Dzięki Kochana, ale to moje kolejne podejście i przeczucie jest niedobre. Ale masz racje, trzeba wierzyć.Bądź dobrej myśli. Nawet jeśli jest jedynie cień to znaczy że jest hormon ciążowy! U mnie 16 dpt już nawet cienia nie ma. Buziaki i trzymam mocno kciuki [emoji173]
38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01
reklama
Hej mi u mnie lekarz powiedział ze inseminacja ani żadne próby z pekaniem jajka itp niestety nie wyjdą. Strata kasy i czasu. Poszłam do innego i to samo od razu usłyszałam in vitro. Nawet się nie zastanawiałam. Tyle że dookoła nie mowie. W domu wiedzą dla każdego to normalne. Ale znajomi itp nie. Jak się mnie przyjaciółki pytają co robie w szpitalu u lekarza miliony wizyt mieszkamy kolo siebie nie da się nie xauwazyc to wymyślam ze mam monitoring bo mam policystyczne jajniki. Nie chce by później mojemu dziecku ktoś w szkole powiedział ze zostało zrobione sztucznie nie jak reszta. Wiem może chore ale skoro nie musze się chwalić to tego nie robię. A ludzie którzy mają dzieci są najbardziej temu przeciwni. Oczywiście mówią ze rozumieją ale.....ale właśnie. ...ale nigdy nie zrozumieją. Dlatego żeby ominąć głupie pytania nie mowie o tym wcale. Wkurza mnie ze ludzie mogą tak jeździć po kimś albo kręcić nosem. Przecież nasze szczęście jest najważniejsze nasze życie. I skoro jest możliwość trzeba z niej korzystać. Słyszałam wiele ze dzieci są chore po ivf ze raka kobieta dostaje od tych stymulacji....ojej i tak mnie to nie zniechęcilo bo znam już parę dzieci z ivf i są zdrowe piękne i szczęśliwe bo 100% chciane. BuziakiJa miałam wyłącznie opory finansowe. Myśle, ze nie jestem w stanie do końca zrozumieć ludzi "przeciw" in vitro. Tak samo jak nie rozumiem wielu powszechnych zachowań na świecie związanych z wychowaniem w tej czy innej kulturze czy wierze. I wiem, ze nigdy nie zrozumiem, pozostaje mi tylko starać sie mimo wszystko nie urazić tych myślących inaczej niż ja... o ile nie włażą mi w życie z butami albo w ewidentny sposób nie krzywdzą innych w imię tych swoich przekonań. I tyle.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale jeśli jest blada kresunia to przecież wskazuje ciążę tak? Tak większość tu ma. Wiec Kochana raczej jesteś w ciąży chyba że nie doczytałam czegoś powodzonkaDzięki Kochana, ale to moje kolejne podejście i przeczucie jest niedobre. Ale masz racje, trzeba wierzyć.
nieagatka
Fanka BB :)
E tam, znam osoby dzieciate, po wpadkach i rozumiejące doskonale. I takie co absolutnie dzieci nie chcą a też rozumieją. Kwestia otwartych klapek i poziomu empatii u danego ludzia
Nie mowie tu o zrozumieniu dla invitro, tylko o zrozumieniu, ze zrobiloby sie wszytsko, byle to dziecko miec. Ktos kto nie mial nigdy z tym trudnosci, nie moze tego zrozumiec. Nie w 100%. Alw zgadzam sie, ze to kwestia otwartosci umyslu o co niestety nie tak latwo.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
BeataWarszawa
Ja też nie miałam żadnych oporów. Niestety problem niepłodności dotyka co raz więcej par i na szczęście medycyna pomaga z tym problemem walczyć z sukcesami. Wiem,że są ludzie którzy nadal ślepo patrzą w wytyczne kościoła albo mają inne obiekcje, cóż powinni się cieszyć w takim razie,że ten problem ich nie dotknął bo być może zostali by samotni do końca życia. Ja nawet nie wchodzę w takie dyskusje. Każdy ma prawo walczyć o swoje szczęścia i marzenia, a nie ma prawa krzywdzic przy tym innych. Najważniejsze co Ty chcesz i jak się będziesz z tym czuła. Na nic i nikogo innego nie zwracaj uwagi. Nikt za Ciebie życia nie przeżyję
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
BeataWarszawa
Kurcze ja właśnie mam mieszane uczucia co do mleka sojowegoInfemin nie znam ale ważne, zeby preparat miał witaminy z grupy b. Dobrze jak by miał metylowany kwas foliowy. I koniecznie jod. Feminbion natal 1 ma to wszystko. Poza tym dobrze suplementowac magnez no i wit d3, ewentualnie zbadać ta ostatnią. Nawet nie pod kątem ciazy, tak dla siebie zbadać bo jest bardzo ważna a w Polsce większość ludzi ma niedobór. Ja bym jeszcze pomyślała ewentualnie o koenzymem Q10 jak bym była przed stymulacją dla lepszych jajeczek.
A właśnie, dziewczyny. Moja ginekolog-endokrynolog zaleciła mi codziennie jeść troche soczewicy/soi/ciecierzycy (i tak jem bo uwielbiam je w kuchni do zup i potrawek, humusu), szklankę mleka sojowego, olej lniany. Myśle ze kiełki soi też swietnie sie sprawdza, tylko trzeba pamietać zeby je myć mimo że sa "myte". (Toksoplazmoza z brudnej sałaty łatwiej sie zarazić niż od tych nieszczęsnych kociaków) A to wszystko na lepsze estrogeny. Oczywiście chodzi o dodanie tych produktów do diety a nie obrzezanie sie nimi. Ja jestem przed podejście na cyklu naturalnym i chyba faktycznie warto.
Ponoć już 95% upraw soi jest GMO i że picie go w za dużej ilości może mieć wpływ na gospodarkę hormonalna (m.in tarczyce).
Mi to się tęskni za takim mlekiem prosto od krówki,które zawsze serwowala nam mój sp. Babcia
Decyzja zapadła. Teraz dokonczymy iui, a w następnym cyklu zaczynamy przygodę z in vitro. Dziękuję Wam za podzielenie się swoimi przemyśleniami :-*
Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Katka 1234, beta dwa dni temu była 15, 2. Test czułości 10 wykazał dwie kreski, jedną słabszą, Dziś po 48 godzinach zrobiłam test o czułości 25 i jest mega słaba ta druga kreska, a po 48 godzinach to powinna chyba być mega.Ale jeśli jest blada kresunia to przecież wskazuje ciążę tak? Tak większość tu ma. Wiec Kochana raczej jesteś w ciąży chyba że nie doczytałam czegoś powodzonka
Kochana brawo. Warto naprawdę. Mimo że mi się jeszcze nie udało to uwierz mi po transferze do dnia bety czułam się jakbym była w ciąży i myśl o tym ze kropki są we mnie zmieniała mnie z dnia na dzień. Trzymałam codziennie zdjęcie usg w ręce coś pięknego. Porażka bolała ale wierzę że wkoncu się uda!!! Dziewczyny na forum z różnymi problemami są teraz mamami czy w ciąży to daje ogromne nadzieje [emoji9] nie zrezygnuje ze swojego największego marzenia [emoji3]Decyzja zapadła. Teraz dokonczymy iui, a w następnym cyklu zaczynamy przygodę z in vitro. Dziękuję Wam za podzielenie się swoimi przemyśleniami :-*
reklama
Niestety kurcze nie znam się myślałam że kreska to kreska. Ja niedoświadczona. Mam nadzieje ze światełko zielone się zaświeci. ......powodzenia trzymam kciukiKatka 1234, beta dwa dni temu była 15, 2. Test czułości 10 wykazał dwie kreski, jedną słabszą, Dziś po 48 godzinach zrobiłam test o czułości 25 i jest mega słaba ta druga kreska, a po 48 godzinach to powinna chyba być mega.
Podziel się: