reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, ja się trochę podziębiłam. Mam podwyższoną temperaturę ok. 37, 4 stopni.
Wzięłam urlop i siedzę pod kołdrą, piję wodę z cytryną i miodem. Coś jeszcze mogę zrobić?
Wizytę u lekarza z pierwszym usg mam dopiero w piątek, a do internisty terminy za tydzień. Z obliczeń wynika, że to 6t3d ciąży.
Może syrop z cebuli sobie zrób.
Pokroić drobno cebulę,zasypane cukrem i zostawić na noc,następnego dnia pić 1-2 łyżeczki max 3 razy na dobę. U nas działa.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, ja się trochę podziębiłam. Mam podwyższoną temperaturę ok. 37, 4 stopni.
Wzięłam urlop i siedzę pod kołdrą, piję wodę z cytryną i miodem. Coś jeszcze mogę zrobić?
Wizytę u lekarza z pierwszym usg mam dopiero w piątek, a do internisty terminy za tydzień. Z obliczeń wynika, że to 6t3d ciąży.

Czosnek, *spam*, inhalacje.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Tez mnie brala grypa bol gardla nos zapchany
Lerzalam w domu dwa dni ,wlasnie woda miod sytryna i jadlam surowy czosnek ,zadnych lekow tu nie ma i paracetamol raz dziennie wzielam,przeszlo Po 3 dniach

Co do depresji miedzymalzenskiej chodzilsmy do psychologa....bo facet nie czatuje jak my kobietki ,on tylko czeka na wynik wiec moj tez zaczal Sue robic nerwowy a ze w klinice byla mozliwisc brania wizyt Z psychologiem skorzystalismy

Musze przyznac ze przed ivf staralismy Sue 3 lata Ale nigdy nie bylo mysli zostawiam cie czy cos dopoero sytuacja zaczela Sue robic nerwowa jak byly wyniki badan (idiopatyczna), i dalsze spotkania do ivf wiec dlatego skorzystalismy z psychologa a duze znsczenie dalo widzac ile jest takich par jak my w klinice z tym problemem a gdzie jeszxe na calym swiecie.....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Screenshot_2016-12-05-07-12-29.png
Czy po obniżonej rezerwie jajnikowej można określić w przybliżeniu liczbę komórek jajowych? Ile można wykonać in vitro przy niskim AMH 0,6? Czy powinien być stosowany protokół długi, czy krótki? Czy problem z owłosieniem może mieć wpływ na in vitro? I czy podniesiony poziom testosteronu ma znaczenie?

Jeśli pomiar AMH jest wiarygodny, można z bardzo dużym przybliżeniem spodziewać się pobrania ok. 4 komórek. W przypadku pacjentek z niską rezerwą jajnikową, raczej nie stosuje się długich protokołów, lecz różnego rodzaju protokoły krótkie. Obecnie najczęściej w Novum stosujemy protokół z antagonistą, czasem nieco zmodyfikowany dodaniem antyestrogenów lub podaniem estrogenów w drugiej połowie poprzedzającego właściwą stymulację cyklu. Czasami stosujemy krótkie protokoły z agonistą lub w ostateczności cykle naturalne lub minimalnie stymulowane. Dobór odpowiedniej stymulacji jest poprzedzony nie tylko badaniem AMHFSHEmbriolog nOvum

Emeczka coś takiego mi wpadło w oko .A jakie Ty miałaś protokoły do stymulacji. ?
Ja zastanawiam się nad minimalna stymulacja na prawie naturalnym cyklu. ...zaproponowali mi to lecz najpierw jeszcze raz krótki z antagonista .antyki 14 dni potem
Menopur 300 + orangutan

Załączniki

• Screenshot_2016-12-05-07-12-29.png
    Screenshot_2016-12-05-07-12-29.png
    69,5 KB · Wyświetleń: 999
Ostatnia edycja:
Mój mąż jest trochę załamany i ja po raz pierwszy czuję się winna... nasienie jest jakościowo dobre, tylko jest mało ruchliwych plemników, ale 90 % ma właściwą budowę. Czyli jeśli chodzi o in vitro to moja wina. Ale jesteśmy zdecydowani jeszcze powalczyć, tym bardziej że jest to u nas (Włochy) refundowane.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkich,
dzisiaj wykupiłam leki do stymulacji i gdzieś za ok 5 dni powinnam zacząć brać leki.

Dostałam MENOPUR 150j i GONAL F 75j czy któraś z Was była w ten sposób stymulowana?

reklama
Dziewczyny ja mam jeszcze jedno pytanie, czy przez transferami korzystalyscie normalnie z basenów i saun? Wiem może głupie pytanie, ale z drugiej strony lekarz kąpieli zakazał a ja muszę chyba pójść i się trochę rozluźnić w ciepelku:-)

Do góry