reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej hej ale szykuje sie transferów:-)
Ala, sakmi, roxi powodzonka:tak:
Palu nie wiem czy dlatego, że mało jajeczek to w 3 dobie-ja miałam 12 z czego 9 przetrwało i w 3 dobie podane-Lolitka na pewno najlepiej wytłumaczy
Palu dziś druga krecha mocniejsza-superrrrrrrr

reklama
Roxii - swietnie ze masz 10 kruszynek!, ja mam tranzewerek w poniedzialek, wiec moze ....

dwie_poziomki - czy ja wiem .... 6 to duzo? jeszcze musza sie zapolodniec, na szczescie z plemniczkami mojego meza jest ok. Ogulnie to nikt nie moze stwierdzic czemu nam nie wyszlo do tej pory. Niby oboje jestesmy zdrowi.....

Palu - ciebie Kochana to moze glowka ze szczescia boli ;-). Jeszcze raz moje GRATULACJE!!!!

A moze ktoras z was wie czemu u jednych tarnswee po 3 dobach a u innych po 4-5?
Bo ja wiem ja mialam 9 i w trzeciej dobie mialam wprowadzane a 9 to nietak malo.

Carolineee nie bralam hcg. pisalam mialam na cyklu bezowu. napisalam tylko do niego esa jak beta, a ten tylko napisal gratulacje i widzimy sie jak mi sie tablety skoncza
Zobacz załącznik 432714
joweg mnie tez od wczoraj boli glowa, cala noc i az do dzisiaj|:*(( oby to nie spadek hormonow bo zawsze dzien przed malpa mnie tak boli:|((((((((((((((((((((
a jak spadnie beta:((

pytanie do zafasolkowanych... bolala was glowa??

Roxii ja po punkcji i hiperce nie czekalam ani jednego cyklu

zalaczam test.. moze beta nie spada bo jest coraz ciemniejsza kreska

I super, trzymam &&&&& za przyrost betki:)

carolineee - menopur czy puregon czy inne gonadropny podawane do stymulacji ivf nie maja wplywu na bete. to sa zupelnie inne hormony. zapraszam do poczytania lektury w tym temacie. pregnyl czy ovitrelle tak - ale nie w 8 dniu od podania zarodkow. do tego czasu nie ma sladu hcg w organizmie, a juz napewno nie na takim poziomie. gdyby jakis cudem troche zostalo (choc zwykle po 48 godzinach nie ma juz nic) to bylyby to wartosci ok 20 jednostek

palu
- liczysz od dnia ostatniej miesiaczki. sa szkoly co licza od punkcji ale wiekszosc osrodkow liczy od dnia miesiaczki
Ja mówiłam konkretnie o Pregnylu:)
I nie miałam na myśli 8 dni,tego akurat nie byłam pewna.
A wiem, ponieważ sama miałam stymulację i dostałam Pregnyl i ginek mówił mi o takich akcjach...

dziewczyny ale jaja, zakarzamy moja klinike od in vitro :/ maz byl dzis w ubezpieczeniu przez przypadek i zapytal kiedy to oni beda pokrywac nasze in vitro czy mozemy wczesniej niz 25 lat skocze i wogole , okazalo sie ze to moja klinika powinna dac mi papierek zebysmy wypelnili i naleza mi sei trzy proby in vitro pokryte przez ubezpieczenie w 50% !!!!!!! facet konkretnie powiedzial ze oni maja umowy z ubezpieczeniem i in vitro nie kosztuje naprawde tyle co placilismy tylko o wiele mnie i w sumie naj wyhujali brzydko mowiac :/ bo nam sie wstzystko nalezy bez wzgledu na wiek , maz dzwoni juto do kliniki pogadac a jak nie to do sadu bo to ich wina !!! chcieli wiecej zarobic ....

joweg - w niemczech jest takie prawo i klinika przy pierwszej wizycie daje info ( do przeczytania ) a zanim cokolwiek zaczna robic chca zgode kasy chorych. Jesli jest uzasadnione z kogo winny, wtedy kasa chrych jednego z malzonkow pokrywa 50% kosztow, jesli nie koszty pokrywa kasa zony. Normalnie nie powinni podjac decyzji o rozpoczeciu badan bez tego potwierdzenia z kasy chorych!!! Koszty wachaja sie od 3 do 5 tys. € za podejscie. Moze nie doczytaliscie, tu kliniki boja sie zadzierac z prawem.
A w jakim miescie masz zabieg?

ala_36- my rozmawialismy z lekrzem powiedziala ile kosztuje itd i ze niby dowiadywali sie w ubezpieczeniu i nam nic nie pokryja i ze jestesmy za mlodzi dlatego ..... a to nie prawda wedle prawa bo maz byl w ubezpieczeniu bez wzgledu na wiek mozemy podhcodzic i jest opcja ze pokryja nam wiecej niz 3 proby w 100% !!!!! ze wzgledu na chorbe meza , o zadnym zaswiadczeniu ze potrzebujemy z kasy chorych nikt nam w klinice nie powiedzial tylko ze prywatnie , nom nam juz wszytsko razem wyszlo za ejdno podejscie 5000 tys euro poprostu to nie mozliwe jak tak mozna !!!!!! i facet w ubezpieczniu powiedzial ze lakrze w mojej klinice wymienil nazwiska wiedza ze jezeli jest chorba to ze pokrywaja bez wzgledu na wiek , czyli specjalnie to zrobili zeby wiecej na nas zarobic ....

ja podchodze w IVF Saar w Saarbrücken

reklama
Do góry