reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

crinone przyjmuje sie nie pozniej niz poludnie, najlepiej rano. i tak - trzeba pochodzic troche po zapodaniu. ok 15minut

kaska
- prosba do ciebie. jak chcesz dopisywac rozne rzecz do swego posta to po prostu go edytuj i dodawaj wypowiedzi zamiast tworzyc za kazdym razem nowy post. strasznie to wydluza strony na forum. dzieki za gory

reklama
skami, ala u mnie bez zmian, nie czuję nic:-D oprócz piersi które bolą, ale to normalka u mnie nawet przed @
skami Ty też miałaś transfer w sobotę?? bo ja też mam dzisiaj 5dpt:tak: wychodzi na to ze testujemy razem:-) być moze ala jeszcze dołaczy z testowaniem w walentynki;-) no i Ewa ale ona chyba testuje wcześniej:tak: Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki&&&&&&&&&&&
PS: mój plasterek jeszcze sie trzyma :-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny czy to normalne ze ja nie mam zadnego sluzu ani objawow przed @ ? tylkko migrene ale to mam caly czas....

Dziewczyny,
Znalazałam po co jest ten estrofem przed stymulacją w drugiej fazie cyklu. Może sie komuś przyda (ale ostrzegam, że to raczej dotyczy dziewczyn z problemem wysokiego FSH i obniżonej rezerwy jajnikowej):
'Należy obniżyć stężenia FSH w końcowej fazie cyklu poprzedzającego
stymulację - istnieją doniesienia, że takie postępowanie zmniejsza
ryzyko rozwoju nieprawidłowości genetycznych w komórkach jajowych
(aneuploidii, n. z. Downa), które jest zależne od zbyt wczesnego i
zbyt wysokiego stężenia FSH pod koniec fazy lutealnej. Aneuploidia
jest odpowiedzialna za większość niepowodzeń programu IVF'. Jest to ponoć wypowiedź dr Chrostowskiego z innego forum. Była przytaczana ale nie zaprzeczał, a był na tym forum więc mniemam, że jest prawdziwa :)

Witajcie

ale mam dziś leniwca a buuu

Ala dziołchy przyklejają zwykły plaster po transferze na brzuchu by zarodeczki zostały z nimi, ponoć pomaga.

No dziewczynki Walentynki się zbliżają duuuuuuuuuuuzym krokiem a tu bodaj 4 laseczki z testem będą biegać do łazienki.

Ja bym chyba zrobiła test 15 by potem np walentynki, nie kojarzyły się z czymś przykrym w razie negatywnego testu, ale wam oczywiście życzę tych pozytywnych testów w pudełku z czerwoną kokardką, łez wzruszeń w waszych i Amorusa oczach...

Mnie to chyba deprecha dopada... buuu jakieś negatywne myśli krążą po łbie im bliżej do stymulacji tym więcej obaw.

Joweg
każda ma inaczej przed @ no i oczywiście wszystko zależy czy to normalny cykl czy np po nieudanym transferze itd

Ja obecnie na antykach więc cosik tam jest białe lepkie i tyle...

ala ten plasrerek to taki zabobon, po transferze przyleja się zwykły plaster na brzuszek żeby zarobeczek sie do nas przykleił i z nami został:-p do tej porychyba kazdej się sprawdzało;-)
dwie_poziomki spokojnie dasz rade, stymulacja nie taka straszna:tak: Straszne to jest czekanie na test:sorry2: nienawidze takiej niepewności, chciałabym juz wiedziedzieć tak czy nie, a tak siedzę i myśle....:-D

reklama
Do góry