reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jakby się ktoś o mnie martwił to właśnie dostałam z kliniki
IMG-20170111-WA0000.jpg

Załączniki

• IMG-20170111-WA0000.jpg
    IMG-20170111-WA0000.jpg
    145,3 KB · Wyświetleń: 574
Kochane ja miałam zupełnie na odwrót. Konsultację miałam w dwóch klinkach zanim podjęłam decyzję w której. I w jednej i drugiej usłyszałam, że najpierw laparoskopia i histeroskopia przed In Vitro żeby sprawdzić czy wszystko jest właśnie ok ponieważ In Vitro to nie tania sprawa i przedewszytkim chodzi o nas żeby się nie okazało że nie powiodło się bo coś jest nie tak w środku. Oczywiście to też nie jest tanie mi się udało na kasę chorych musiałam tylko przeleżeć 3 dni w szpitalu choć powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie od razu po paru godzinach wrócić do domu....
Ja tak usłyszałam i miałam robione. Na szczęście okazało się, że oprócz dwóch polipów wszystko jest ok :)
Również miałam laparoskopie i histeroskopie przed 1 podejściem

Dziewczyny miłego, spokojnego i szczęśliwego dnia życzę!
In vitro ref. W Warszawie może będzie może nie. HGW robi problemy, więc może się to zejść.
Dostałam wyniki męża. Wszystko w normie, ale ma FSH podwyższone i anty-TPO. Co ciekawe ths jest w normie. I jak to interpretować? Fsh podwyższone świadczy o uposledzeniu jąder? Chyba jednak czeka nas dawcą... :(

Jakby się ktoś o mnie martwił to właśnie dostałam z kliniki Zobacz załącznik 791026

Super! Bardzo się cieszę!
Dziewczyny miłego, spokojnego i szczęśliwego dnia życzę!
In vitro ref. W Warszawie może będzie może nie. HGW robi problemy, więc może się to zejść.
Dostałam wyniki męża. Wszystko w normie, ale ma FSH podwyższone i anty-TPO. Co ciekawe ths jest w normie. I jak to interpretować? Fsh podwyższone świadczy o uposledzeniu jąder? Chyba jednak czeka nas dawcą... :(

Jaki M ma wyniki FSH?

Jeszcze mam pytanie odnośnie TSH, wyszło mi 3,7 przed ivf miałam 2,4 i reszte tarczycowych wyników w normie. Nie wiem skąd taki skok. Czy któraś z Was tak miała?

Jaki M ma wyniki FSH?

Jeszcze mam pytanie odnośnie TSH, wyszło mi 3,7 przed ivf miałam 2,4 i reszte tarczycowych wyników w normie. Nie wiem skąd taki skok. Czy któraś z Was tak miała?
Ja miałam tsh przed 2 podejściem ok 0.56
Jak robiłam betę żeby sprawdzić czy się udało,przy okazji zrobiłam tsh.
Beta pozytywna,tsh 2.77 ...
Trzeba
Oczywiście zaraz poleciałam do endo (bo w ciąży powinno być do 2.5). Powiedział,że po takiej dawce hormonów tsh może skoczyć.
Nie kazał zwiększać leków na początek i po tygodniu było 2.1
Ale finalnie i tak zwiększył ciut dawkę żeby zejść do ok 1 i teraz mam 1.29

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Jaki M ma wyniki FSH?

Mój FSH ma 14,6 mlU/ml
TSH 1,89
Anty TPO: 47
ESTRADIOL: 41
DHEAS : 372
Testo: 20,3
Shgb: 35
PRL: 230,3

Ostatnia edycja:
Do góry