reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja mam jeszcze jedno pytanie, czy przez transferami korzystalyscie normalnie z basenów i saun? Wiem może głupie pytanie, ale z drugiej strony lekarz kąpieli zakazał a ja muszę chyba pójść i się trochę rozluźnić w ciepelku:-)
Ja dzisiaj pytałam lekarki o różne rzeczy i m.in mówiła żeby unikać miejsc gdzie jest dużo bakterii itp. żeby niczego nie złapać, a myślę że sauna i basen jest takim miejsce gdzie można się czegoś nabawić a wiem to z doświadczenia :)

reklama
Ja od 2dc brałam gonal f 225j. i później od 7dc do 9dc cetrotide i ovitrelle 36 godz przed punkcja, ktora mialam w 12dc

Mój mąż jest trochę załamany i ja po raz pierwszy czuję się winna... nasienie jest jakościowo dobre, tylko jest mało ruchliwych plemników, ale 90 % ma właściwą budowę. Czyli jeśli chodzi o in vitro to moja wina. Ale jesteśmy zdecydowani jeszcze powalczyć, tym bardziej że jest to u nas (Włochy) refundowane.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Madzik super w Uk tez
Moj maz to wloch ,msm tez kumpele co mieszkaja w it I bardzo zadowolone z ivf we wloszech a ty ?? Powiem ci ze rozwazalismy taki pomysl zeby ivf bylo we wloszech Ale biorac pod uwage ze stymulacja to ci chwile usg i wigole cale ivf to lepiej byc na miejscu ....
Jaka czesc wloch? My Torino

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przez 3 dni miałam tylko gonal - 150 jednostek, potem dwa dni po 75 jednostek gonalu, 100 menopuru i cetrotide, ostatnie cztery dni gonal zwiększono do 137,5, reszta bez zmian. Ostatni dzień miałam 225 jednostek Menopuru bo mi się już gonal skończył :)
No i ovitrelle na koniec.

Ja zaczelam Z cytrotide 225 w 2 dc I tak przez 3 dni dwa razy dziennie w 4dc rano cytroide 225 a wieczorem menopur 225 I tak do 11 dc I koniec ovetrillem
Pojutrze Sue dowiem kto mi sie rusza w brzuszku;)), kazdej zycze to samo !!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Może syrop z cebuli sobie zrób.
Pokroić drobno cebulę,zasypane cukrem i zostawić na noc,następnego dnia pić 1-2 łyżeczki max 3 razy na dobę. U nas działa.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Pytałam lekarza, powiedział że rutinoscorbin i paracetamol mogę brać
..śmiał się ze ja przeziębienie leczę herbatka, dodatkowo płuczac nos solą :)

I IVF - mój Bąbelek ma 8 tygodni [emoji173][emoji703][emoji320][emoji322][emoji324]

Do góry