reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja to sie zastanawiam gdzie moja miesiączka ? Dzis 38DC [emoji15]
W cuda nie wierze raczej
Tyle lat nic wiec napewno i teraz nie jestem w ciąży

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi ten "drugi" okres po punkcji przyszedł jakies 10 dni spóźniony. 41 dni. I nie mnie jednej się spóźniał po stymulacji.

PGS 5 blastek, 4 zdrowe, podchodzę do pierwszego transferu.

reklama
Witajcie.
Jestem tu nowa na forum. Jutro mam punkcję - jakieś rady? Co wziąć ze sobą? Bardzo boli?

Cześć Natasza. Punkcja nie boli, śpisz sobie kwadransik. Nic nie jest potrzebne. Natomiast rożne mamy odczucia przed i po. Ja np. rano przed punkcja ledwo chodziłam, tak napuchnięte jajniki po tym leku dzień przed, ale sporo mi pobrali jajeczek. Do wieczora kiepsko się czułam ale coraz lepiej. Są dziewczyny które wcale nie miały dolegliwości. Sa tż takie co miały hiperkę a to mocno nieprzyjemna sprawa. Ale sama punkcja - nie ma czego się bać. Przebierasz się w jednorazowa koszulkę, budzisz się na ózku, odpoczywasz chwile i juz po.

Wiesz co, weź sobie ciepłe skarpetki. Bo trzeba z łóżka na fotel chodzić. Zima, zimno. Mi nie kazali skarpetek zdejmować.

Czyli zobaczymy jak to bedzie:) Ja mam od 3 dc brac 225 j MENOGON a od 6 Cetrotide 250. Podgladanie mam 9 dc to sie wtedy wyjasni :)
A jak to jest z acardem/Aspiryna brac czy lepiej nie? Lekarka nic nie wspomniala, Malzon mowi zeby lepiej nie brac...
Dzieki dziewczyny.
Ja cale starania do iui i do in vitro mialam brac akard. Teraz jestem w 23tc i nadal biore i mam brac...

Mam pytanie bo jestem w tym ciemna 19 mam dostać @ to jest czwartek i w czwartek mi się skończy 26 bo tak zawsze mam. 5 dnia cyklu mam jechać na usg, czy są jajeczka. I moje pytanie po ilu dniach od miesiączki mogę mieć punkcje bo mi nix nie powiedzieli! A chce to tak jakoś obliczyć bo jak zrobią punkcje i założę, że po 3 niech będzie transfer jeśli dobrze mówię bo to moje pierwsze podejście i jestem w tym zielona, a chce wziąć urlop w pracy i muszę się jakoś określić bo jak powiem dwa dni wcześniej to nie mam szans na urlop
Ja punkcje mialam w 19dc...

Tylko ze ja juz jestem grubo ponad 4 miesiące po stymulacji.
Spoko bede cierpliwa

No wiem, ale do tej pory miałaś super regularnie po stymulacji?
Wiesz, rożnie bywa, dwa lata temu po przebadaniu meża na wszelkie strony lekarz nasienie dawcy proponował nawet nie in vitro. Nie od razu oczywiście, najpierw suplementacja i po paru miesiącach "się zobaczy", pierwsza wizyta po 3 miesiącach miała być. Tyle ze ja po 2 zaciążyłaby naturalnie. Paru ludzi na świecie strzeliło tą 6 w lotka, wszystko jest możliwe... Zrób lepiej sikańca żeby się niepotrzebnie nie nakręcać, po jakie licho ci domysły. Jak coś jest na rzeczy to powinien juz wyjsć.

D
Cześć Natasza. Punkcja nie boli, śpisz sobie kwadransik. Nic nie jest potrzebne. Natomiast rożne mamy odczucia przed i po. Ja np. rano przed punkcja ledwo chodziłam, tak napuchnięte jajniki po tym leku dzień przed, ale sporo mi pobrali jajeczek. Do wieczora kiepsko się czułam ale coraz lepiej. Są dziewczyny które wcale nie miały dolegliwości. Sa tż takie co miały hiperkę a to mocno nieprzyjemna sprawa. Ale sama punkcja - nie ma czego się bać. Przebierasz się w jednorazowa koszulkę, budzisz się na ózku, odpoczywasz chwile i juz po.

Wiesz co, weź sobie ciepłe skarpetki. Bo trzeba z łóżka na fotel chodzić. Zima, zimno. Mi nie kazali skarpetek zdejmować.

Dzięki. Trochę się boję... Źle wspominam każde znieczulenie... Nic dobrego za sobą nie niosło.

Ja to sie zastanawiam gdzie moja miesiączka ? Dzis 38DC [emoji15]
W cuda nie wierze raczej
Tyle lat nic wiec napewno i teraz nie jestem w ciąży

Zrob sikanca...jak niestety wyjdzie negatywny to skontroluj u gin czy nie zrobila sie torbiel krwotoczna...ja kiedys czekalam na @ i sie nie doczekalam ale za to wyhodowalam 6cm torbiel krwotoczna :(

reklama
Do góry