reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy mialyscie jakieś opory, wątpliwości przed in vitro? Jedna z moich sióstr jest przeciwna. Mam mętlik w głowie. Dzisiaj porozmawiam o tym z moim lekarzem, ale nie wiem co zrobić. Jakoś nie wierzę, że to podejście do iui się uda i chciałbym in vitro już, a czasami się tego boję. Jak sobie radziłyście przed ostateczną decyzją?? ??

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Jesli siostra ma juz dzieci to nie zrozumie, co znaczy miec problem z ich poczeciem. Jesli nie ma, tez nie zrozumie, bo tez przed takim problemem nie stala. Jedyna osoba, ktora musi byc pewna, ze tego chce jestes Ty i powinnas sluchac tylko swojego serca.
Ja w pierwszym momencie sie zalamalam, za chwile juz wiedzialam, ze to tego chce i mimo, ze troche obawialam sie reakcji rodzicow to przyjeli to super i kochaja mala do szalenstwa, a jeszcze sie nie urodzila :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jesli siostra ma juz dzieci to nie zrozumie, co znaczy miec problem z ich poczeciem. Jesli nie ma, tez nie zrozumie, bo tez przed takim problemem nie stala. Jedyna osoba, ktora musi byc pewna, ze tego chce jestes Ty i powinnas sluchac tylko swojego serca.
Ja w pierwszym momencie sie zalamalam, za chwile juz wiedzialam, ze to tego chce i mimo, ze troche obawialam sie reakcji rodzicow to przyjeli to super i kochaja mala do szalenstwa, a jeszcze sie nie urodzila :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
E tam, znam osoby dzieciate, po wpadkach i rozumiejące doskonale. I takie co absolutnie dzieci nie chcą a też rozumieją. Kwestia otwartych klapek i poziomu empatii u danego ludzia :)

Dziewczyny, a jeśli chodzi o suplementację to jakoś odpowiednio się przygotować? Teraz biorę tylko Inofem już ze trzy miesiące i acard na polecenie lekarza, który przy okazji pomaga mi z moim warjującym sercem. Coś jeszcze dołączyć?

Dziewczyny, a jeśli chodzi o suplementację to jakoś odpowiednio się przygotować? Teraz biorę tylko Inofem już ze trzy miesiące i acard na polecenie lekarza, który przy okazji pomaga mi z moim warjującym sercem. Coś jeszcze dołączyć?

Infemin nie znam ale ważne, zeby preparat miał witaminy z grupy b. Dobrze jak by miał metylowany kwas foliowy. I koniecznie jod. Feminbion natal 1 ma to wszystko. Poza tym dobrze suplementowac magnez no i wit d3, ewentualnie zbadać ta ostatnią. Nawet nie pod kątem ciazy, tak dla siebie zbadać bo jest bardzo ważna a w Polsce większość ludzi ma niedobór. Ja bym jeszcze pomyślała ewentualnie o koenzymem Q10 jak bym była przed stymulacją dla lepszych jajeczek.

A właśnie, dziewczyny. Moja ginekolog-endokrynolog zaleciła mi codziennie jeść troche soczewicy/soi/ciecierzycy (i tak jem bo uwielbiam je w kuchni do zup i potrawek, humusu), szklankę mleka sojowego, olej lniany. Myśle ze kiełki soi też swietnie sie sprawdza, tylko trzeba pamietać zeby je myć mimo że sa "myte". (Toksoplazmoza z brudnej sałaty łatwiej sie zarazić niż od tych nieszczęsnych kociaków) A to wszystko na lepsze estrogeny. Oczywiście chodzi o dodanie tych produktów do diety a nie obrzezanie sie nimi. Ja jestem przed podejście na cyklu naturalnym i chyba faktycznie warto.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy mialyscie jakieś opory, wątpliwości przed in vitro? Jedna z moich sióstr jest przeciwna. Mam mętlik w głowie. Dzisiaj porozmawiam o tym z moim lekarzem, ale nie wiem co zrobić. Jakoś nie wierzę, że to podejście do iui się uda i chciałbym in vitro już, a czasami się tego boję. Jak sobie radziłyście przed ostateczną decyzją?? ??

Ja nawet minuty sie nie zastanawialam...sluchaj siebie...to ty masz problem nie siostra i to twoje zycie nie siostry...

Ja z inofemu zrezygnowalam na rzecz femibionu. Do tego akard. Wit d. Przed punkcja koenzym q10. Migdaly.

Ja nie miałam oporów przed ivf, zbierałam kasę już po 2 iui na nie. Po 3 nieudanej umowilam wizytę w gamecie i razem z M poszliśmy. Ja wiedziałam że będzie ivf a mój M musiał dojrzeć do tego. Na szczęście jest wyrozumiały i nawet na 3 procedury nosem nie kręcił . Czekamy jeszcze na ostatni transfer i kończymy przygodę z ivf:/

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak, niestety tak. I praktycznie drugiej kreski nie widać. Pierwszy test był czułości 10, ten dzisiejszy 25. I jest tylko lekki cień. Nie ma chyba szans. Pewnie znowu się nie udało. Cholerne komórki NK.
Bądź dobrej myśli. Nawet jeśli jest jedynie cień to znaczy że jest hormon ciążowy! U mnie 16 dpt już nawet cienia nie ma. Buziaki i trzymam mocno kciuki [emoji173]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Do góry