reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak mam wynik wszystko jest ok zadnego polipa ani miesniaka nie uwidoczniono endometrium w okresie wzrostu wiec super dysplazji i patologicznych komorek tez nie ma :)
Wit b12 podwyzszona 890 a norma do 600 z kawalkiem
Kwas foliowy powyzej 20 a norma do 17.5
Homocysteina 8 wiec spadla tylko o 0.4 mimo 3 miesiecznej suplementacji jak ma spadac w takim tempie to zdarze osiwiec :)
Chyba musze wprowadzic sok z buraka do codziennej diety moze szybciej bedzie spadac :p
Wit d3 42 wiec juz nie suplementuje
Tarczyca w porzadeczku :)
Gdzies za tydzien bede robic podstawowe wyniki z immunologi czekam na kase :)
A emek w zwiazku z oparzeniem narazie nie robi wynikow nasienia ani zadnych innych bo przy oparzeniu i lekach jakie sie stosuje wyniki z krwi moga byc zaburzone a o oddaniu nasienia nawet nie mysli z tego bolu to nie wie czy by mu wogole sie udalo :oo2:
Rana oparzeniowa goi sie w miare dobrze oprocz 2 miejsc z martwica ktora naszczescie sie zmniejsza :) jutro czeka mnie zmiana opatrunku i juz sie boje wrzasku przy zdejmowaniu przy pielegniarce i lekarzu troche sie powstrzymywal :happy:
Zobaczymy jak bedzie w poniedzialek po wizycie czy beda cos wycinac czy uda sie tkankom zregenerowac.
Z lekarzem w sprawie in vitro bede sie kontaktowac w nastepnym tygodniu czy trzeba przesowac wszystko
No to lux wyniki pięknie homocysteine tez mam 8 ☺
A gdzie ten chlopina sie tak załatwił .?

reklama
Hmmm dziwna sprawa ze po pierwsze o 17 i nie powiedział o niejedzeniu to przecież jeden z ważniejszych aspektów ale znowu on jest lekarzem wie co robi i nie jesteś jego pierwsza pacjentka wiec wnioskuje ze nie masz żadnych obowiązków przed. To jest obrazowanie macicy może inaczej się na to zapatruja. A najlepiej radziłabym Ci zadzwonić z rana bo w razie czego 6h niejedzenia i niepicia. I daj znać bo sama ciekawa jestem. Jeśli się nie dodzwonisz to tak czy inaczej zrobiłabym przerwę z 4h od jedzenia i picia. Pozdrawiam

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Katka nie mówił o tym byś była na czczo bo masz znieczulenie miejscowe. Jak usypiaja to musisz być na czczo.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Zobaczymy jutro, to jeszcze muszę przeżyć, od przyszłego tygodnia zaczynam brać estrofem przed transferem :) :) :)
Ja właśnie jutro miałam mieć transfer ale przez hiperke nici z tego mam wodę w brzuchu i się antybiotykuje mają jutro zamrozić moje zarodeczki mam nadzieje ze nie padną choć słyszałam że 3 się za wolno rozwijają. I tak się zastanawiam jak przed transferem crio to wszystko wygląda? Mam podczas okresu się do nich zgłosić i co dalej? Będę czekać 2 tyg itd?

Ja właśnie jutro miałam mieć transfer ale przez hiperke nici z tego mam wodę w brzuchu i się antybiotykuje mają jutro zamrozić moje zarodeczki mam nadzieje ze nie padną choć słyszałam że 3 się za wolno rozwijają. I tak się zastanawiam jak przed transferem crio to wszystko wygląda? Mam podczas okresu się do nich zgłosić i co dalej? Będę czekać 2 tyg itd?

Hej jesteś w takiej samej sytuacji jak ja.
1,5 tygodnia temu miałam punkcje pobrano 29 komórek u mnie też Hiperka. Zapłodniło się 6 dwa Zamrożone w 3 dobie 4 w piątej dobie +
Transfer mam mieć jakoś w marcu,doktor mówiła, żeby się zgłosić przed miesiączka.
Teraz czekam na tą po stymulacji i dalej nic nie ma brzuch boli mnie jak na @ ale jest tylko plamienie.
Sama nie wiem jak to wszystko wygląda niby ma być transfer na naturalnym cyklu.

Ja mam brać od 3 dnia cyklu estrofem, 11-13 dzień cyklu kontrola, później już transfer :)

Hej jesteś w takiej samej sytuacji jak ja.
1,5 tygodnia temu miałam punkcje pobrano 29 komórek u mnie też Hiperka. Zapłodniło się 6 dwa Zamrożone w 3 dobie 4 w piątej dobie +
Transfer mam mieć jakoś w marcu,doktor mówiła, żeby się zgłosić przed miesiączka.
Teraz czekam na tą po stymulacji i dalej nic nie ma brzuch boli mnie jak na @ ale jest tylko plamienie.
Sama nie wiem jak to wszystko wygląda niby ma być transfer na naturalnym cyklu.
29 komórek wooow. Zaszalalas. Ja właśnie nie wiem jak to kurde będzie bo ja mam zespół policystycznych jajników wiec chyba nie na naturalnym. Właśnie zupełnie się na tym nie znam a nie xhce juz żadnej stymulacji. Teraz tylko progesteron dopochwowo przez 1.5 tyg później przestać by okres przyszedł i nie wiem. Właśnie ciekawa jestem hmmm jestem zielona w wielu tematach. A że leczę się za granicą to właśnie tu inna polityka mam wrażenie jakby sami jeszcze pomysłu nie mieli.

Witajcie Dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was leczy sie w klinice Gyncentrum w Katowocach i korzystała z "programu 2+1"

Witaj, w gyncetrum bylam z mezem na badanii nasienia bo pokierowal mnie dr Mercik. Ogolnie przez niego mam chyba uraz.
Teraz leczyny sie w provicie u dr Paligi i polecam z calego serca. Całkiem inaczej podchodzi do pacjenta.

reklama
Dr Mercik latwo z nim nie jest hehe. Malo mowi sam od siebie, ale jak go zapytasz to wszystko wyjasnia. Sam niestety u mnie przyczyn niepowodzen nie szukal. Wizyty krotkie. Bal sie ryzykowac z wiekszymi dawkami lekow.
No ale dzieki jego leczeniu mamy w domu 4,5 miesieczne blizniaki i 1 mrozaczka.

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry