reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ala_36 4 komórki to nie jakiś ogromny wynik !! ale nie jest tak źle!! 4 komóreczki to szansa na 4 dzieci :)
pamięta teraz się nie przemęczaj poodpoczywaj i spij dzisiaj do woli !!

reklama
joweg u nas mroża nawet 1 zarodek, ale my za wszystko płacimy!! nawet za mrożenie i uwaga !! za rozmrożenie !! ( w polsce)

sham- u nas tylko placa te 50% za leki za 3 proby i za zaplodnienie , a za mrozenie to tez sami placimy za rozmrozneie tez :) u nas niby od 3 ale jakos niehchce mi sie w to wierzyc to jakbym miala 2 zarodki to co by je wyrzucili nie kumam a do teog bym napewno nie doposcila w koncu moje zarodki i moje pieniadze nie :D

co sadzisz o tym spozniajacym sie okresie u mnie znowu? co mam robic ? wkurza mnie to :;/

sakmi życzę żeby bąbelki zostały na 9 m-cy:-)
ala trzymam kciuki żeby wszystkie 4 się zapłodniły i pięknie podzieliły.
Ja na drugi dzień po punkcji brałam 10tabl.luteiny, estrofem, encorton i zastrzyki fraxiparine(na lepsze ukrwienie macicy) no i folik oczywiście.Każda klinika ma inne zasady jak widzisz.
Do tej pory biorę 4 luteiny plus witaminki.
Powodzenia raz jeszcze.
Sylha strasznie smutne, to co sie stało z malutką Madzią:-(
Tez bym na Twoim miejscu porozmawiala z lekarzem jesli chodzi o tą plombę

Loloitko - miałam jak dotąd zrobione takie badania:

1. p-ciała p/antygenom łożyska - ujemny
2.p/c p.jądrowe i p.cytoplazmatyczne ANA 1 i ANA 2 - ujemny
3. anty - TPO - ujemny
4. p/c antykardiolipidowe - ujemny
5. kariotyp
no i FSH, LH
teraz jeszcze czekam na wynik z jakiegoś edomysium ( o ile nazwy niepokręciłam )
myśle że o niczym niezapomniałam

Myślisz, że poronienie a teraz brak ciąży może być po prostu przypadkiem i nie trzeba się doszukiwać nie wiadomo czego??? Do tej pory tak myslałam tylko reakcja lekarza na ostatni brak ciąży i jego wielkie zdziwienie zbiły mnie z tropu, że sama zaczęłam się doszukiwać niewiadomo czego. Aaa o jakim badaniu na krzepliwość myślisz???? Normalne badanie Płytek krwi?? Ja zawsze miałam ich nie za dużo ale w normie, natomiast moja mama ma małopłytkowość i jak była ze mną w ciązy był z tym jakiś kłopot.

Hej dziewczyny ja tez już jestem:-)
Naszczęscie wszystko poszło dobrze i juz mam mojego bąbelka w brzuszku!!!!!!:-):-):-) Niestety okazało się że do dzisiaj dotrwały tylko 2 zarodki:sorry: chcieli mi podać te dwa naraz, ale sie nie zgodziłam powiedziałam ze chcę jednego, a drugiego zamrozić:tak: Naszczęście te dwa które przetrwały są bardzo dobrej jakosci-tak powiedziała pani doktor;-) teraz tylko żeby dzidzia chciała zostać ze mną, wierzę że tak będzie musi być!!!! plasterek na brzuszek już przykleiłam takze musi być ok:-D
sakmi i jak tam się czujesz? przeżyłaś puncję?? mówiłam ze to nie takie straszne:tak: lekkie krwawienie po jest normalne takze nie martw się niczym. A co do tego zelu o którym piszesz to Crinone 8% tak? to jest progesteron dopochwowy na potrzymanie, ja tez go mam i zaczęłam go brać dwa dni po puncji czyli wczoraj. I mam go przyjmować do momentu zrobienia testu:tak:
Trzymam kciuki zeby wszystkie Twoje bąbelki ładnie się podzieliły i przetrwały:-)

Aaaa no właśnie na betke mam przyjechać 15 lutego:-)

ala - crinone to nic innego jak progesteron czyli odpowiednik naszego lutka czy dupka. crinone jest tylko lepsze bo w formie lepiej przyjmowanej przez organizm. nie powinnas tego brac w dniu transferu bo bedziesz miala kupe zelu u wejscia do macicy co moze utrudnic transfer. wez crinone zaraz jak przyjdziesz do domu po transferze... a przed jesli juz chcesz wziasc to wez progesteron w tabletce (mozna juz od punkcji brac)

reklama
meg - no mialas podstawy zbadane i raczej nie ma co dalej szukac. z drugiej strony jesli twa mama miala problem z krzepliwoscia to moze trzeba sie temu przyjrzec. mozna profilaktycznie brac po transferze leki jak wiekszosc z nas. tymbardziej ze niestety testy na krzepliwosc nie zawsze wykazuja problem - nawet jesli on istnieje stad bierze sie te zastrzyki.
jesli nie mialas wiecej niz 2 poronienia to nie ma naprawde czego szukac dziury w calym. z idealnych zarodkow nie ma dzieci, ze sredniakow sa wiec to ze sie lekarz dziwi to raczej takie udawane bo on dobrze o tym wie....

Do góry