reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czyli się jeszcze upewnie musi być poniżej 2 tak?
Powiem ci tak. Jak miałam bardzo podobne, nawet odrobine mniejsze bo 2,96 ale przed stymulacja. Stymulacja podbija troche. I dla mojego lekarza z invimed to jest ok, dla mnie nie bo wiem ze w innych klinikach zbija sie takie tsh do poniżej 2. Nawet sie z doktorkiem pożarlam o to kiedyś i powiedziałam ze nie zgodzę sie na crio do chwili gdy mi spadnie.Poszłam do endokrynolog i mi babka przyznała racje ze jak najbardziej obniżać do ciąży tylko nie za bardzo. Tzn. Mówiła ze niektórzy lekarze z tym zabijaniem presadzają. Bo powinno byc mniej niż 2 a idealnie 1,5. Natomiast natomiast zbicie poniżej 1 moze doprowadzić do rozregulowania tarczycy, tak ze po ciazy nie wróci do normy i będzie trzeba brac leki do końca życia. I to bez sensu jak dziewczyna jest " w normie" czyli poniżej 4. Bo to jest zupełnie ok, tyle ze nie na ciąże.
A dzis byłam u innej endokrynolog bo mi podskoczyło troche to tsh po stymulacji a do poprzedniej nie mogłam sie dostać. To samo powiedziała. Nie schodzić poniżej jeden.

A kiedy masz usg prenatalne i skąd wskazania do Pappa?
Ja na swoim usg prenatalnym mam niby określone prawdopodobieństwo wystąpienia 3 trisomnii, na podstawie NT itd., było ok ale zdecydowałam się na Nifty. Pappa z tego co czytałam i pisały dziewczyny,potrafi wprowadzić trochę zamętu i stresu.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam mieć usg prenatalne właśnie przy pappa. Bo robia na nich usg i badają krew tak? Tak przynajmniej mówił mój lekarz...

To nie rob. Masz skazania??
Ja nie robilam bo nie chcialam... gdyby mi usg zle wyszlo to bym zrobila nifty. Nigdy w zyciu nie zrobilabym pappa.
Ja bym odpuściła PAPPA tylko jak bym robiła Nifty. I z tym sie zgadzam. Ale u mnie przy naprawdę dobrym usg to PAPPA wykryła ZD i to z bardzo wysokim ryzykiem 1:3. Dlatego nigdy w życiu nie doradzę całkowite odpuszczenie jak nie robi sie w zamian lepszych (i niestety droższych) badań. No chyba, ze ktoś ma przekonania ze nie chce wiedzieć i woli sie dowiedzieć przy porodzie jak by co.

reklama
Do góry