reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mi za 2, ale z tym pierwszym było dużo (według mnie) zaniedban lekarza. Totalnie zignorowal moje problemy endokrynologiczne. Jak zrobiłam z tym porządek przed 2 transferem od razu się udało,mimo że miałam dość grube (według lekarza ) endometrium 14mm i chyba sama nie wierzyła do końca,że się uda. Stąd decyzja o podaniu 1 zarodka a nie 2, może bym dziś była w ciąży z bliźniakmi ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Widzisz ja mialam 15mm i dwoch gin stwierdzilo ze jest idealne...nie na co sie trzymac ich sztywnych ram bo co lekarz to opinia...

Gratuluję tak bym chciała żeby mi się udalo za 1 razem. Nie wiem czy dam radę podejść 2 raz i co z kasa
Ja mam na szczęście jeszcze 4 Bable,które na mnie czekają :)
Najważniejsze to na spokojnie,dokładnie wszystko zbadać i doprowadzić do porządku. Badalas sobie tarczyce?tsh,ft4,przeciwciała? To też bardzo ważne.
I pamiętaj żeby nie wywierać na sobie tak dużej presji. Wszystkie tu wiemy,że może się nie udać za pierwszym czy n-tym razem. Ale najważniejsze to się nie poddawać:) w wielu klinikach można skorzystać ze Wsparcia psychologa,może zastanów się nad taka opcja,jeśli masz w związku z podejściem tak duży stres.

Dziewczyny, poradźcie mi. Transfer był w srodę, progesteron był badany na 6 dni przed, zanim jeszcze zaczęłam aplikować lutinus. Nie miałam zleconego robienia tego progesteronu, przed i po transferze aplikuję lutinus 3xdziennie. Innego progesteronu nie. To naprawdę normalne? Betuję w piątek. Na moim miejscu latały byście po mieście na własna rękę sprawdzać ten progesteron czy to bez sensu i lepiej siedzieć na tyłku i nie kombinować?

.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony
Ja też tak mam. 3xLutinus. Od dzisiaj po punkcji aż do wizyty , która jest przewidziana 2 tyg po pozytywnym teście. W międzyczasie zero zleconych badań

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam na szczęście jeszcze 4 Bable,które na mnie czekają :)
Najważniejsze to na spokojnie,dokładnie wszystko zbadać i doprowadzić do porządku. Badalas sobie tarczyce?tsh,ft4,przeciwciała? To też bardzo ważne.
I pamiętaj żeby nie wywierać na sobie tak dużej presji. Wszystkie tu wiemy,że może się nie udać za pierwszym czy n-tym razem. Ale najważniejsze to się nie poddawać:) w wielu klinikach można skorzystać ze Wsparcia psychologa,może zastanów się nad taka opcja,jeśli masz w związku z podejściem tak duży stres.

Tsh; hormony amh Wit D hbs, hcv;Hiv,test kilowy rozyczke toxoplazmoze ureaplasme chlymadia. Czy coś powinna zbadać jeszcE

reklama
Widzisz ja mialam 15mm i dwoch gin stwierdzilo ze jest idealne...nie na co sie trzymac ich sztywnych ram bo co lekarz to opinia...
Dokładnie :)
Ja od początku wiedziałam,wierzyłam że się uda i nie dopuszczalam do głowy żadnej innej myśli :)
Czy z endo 10,14 czy więcej :)
Ale masz rację, raz tylko zasiegnelam opinii poza swoim gin prowadzącym. Ci lekarz to niby mówił podobnie ale coś od siebie wtrącił. Tylko człowiek ma metlik w głowie. Grunt to mieć jednego,zaufanego lekarza.

Do góry