reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry moje Kochane! ja już po wizycie.... zacznę od początku i postaram się w wielkim skrócie :)
W ogóle to Was bardzo przepraszam, że ostatnio nic nie pisałam, po cichutku z ukrycia czytałam i nadrabiałam Wasze wpisy... :)
A więc 28.10.2016 mieliśmy pierwszy transfer, nie udało się, więc pierwsza @ mija, a jak zacznie się druga to mam zadzwonić i się umówić. I tu zdziwienie wielkie bo @ była dzień spóźniona i w dodatku tylko pół godziny.... SZOK :( W poniedziałek zadzwoniłam do kliniki i mowie jaka sytuacja, położna dała mi numer do doktora kazała jemu wszystko powiedzieć, ale według niej to trzeba poczekać do następnej @.... Ale jak to??? No nic już zrezygnowana ale zadzwoniłam do doktora, kazał dziś przyjechać.Ok, więc dziś o 9 stawiliśmy się w klinice, nogi miałam jak z waty... Doktor zrobił usg, przy okazji zapytałam czemu nie mam badania AMH powiedział że bez sensu wydawać pieniądze skoro moje jajniki i hormony są super, ale jeśli sobie życzę mogę zrobić :) na USG jajniki piękne, po 30min. wrociliśmy do gabinetu zeby usłyszeć, że hormony też ok, i że mamy 2dzień cyklu, więc dostałam 3x dziennie co 8 godzin od jutra estrofem i acard 1x dziennie. Za tydzień wizyta kontrolna i wstępnie 28.12 crio z naszym 1 mrozaczkiem.
Kochane co sądzicie o tym wszystkim?
Kochana Kreola zapisz mnie proszę 20.12. wizyta kontrolna i 28.12. crio :)

Nikt nic nie doradzi nie podpowie z własnego doświadczenia ? ???

reklama
Dziewczyny od wczoraj mam problemy z cerą, pojawiło się sporo wyprysków, skóra jest delikatnie podrażniona. Miała któraś z Was podobny problem?

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pytające o prowadzenie ciąży w novum - Wojewódzki do 8 tygodnia. Ii słusznie, najlepiej jak najszybciej przejść do lekarza, u którego chce się rodzić. W novum przyjmuje prof. Jakimiuk, szef ginekologii na Woloskiej. Prowadził mi pierwszą ciążę, potem rodziłam u niego. Szpital bardzo fajny, cesarka profesjonalna, tylko wizyta 320,00 zł.
Prenatalne u Węgrzyna dla mnie mistrzostwo świata, opisana każda cząsteczka malucha, każda żyłka. Już w 10 tc ocenił na 90%, że będzie chłopiec i miał rację. Krew na pappa oddaje się dwa tygodnie przed usg i potem Wegrzyn na podstawie usg i wyników krwi daje pełen opis. Bardzo polecam.

Trzymamy kciuki za dobre wiadomości w czasie wizyty i konsultacji!
Cierpliwości dla wszystkich oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :* [emoji173]

Już grudzień - kobietki, to bedzie nasza zima. Niech bedzie szczesliwsza od lata i jesieni razem wziętych :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze! Ruszamy do boju po nasze szczescia.
Listopad zakonczony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie najwiekszego marzenia kazdej z nas bycia mamą :):*
Grudzień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie działo

16: margaretka35 - konsultacje
16: jaskolcia - wizyta u gin prowadzącego ciążę

19: ziółko86 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
19: liczba - betowanie 1
20: rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
20: Bonia86 - wizyta przed crio
21: butterfly1331 - 2 badania prenatalne
21: husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: Kropelka30 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
24: sunrisea - betowanie 1
28: BeataWarszawa - badania prenatalne 1
28: kreatola - wizyta kontrolna w instytucie badań prenatalnych
28: Bonia86 - criotransfer
29: Maddie@ - badanie prenatalne
29: Mawila - wizyta u gin prowadzącego ciążę
30: pixie_dixie - kontrola przed crio

2017

09.01 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
03.01 - rybka14 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
05.01 - rustynka - badania prenatalne 1
10.01 - jeera86 - początek stymulacji
12.01 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
06.02 - ema51 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;) :D8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko po co, to tak jak byś naturalnie zaszła w ciążę Może ma inną praktykę choć jesteś pierwszą osobą od której to słyszę. :confused:
Pewnie po to aby jakoś "wspomóc" ten cały proces. Przecież nawet jak kobiety starają się naturalnie, to często wspomagają się luteiną. W każdym bądź razie w novum zalecają brać luteinę po krio na cyklu naturalnym. Ja przynajmniej brałam :)

reklama
Witam
Jeśli chodzi o chrostki na buzi to często jet to przy ciąży z dziewczynką, mówi się że odbiera urodę mamie ' ale to chyba przez chormony :oo2:
Pixie_Dixie
Ja bym chyba tematu nie ruszala tym naszym chłopaka jest naprawdę ciężko szczególnie gdy starania trwają długo być gotowym teraz w tym momencie, a przecież jest praca inne problemy i zwyczajnie brak ochoty. Jak się ma ochotę to niemozna a jak trzeba to niebardzo. Każda para która stara się długo o dziecko pewnie zna ten problem

Do góry