reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Beata ty jesteś z warszawy chyba a czy już wiesz w którym szpitalu będziesz rodzić bo ja zastanawiam nad warszawa

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak,z Warszawy. Tylko dwa szpitale biorę pod uwagę, na Żelaznej i Starynkiewicza. Ale bardziej skłaniam się ku Starynkiewicza.
A myślałaś już i jakimś? Jeszcze Karowa polecają,choć ponoć już się trochę popsuli :(
Ale te 3 szpitale generalnie chyba najbardziej oblegane.
Najważniejsze to wybrać szpital z dobrym zapleczem neonatologicznym, gdyby coś odpukac poszło nie tak.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też nie rodzilam dzieci, ale przy poronieniu miałam typowe skurcze porodowe. [emoji44] Matulu jak to boli [emoji23] jak zapytaja o cesarke to biorę [emoji2][emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja natomiast okropnie wspominam rekonwalescencję po laparoskopii - a to tylko trzy dziurki w porównaniu do cc.. :)
Mam nadzieje ze dam radę naturalnie i oczywiście ze bedzie bezpiecznie dla dzidzi.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Ja się bardzo boje ppwiklam po zbyt ppznej decyzji o cesarce albo upierania się przy SN na siłę. Chcę SN ale z glową. Mowilam wam, moja kuzynka, rocznik 89 jak kilka z was, przez niedotlrnienie okoloporodowe do dzis nie jestvw stajlnie sama usiasc bez podparcia, potrzebuje pampersow, karmienia, podcierania śliny :( A była by taką ślicznã mlodą dziewczyną, może juz mamą, zamiast tego jest jak nabuzowany erotycznie kilkulatek I proboje dotykac kazdego swojego rechabilitanta, zakochoje sie w kazdym nowo poznanym facecie ktoru zblizy sie do jej wozka. Porazenie mozgowe nie zatrzymało burzy hormonòw I pewnych potrzeb :(

Tak więc ja bede omijać z daleka warszawską Świetâ Zofię, jest szał na ten szpital ale oni sã naprawdę powaleni z tym SN na siłe. Osobiście uderzała bym na Karową. Lezałam, super podejście personelu, swietne zaplecze dla noworodkow gdyby cos poszlo nie tak, najwyzsza referencyjność. Leżalam na sali pooperacyjnej z kangurujaca mamą po cesarce (za parawanem byla), świetną miala opiekę, na początku kangurował mąž. Bylam pod wrażeniem. No a poza tym wszystko nowiutkie, jedzenie pyszne, lozka elektrycznie sterowane na zwyklych salach.
O tym nacisku na poród naturalny nie słyszałam. Moje 2 znajome miały tam cesarke bez żadnych problemów. Fakt,że mają bardzo dobre warunki.
Do Karowej mam uraz :( moja siostra bliźniaki tam rodziła, długo ja trzymali i mało brakowało a źle by się skończyło. Moja znajoma teraz jeździła tam co tydzień na ktg,bo dziecko było z podejrzeniem hipotrofii i też bardzo narzekala na podejście.
Prawda taka,że ile kobiet rodzacych tyle opinii :) te 3 szpitale są w czołówce w Warszawie. Fakt,że Karowa i Żelazna mają super warunki,Satynkiewicza najgorsze ale mają bardzo dobry zespół i dobre zaplecze z neonatologia.
Najlepiej polegać na opinii zaufanych znajomych lub rodziny.
Ja zdecyduje się też zapewne na opłacenie położnej ( jest cudna Pani na Starynkiewicza,z ktora siostra teraz rodzila). Wtedy raczej w każdym szpitalu będziemy super traktowane :)

Ja się bardzo boje ppwiklam po zbyt ppznej decyzji o cesarce albo upierania się przy SN na siłę. Chcę SN ale z glową. Mowilam wam, moja kuzynka, rocznik 89 jak kilka z was, przez niedotlrnienie okoloporodowe do dzis nie jestvw stajlnie sama usiasc bez podparcia, potrzebuje pampersow, karmienia, podcierania śliny :( A była by taką ślicznã mlodą dziewczyną, może juz mamą, zamiast tego jest jak nabuzowany erotycznie kilkulatek I proboje dotykac kazdego swojego rechabilitanta, zakochoje sie w kazdym nowo poznanym facecie ktoru zblizy sie do jej wozka. Porazenie mozgowe nie zatrzymało burzy hormonòw I pewnych potrzeb :(

Tak więc ja bede omijać z daleka warszawską Świetâ Zofię, jest szał na ten szpital ale oni sã naprawdę powaleni z tym SN na siłe. Osobiście uderzała bym na Karową. Lezałam, super podejście personelu, swietne zaplecze dla noworodkow gdyby cos poszlo nie tak, najwyzsza referencyjność. Leżalam na sali pooperacyjnej z kangurujaca mamą po cesarce (za parawanem byla), świetną miala opiekę, na początku kangurował mąž. Bylam pod wrażeniem. No a poza tym wszystko nowiutkie, jedzenie pyszne, lozka elektrycznie sterowane na zwyklych salach.

Co to znaczy kangurować w tym kontekście?..

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

U mnie parę dziewczyn rodziło w Świętej Zofii. Te, co poród przebiegał ok - zadoolone. Te co miały skierowanie na cesarkę zaplanowaną bo musiały ją mieć też bez problemu. Ale te, co miały mieć SN ale się "pokomplikowało" to juz zupełnie inna historia. Na szczęście wszystkie dzieci zdrowe ale w ostatniej chwili, a co sie te dziewczyny nacierpiałały przez kilkanaście godzin i przedewszystkim o dzieci bały to juz ich. Zależy tez pewnie od konkretnego lekarza. Ja się nie odważę na Zośke za żadne skarby.

U mnie parę dziewczyn rodziło w Świętej Zofii. Te, co poród przebiegał ok - zadoolone. Te co miały skierowanie na cesarkę zaplanowaną bo musiały ją mieć też bez problemu. Ale te, co miały mieć SN ale się "pokomplikowało" to juz zupełnie inna historia. Na szczęście wszystkie dzieci zdrowe ale w ostatniej chwili, a co sie te dziewczyny nacierpiałały przez kilkanaście godzin i przedewszystkim o dzieci bały to juz ich. Zależy tez pewnie od konkretnego lekarza. Ja się nie odważę na Zośke za żadne skarby.
Ja też raczej omine ten szpital :)
Choc komplikacje mogą się zdarzyc w każdym szpitalu :(
Najważniejsze,że dzieciaczki zdrowe.
Ja na 99% będę rodzic na Starynkiewicza.

reklama
Do góry