reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Roznie - albo po odstawieniu, albo w trakcie brania.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dostałam miesiączkę przed czasem, mam 26 dniowe cykle, dostałam okres w 25 dniu. Brałam jeszcze wszystkie leki bo za wcześnie było na zrobienie bety. Ale po odstawieniu (wcześniej było plamienie), dostałam bardzo obfity okres ze skrzepami, mocny ból brzucha, trwał 8 dni (!). To wszystko ciągle mi przypominało że się nie udało.

reklama
Zycze wam moje kochane tej samej foty

Bedzie corka prawdopodobnie
7860490ccdff22c80b45a37d86c30a06.jpg

Trzymam [emoji110]za was caly czas

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale fajne będziecie mieć święta. We trójkę. Gratuluje córeczki. W sklepach są takie pięknie rzeczy dla dziewczynek. A jak widzę te tiulowe różowe spódniczki! Normalnie szok.

Też mnie pytali czy chce usg prenatalne robić w Novum ale zdecydowałam się u Kretowicza,w Klinice Debskiego. Mają bardzo dobry i najnowocześniejszy sprzęt. Moja Pani dr z novum bardzo polecala mi dr Kretowicza. Jaki jest koszt w Novum?? Ja będę płacić 300 zł.
Co do pappa, z tego co piszą dziewczyny i czytałam w necie,różnie może być. To test starszego typu,daje od 60-80% (gdzieniegdzie piszą że do 90%) prawdopodobieństwa... w większości,jeśli nie zawsze,zalecają później amniopunkcje lub biopsje. W zależności w jakim wieku jesteś,nawet jak usg wychodzi dobrze to i tak zalecają któryś z testów.
Ja się zdecydowałam na nifty. Moja pierwsza ciąża,mam 37 lat,więc pewnie i tak będą zalecac test.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Z czystej ciekawosci - czemu usg u debskiego, skoro i tak robisz nifty, ktore samo w sobie juz diagnozuje wszystkie genetyczne? :)

Cześć Dziewczyny, piszę z opóźnieniem, bo wczoraj już nie zdążyłam.
Fasolka jest, serduszko bije i wczoraj miała 1,2 cm. Wiek ciąży biorąc pod uwagę wielkość zarodka 7t3d.
Oprócz usg to mój pobyt w szpitalu był chyba bez sensu. Ciągle się pytałam o wynik progesteronu - czy nie jest za niski, ale mnie zbywano, na wypisie okazało się, że w ogóle go nie zbadali. Prosiłam również o sprawdzenie tarczycy - moje tsh i ft 4 ciągle skacze, też nie sprawdzili tych hormonów. Zbadano tylko krew i mocz, no i usg. Na razie mam leżeć, zero wysiłku fizycznego i mam iść na l4. Zwolnienie ma wypisać lekarz prowadzący.
Kreatola dopisz mnie proszę na jutro na wizytę u ginekologa.

Ale fajne będziecie mieć święta. We trójkę. Gratuluje córeczki. W sklepach są takie pięknie rzeczy dla dziewczynek. A jak widzę te tiulowe różowe spódniczki! Normalnie szok.

Ja to czekam jeszcze raz na usg ,czasem usg klamie,usg masz corke a uridzisz syna(przyklad moja kolezanka),
Tak na swieta same smakolyki bede Ja karmic ciekawe czy bedzue kopac mocniej [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Z czystej ciekawosci - czemu usg u debskiego, skoro i tak robisz nifty, ktore samo w sobie juz diagnozuje wszystkie genetyczne? :)

Test nifty nie pokaże Ci przeciez czy dziecko ma dwie rączki,dwie nóżki i inne narządy ;) tylko prawdopodobieństwo wystąpienia chorob.

Fasolka jest, serduszko bije i wczoraj miała 1,2 cm. Wiek ciąży biorąc pod uwagę wielkość zarodka 7t3d.
Oprócz usg to mój pobyt w szpitalu był chyba bez sensu. Ciągle się pytałam o wynik progesteronu - czy nie jest za niski, ale mnie zbywano, na wypisie okazało się, że w ogóle go nie zbadali. Prosiłam również o sprawdzenie tarczycy - moje tsh i ft 4 ciągle skacze, też nie sprawdzili tych hormonów. Zbadano tylko krew i mocz, no i usg. Na razie mam leżeć, zero wysiłku fizycznego i mam iść na l4. Zwolnienie ma wypisać lekarz prowadzący.

Odpoczywaj kochana!!! Dobrze ze wszy ok Ale moim zdanie tsh jest b wazne bo np ha przed transferem mialam 3.9 bralam lek na znizenie thyroidu potem spadl do 1.9 i mialam trasfer,Po czym teraz nie dawno znow mialam 3.8 i znow musze brac ten Sam lek co przed transferem,nie pisalam o tym bo w sumie to az takie nie wazne wazne ze dzidzi ok ,Teraz Nast badanie tsh mam w polowie stycznia

A moze przez moj wiek tak mi sprawdzaja ren tsh ... niewiem czy ktora z was tak ma... miala

Uff, najważniejsze że wszystko jest w porządku :)
Też leżałam 3 tyg,da się wytrzymać :)
Zresztą czego się nie robi :)
Idź na zwolnienie i się nie martw o nic.

reklama
Test nifty nie pokaże Ci przeciez czy dziecko ma dwie rączki,dwie nóżki i inne narządy ;) tylko prawdopodobieństwo wystąpienia chorob.

No tak, ale ilosc odnozy, zoladek i pecherz ogarnie kazdy technik usg, a na tym etapie wiele wiecej i tak nie sprawdzisz. Dokladny skan na wady rozwojowe to po 20tyg :-)

Do góry