reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry ja już mam wyniki.
Na usg i usg dopler guz wygląda brzydko jednak markery nowotworowe i TK z contrastem nie potwierdzają jego brzydkosci. Na chwilę obecną dają 95% ze to nie rak jajnika .
Zalecana obserwacja i za 6 tyg powtórka dopler i markery by sprawdzić czy guz stabilny

reklama
Na usg i usg dopler guz wygląda brzydko jednak markery nowotworowe i TK z contrastem nie potwierdzają jego brzydkosci. Na chwilę obecną dają 95% ze to nie rak jajnika .
Zalecana obserwacja i za 6 tyg powtórka dopler i markery by sprawdzić czy guz stabilny
Na tą chwilę dobra informacja, będzie wszystko Oki zobaczysz

Jak czytam wina męża bo ma słabe nasienie ja jestem zdrowa to oczy przrcieram ze zdumienia. .....
A jakie Wy robilyscie badania ze wiecie że jesteście nie winne. ?
Jeśli można kogoś winić ze jest chory. ....?
U nas można stwierdzić że problem leży tylko po mojej stronie bo nie produkuje jajek mąż ma nasienie które chcą w klinice by został dawca. Nigdy nigdy nie usłyszałam od męża ze to moja wina !! Czy sama mam poczucie winy .? MAM! Wewnętrzna flustracjie ze Qurwa dlaczego ......
Czasem mu mówi przepraszam ze nie możemy mieć dzieci bo nie mam jajek. ....
No to on mówi nie możemy bo jesteśmy jednością nie mamy jajek a z samych plemników się nie da .Trudno takie życie będziemy szczęśliwi tylko ze sobą. Mówię Ty możesz mieć dzieci z każda zdrowa. ....
Nie nie mogę mieć dzieci bo ja chce dzieci z Tobą a z samych plemników dzieci nie robią.
Wiec ja nie mogę Ty nie możesz My nie możemy ......

Cisza w kalendarzu.
Życzymy cierpliwości dla wszystkich oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już styczeń - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakonczony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie działo

05.01 - rustynka - badania prenatalne 1
07.01 - jo_asia79 - punkcja
09.01 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
09.01 - kreatola - wizyta kontrolna w instytucie badań prenatalnych
09.01 - liczka - wizyta przed crio
09.01 - bonia86 - betowanie 1
09.01 - jogo - usg pęcherzykowe
10.01 - jeera86 - początek stymulacji
10.01 - jo_asia79 - transfer
11.01 - Maddi@ - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12.01 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
12.01 - kropelka30 - USG
20.01 - husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
26.01 - mawila - badanie prenatalne 1

06.02 - ema51 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;) :D8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak czytam wina męża bo ma słabe nasienie ja jestem zdrowa to oczy przrcieram ze zdumienia. .....
A jakie Wy robilyscie badania ze wiecie że jesteście nie winne. ?
Jeśli można kogoś winić ze jest chory. ....?
U nas można stwierdzić że problem leży tylko po mojej stronie bo nie produkuje jajek mąż ma nasienie które chcą w klinice by został dawca. Nigdy nigdy nie usłyszałam od męża ze to moja wina !! Czy sama mam poczucie winy .? MAM! Wewnętrzna flustracjie ze Qurwa dlaczego ......
Czasem mu mówi przepraszam ze nie możemy mieć dzieci bo nie mam jajek. ....
No to on mówi nie możemy bo jesteśmy jednością nie mamy jajek a z samych plemników się nie da .Trudno takie życie będziemy szczęśliwi tylko ze sobą. Mówię Ty możesz mieć dzieci z każda zdrowa. ....
Nie nie mogę mieć dzieci bo ja chce dzieci z Tobą a z samych plemników dzieci nie robią.
Wiec ja nie mogę Ty nie możesz My nie możemy ......

Roksi Ewuńka dobrze mówi. Zwracaj uwagę na słowa, je tylko swoje ale i jego. Jak mojemu wyrwie się "a bo moja wina" to usłyszy tylko czy chce w bęcki za głupie gadanie. Za słowo "wina" odnośnie prokreacji już swoją drogą parę raz dostał poduszką. Tępie je bezlitośnie i przeszło mu większość dylematów. Podczas rozmowy z lekarzem używam jak już trzeba magicznego "czynnik męski". A dla całej reszty (bo nie ukrywam, ze podchodzimy do in vitro) zawsze mowię per "my". My mamy minimalne szanse na naturalna ciąże i my podchodzimy do in vitro. Jak mojemy tłumaczyłam o co chodzi np. z AMH i że mam wysokie albo ze przy stymulacji świetnie jajka rosły to zawsze dodawałam ze super bo zwiększa to NASZE szanse. I że z jego armi na pewno wynajmą w tych milionach dobrych żołnierzy.

PGS, 5 zdrowych blasteczek na mnie czeka, od stycznia pierwsze crio :)

Ostatnia edycja:
Mnie też coś rozkłada...mam straszny kaszel a Bąblowi ewidentnie się on nie podoba.. wypiłam herbe z miodem, zaraz zrobię sobie mleko z miodem i masłem..macie jeszcze jakieś sposoby?

I IVF - mój Bąbelek ma 13 tygodni [emoji173][emoji703][emoji480][emoji304][emoji184][emoji320][emoji322][emoji324][emoji318]
Syrop z cebuli herbata z imbirem i miodem
Czosnek z mlekiem i miodem albo jak lubisz to na kanapke

Ostatnia edycja:
To cale szczescie ze tylko brzydal z niego :p
A jak w takim razie z twoja stymulacja musisz czekac jeszcze te 6 tygodni czy mozesz zaczac juz teraz ??

Czyli czekacie do walentynek, żeby potwierdzić "ukryte piękno" guzika! Trzymam kciuki za tą stabilność.

Ewunka byle di przodu !!!! Ciesze sie
Klarsa super!! Mi pomogl czosnek surowy i 500 mg paracetamol dwa razy dziennie przez dwa dni (tylko paracetamol), i miod
Bonia kazda kobieta przechodzi inaczej implantacje,niektore nawet nic nie czuja cale dwa tyg Po transferze a niektore plamia tak bardzo jakby okres(znajoma Z kliniki), a to ciaza ,NIe mysl postaraj sie ,dobrze ze pracujesz Ale pamietaj nie nosic ciezkich rzeczy lepiej i pracowac tez tak abys nie padala fizycznie na "leb " Po pracy ;)
Ambicja wyniki beda ok serduszko jest ;)))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cisza w kalendarzu.
Życzymy cierpliwości dla wszystkich oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już styczeń - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakonczony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie działo

05.01 - rustynka - badania prenatalne 1
07.01 - jo_asia79 - punkcja
09.01 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
09.01 - kreatola - wizyta kontrolna w instytucie badań prenatalnych
09.01 - liczka - wizyta przed crio
09.01 - bonia86 - betowanie 1
09.01 - jogo - usg pęcherzykowe
10.01 - jeera86 - początek stymulacji
10.01 - jo_asia79 - transfer
11.01 - Maddi@ - wizyta u gin prowadzącego ciążę
12.01 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
12.01 - kropelka30 - USG
20.01 - husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
26.01 - mawila - badanie prenatalne 1

06.02 - ema51 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;) :D8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja poproszę o dopisanie mnie na 12.01 na kontrolę cyklu przy crio. I 18 na criotransfer

Do góry