reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czyli zobaczymy jak to bedzie:) Ja mam od 3 dc brac 225 j MENOGON a od 6 Cetrotide 250. Podgladanie mam 9 dc to sie wtedy wyjasni :)
A jak to jest z acardem/Aspiryna brac czy lepiej nie? Lekarka nic nie wspomniala, Malzon mowi zeby lepiej nie brac...
Dzieki dziewczyny.

Rozmawiałam z farmaceutką o acardzie i o aspirynie. Substancja czynna ta sama ale dawka powoduje, że inne zupełnie działanie. W aspirynie jest znacznie większa. A sam acard jest 75 (profilaktycznie) i 150 - na wyraźne zalecenie lekarza. Ja biorę to 75 przy transferze. Lekarz nic na początku nie wspominał ale dopytałam bo ja żylaki mam i się boję biorąc estrofem. I tobie tez radziła bym dopytać. Ja mam taka zasadę, ze nic nie biorę jak lekarz nie zaakceptuje, nawet jesli ja bardzo chcę a on twierdzi ze nie potrzebne to i tak nie wezmę jesli się nie upewnię ze nie zaszkodzę i ze mimo, ze on uważa za niepotrzebne to nie zakazuje bo nie zaszkodzi i zwyczajnie pozwoli. I np. acardu zazwyczaj nie wolno przed punkcją brać.

PGS 5 blastek, 4 zdrowe, podchodzę do pierwszego transferu.

reklama
Rozmawiałam z farmaceutką o acardzie i o aspirynie. Substancja czynna ta sama ale dawka powoduje, że inne zupełnie działanie. W aspirynie jest znacznie większa. A sam acard jest 75 (profilaktycznie) i 150 - na wyraźne zalecenie lekarza. Ja biorę to 75 przy transferze. Lekarz nic na początku nie wspominał ale dopytałam bo ja żylaki mam i się boję biorąc estrofem. I tobie tez radziła bym dopytać. Ja mam taka zasadę, ze nic nie biorę jak lekarz nie zaakceptuje, nawet jesli ja bardzo chcę a on twierdzi ze nie potrzebne to i tak nie wezmę jesli się nie upewnię ze nie zaszkodzę i ze mimo, ze on uważa za niepotrzebne to nie zakazuje bo nie zaszkodzi i zwyczajnie pozwoli. I np. acardu zazwyczaj nie wolno przed punkcją brać.

Tak przed sama punkcja nie mozna go brac bo moglby byc krwotok w razie jakby cos poszlo nie tak...ja przed punkcja mialam przestac a po transferze znow brac...

D

Dzięki. Trochę się boję... Źle wspominam każde znieczulenie... Nic dobrego za sobą nie niosło.

Pamiętaj, żeby nie pic nic w takim razie. Co najwyżej usta zwilżaj. A to znieczulenie jest takie leciutkie, budzisz się po 15 minutach, leżysz chwilę i można iść. Ja się trzęsłam z zimna pod 2 kocami mimo ze dziewczynom innym wcale zimno nie było. Ale jak wyszłam kupiłam sobie czekoladę z automatu i od razu było lepiej.

Ja spalam godzinke...tak mi sie cudownie spalo...a potem dostalam herbatke i ciasteczka...i taka ulga...ze bylam lzejsza o tyle jajek...

A wiesz, leżałam kiedyś tydzień na ginekologii. Sala 6-osobowa, masa histeroskopii i lParoskopii, codzienna rotacja. Na histero jest właśnie takie "szybkie" znieczulenie (jak znieczulaja, bo piszecie ze czasem tego nie robią). Napatrzyłam się na powroty na salę zaraz po zabiegu. Dziewczyny zwykle budziły się w 10 minut po. Nawet gadałyśmy, np uparcie szukały zaginionego różowego klapka i takie tam. Po czym wiele usypiało znowu i po drugiej powódce ani w ząb nie pamiętały ze się budziły wczesniej ani co mówiły. A czasem śmiesznie mówiły ;)

A wiesz, leżałam kiedyś tydzień na ginekologii. Sala 6-osobowa, masa histeroskopii i lParoskopii, codzienna rotacja. Na histero jest właśnie takie "szybkie" znieczulenie (jak znieczulaja, bo piszecie ze czasem tego nie robią). Napatrzyłam się na powroty na salę zaraz po zabiegu. Dziewczyny zwykle budziły się w 10 minut po. Nawet gadałyśmy, np uparcie szukały zaginionego różowego klapka i takie tam. Po czym wiele usypiało znowu i po drugiej powódce ani w ząb nie pamiętały ze się budziły wczesniej ani co mówiły. A czasem śmiesznie mówiły ;)

Pewnie tez tego nie pamietam...choc pani pielegniarka mowila ze cos tam gadalam ze nigdy w zyciu mi sie tak cudownie nie spalo i blagam zeby mnie jeszcze nie budzily...potem lozko mi prawoe na siedzaco ustawily a mi i tak bylo bosko...no ale sie w koncu ogarnelam :)

Pamiętaj, żeby nie pic nic w takim razie. Co najwyżej usta zwilżaj. A to znieczulenie jest takie leciutkie, budzisz się po 15 minutach, leżysz chwilę i można iść. Ja się trzęsłam z zimna pod 2 kocami mimo ze dziewczynom innym wcale zimno nie było. Ale jak wyszłam kupiłam sobie czekoladę z automatu i od razu było lepiej.

Po 15 min moglas isc gdzie kochana tylko Po czekolade i wracalas do lozka????
Ja jak o 9 punkcjie mialam to o 12 z lozka wstalam bo Po punkcji zgadza Sue obudzilam Sue szybko okolo 20 min sen Ale nie pozwolono mi chodzic bylam caly czas podlaczonq do monitora kontrolujacego tetno .... i co 3omin powlegniarka sprawdzala jak Sue mam I przyniosla kanapki z sokiem
Po godzinie sciagnela z reki igle przez ktora byla wprowadzana narkoza

Ale no kazda klinika inna moze ty JuZ Po 15 min moglas isc .....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Po 15 min moglas isc gdzie kochana tylko Po czekolade i wracalas do lozka????
Ja jak o 9 punkcjie mialam to o 12 z lozka wstalam bo Po punkcji zgadza Sue obudzilam Sue szybko okolo 20 min sen Ale nie pozwolono mi chodzic bylam caly czas podlaczonq do monitora kontrolujacego tetno .... i co 3omin powlegniarka sprawdzala jak Sue mam I przyniosla kanapki z sokiem
Po godzinie sciagnela z reki igle przez ktora byla wprowadzana narkoza

Ale no kazda klinika inna moze ty JuZ Po 15 min moglas isc .....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, nie, obudziłam się po 15 minutach i kazali leżeć nie wiem ile. Tak z pół godziny minimum. I zimno mi było strasznie mimo dodatkowego koca, ale ja tak miewam po znieczuleniu. A poczułam się lepiej jak wypiłam czekoladę jak mnie juz puscili

Ale tak samo miałam iw szpitalach na Karowej w Warszawie i na Czerniakowskiej. Taka sama procedura po. Z monitorem leżałam tylko pół nocy po zabiegu ze znieczuleniem w rdzeń, tym co przy cesarce jak mi szyjkę ciachali.

Cisza w kalendarzu. Zbieramy siły, kochane!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już styczeń - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakonczony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

17.01 - ambicja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
18.01 - koniczyna82 - criotransfer
18.01 - sunrisea - criotransfer
18.01 - BeataWarszawa - wiyzta u gin prowadzącego ciążę
18.01 - Pixie_Dixie - kontrola cyklu
19.01 - JoannaRak - wizyta u gin prowadzącego ciążę
20.01 - husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
20.01 - asiex - badania prenatalne
20.01 - balątko - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24.01 - rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24.01 - ziółko87 - badania prenatalne 1
25.01 - Ewunka - histeroskopia
26.01 - mawila - badanie prenatalne 1

03.02 - Klarsa - wizyta u gin prowadzącego ciążę
06.02 - ema51 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
06.02 - rybka14 - badania prenatalne 3
08.02 - Ewunka - kontrola
10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
01.03 - BeataWarszawa - badania prenatalne 2
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;) :D8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cisza w kalendarzu. Zbieramy siły, kochane!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już styczeń - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakonczony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

17.01 - ambicja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
18.01 - koniczyna82 - criotransfer
18.01 - sunrisea - criotransfer
18.01 - BeataWarszawa - wiyzta u gin prowadzącego ciążę
18.01 - Pixie_Dixie - kontrola cyklu
19.01 - JoannaRak - wizyta u

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuje za dopisanie [emoji4]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,01.17- krio