ale kazda sytuacja jest inna. U nas jest w najgorszych poborach:p 0,5mln /ml. Dawali nam 20% szans mniej niz w standardzie a udalo się. Niestety za pierwszym razem szczęście nie trwalo dlugo.ale za drugim :-) jest cud y syn:-)

To badanie polega na pobraniu czesci komorek z zarodka I zbadaniu ich. Badanie trwa. Zeby pobrac te komowki zarodek noe moze byc zamrozony. A po rozmrozeniu troche za malo czasu, trzeba szybko podac do macicy. A ze zamrazanie I rozmrazanie jest dla zarodkow ryzykowne raczej unika sie mrozenia po kilka razy

Mozna. Jeden moj zamrozili, nie byl diagnostyczny. Odmrozili, pobrali material i znowu zamrozili. Dac sie da tylko jest gorzej rokujacy teraz...

Ja już po monitoringu iui w poniedziałek lub we wtorek. Jutro mam zbadać LH i się okaże. I wstępnie zaczynam badania do in vitro na marzec, bo nie mam FSH i estradiolu. Co to takiego jest?? A AMH mam 8.26 to dobrze??

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Hej powiecie mi prosze co to wszystko oznacza te badania i czy moje AHM jest w porzadku?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kat_p czyki generalnie jesli Sue zle dziela tzn ze wina plemnikow??

Kreatola super !!!![emoji106][emoji106]lozysko trudno ....Ja mam przednie byle synek zdrowy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czyki skoro mialam podane 3 dniowe ktore zle Sue dzielily i nie dotrwaly do Blastocysty tzn ze wina plemnikow? I na przyszlpsc nie musze szukac przyczyny czemu z 17 kom,6zarodkow zostala tylko corka ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry