Fosum ogromnie sie cieszę ze doczekałas sie córuni wiem jakie to szczęście . Wiesz właśnie sie zastanawiam czy to nie hiperka bo czuje takie rozciąganie i napieranie w brzuchu . Mam nadzieje ze do jutra sie uspokoi .Jogo, trzymam kciuki za zapłodnienie, transfer, ciążę i szczęśliwy poród za 9 miesięcy. A co do samopoczucia po punkcji to różnie bywa. Ja miałam 4 punkcje,a tylko po jednej czułam się fatalnie. Ale wtedy hiperka mi się rozkręcała. Dostałam Dostinex i przeszło. A Ty nie masz przypadkiem hiperki?
Jeśli chodzi o mnie to tak - po tym wszystkim najgorszym co mnie spotkało, doczekałam się w końcu córeczki. Jest cudowna i wynagradza mi wszystko. Co nie znaczy oczywiście, że kiedykolwiek pogodzę się ze stratą dziewczynek moich kochanych.
reklama
Gratuluje !!! Rośnijcie zdrowoDobry wieczór ciociunie jestem mały kropek. Mam 8 mm i bije mi serduszko [emoji173]
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
ema51
Fanka BB :)
Hej... Dopiero zladowalam do domu...
Wyniki krwi
Wolne b-hcg 0.586 MoM
Papp-a 0.265 MoM
Ryzyka skorygowane nadal niskie choc i tak wzrosly w porownaniu do samego usg ale teraz sa
Trisomia 21 1:5426
Trisomia 18 1:2583
Trisomia 13 1: 3175
Wg lekarza opsiujacego i genetyka po wynikach usg nie powinnam sie martwic ( NT 2.5 kosc, nosowa obecna, przeplywy ok)
Co prawda niski wynik pappa oznacza wzrost ryzyka hipotrofii plodu, nadcisnienia indukowanego ciaza i/lub porodu przedwczesnego ( ryzyko porodu przedwczesnego mam podane 1:155 - ale to juz po samym usg mialam wyliczone).
Kolejne usg 6 luty - co prawda poki co jestem umowiona do innego lekarza niz teraz bylam ale chyba sie przepisze do tego samego - ale to dopiero na poczatku stycznia bede probowac...
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Wyniki krwi
Wolne b-hcg 0.586 MoM
Papp-a 0.265 MoM
Ryzyka skorygowane nadal niskie choc i tak wzrosly w porownaniu do samego usg ale teraz sa
Wg lekarza opsiujacego i genetyka po wynikach usg nie powinnam sie martwic ( NT 2.5 kosc, nosowa obecna, przeplywy ok)
Co prawda niski wynik pappa oznacza wzrost ryzyka hipotrofii plodu, nadcisnienia indukowanego ciaza i/lub porodu przedwczesnego ( ryzyko porodu przedwczesnego mam podane 1:155 - ale to juz po samym usg mialam wyliczone).
Kolejne usg 6 luty - co prawda poki co jestem umowiona do innego lekarza niz teraz bylam ale chyba sie przepisze do tego samego - ale to dopiero na poczatku stycznia bede probowac...
Mamuska_invitro
Zaciekawiona BB
Mi moja Pani doktor kazała brać luteinę po kriotransferze. Najwyraźniej zależy to od lekarza
Ja brałam już 5dni przed transferem 3x1. W poprzedniej procedurze tak samo ;-)
Pixie_Dixie
Mawiał super gratulacje [emoji3]
Dziewczyny trochę z innej beczki ... znalazłam u u męża sildenafil( odpowiednik wiagry) [emoji15] zupełnie nie wiem co mam sobie myśleć! Oczywiście przeszukałam Internety i trochę sie uspokoiłam ale spac nie mogę [emoji20] nic mi nie mówił,ze potrzebuje,czasami było ciężko bo to tak na zawołanie przy staraniu, czy moze na te badania nasienia potrzebował ? Jezu No nie wiem, czy w ogóle go o to pytać ?? [emoji22]
I IVF Invimed Wro,23.11 punkcja-transfer przełożony -Hiperka [emoji30]
Dziewczyny trochę z innej beczki ... znalazłam u u męża sildenafil( odpowiednik wiagry) [emoji15] zupełnie nie wiem co mam sobie myśleć! Oczywiście przeszukałam Internety i trochę sie uspokoiłam ale spac nie mogę [emoji20] nic mi nie mówił,ze potrzebuje,czasami było ciężko bo to tak na zawołanie przy staraniu, czy moze na te badania nasienia potrzebował ? Jezu No nie wiem, czy w ogóle go o to pytać ?? [emoji22]
Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
Mawiał super gratulacje [emoji3]
Hmmm jestescie malzenstwem,rodzina,pogadaj
Moj tez mial problem w klinice na zawolanie jednak dal rade ,kiedys go o to pytalam ...ze szkoda go mi go a on na to ze myslal o ladnych chwilach....
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kropelka30
Miałabym pewnie podobny dylemat co Ty gdybym znalazła takie tabletki.Mawiał super gratulacje [emoji3]
Ale na Twoim miejscu nie ruszalabym tematu. Często nie zdajemy sobie sprawy jak wiele stresu starania kosztują naszych mężczyzn, radzą sobie z tym na różne sposoby i jestem za tym by im pozwolić. Czasem ciezko kochać sie "pod presja". Oboje dajecie z siebie duzo i obojgu moze zabraknąć w pewnych momentach sił. Przełóż ta rozmowę na mniej stresujący czas...?
A moze brał te tabletki kiedyś, moze juz sam o nich zapomniał.
Nie dokładaj sobie zmartwień, kiedyś gdy uznasz ze nadal warto to porusz ten temat.
Jestem pewna, ze nie ma w tym Twojej winy, jesli juz to stres i presja.
reklama
kreatola
Hej! Dobrze, że już masz wyniki i niskie ryzyko. Teraz już wyluzuj, nie analizuj i ciesz się ciążą.Hej... Dopiero zladowalam do domu...
Wyniki krwi
Wolne b-hcg 0.586 MoM
Papp-a 0.265 MoM
Pozdrawiam serdecznie!
Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: